Prokousal jsem se VuePress a nakonec jsem pochopil i většinu věcí v SRD Kostky (generování dynamických stránek si nechám na jindy).
Docela se mi osvědčilo používat plugin
`vuepress-plugin-container`, který nahradí příklady, karty, rámečky (kromě složitých, jako je karta z bestiáře).
Na příklady se ve stávajícím SRD používají citace a v rozporu s tvrzením v dokumentaci, pokud udělám dva odstavce, nespojí se do jednoho, ale vzniknou dvě různé citace (tedy dva různé příklady). Viz.
ukázka rozpojených příkladů přímo v dokumentaci
Kontejnery také mohou obsahovat menší kontejnery (třeba příklad v textu v rámečku).
Dále se ve stávajících zdrojových souborech ani nepozná, kde vlastně citace/příklad končí. V následující ukázce není jednoznačné, jestli obrázek do příkladu patří, nebo ne (na to jsem narazil zcela reálně včera, když jsem si tuhle kapitolu vzal jako ukázkovou pro pokusy ve svém SRD).
> Amanda a Lily se shodnou, že vážný následek nazvou ***Téměř vykuchaná***.
<tady je obrázek, Kostka mi hlásí neznámý element>
S pomocí kontejnerů, což je nyní oficiálně podporovaný plugin, je možné uvozovat jen začátek a konec příkladu (podobně nahradí i karty, které mají html, nikoliv .md syntaxi):
::: example Tohle je volitelný nadpis
Text.
I více odstavců.
Obrázky, tabulky, cokoliv.
:::
Sedmá kapitola Fate Core přeformátovaná tímto způsobem, použitá jako výplňový text při pokusech s technickým zprovozněním SRD a pak s formátováním. Doufám, že Sirienovi nevadí, že jsem si ji půjčil - až prohlásím technikálie za dořešené, tak ji smažu a začnu psát vlastní text :)
Pokud by někdo chtěl pomoci s nasazenim konktejnerů, tak teď jsem Vuepress tři dny řešil, takže mohu poradit.