Já osobně jsem koupil jedno království a herního materiálu je tam opravdu dost - a ty peníze jsou opravdu vyvážené kvalitou a rozsahem informací - ono je to vlastně pozadí, které končí v určitém roce, a pak - děj se vůle DM.
Ale opravdu mě nadchlo, přitom jakej sem fajšmekr na výrobu map a podkladů pro kampaň, kolik toho nemusím po zakoupení řešit. Přeci jen to zabírá dost času... Propracovaná ekonomika, vládnoucí rody včetně rodokmenů, erbů, vlastněných hradů, velikosti posádek, počtech obyvatel... atd. atd... a propracovanost map, kde na první pohled vidíš, které dveře jsou kovové, dřevěné, s klikou, se závorou, výška hladiny vody, výška stropu, stoupání terénu... je dalo by se říct "omračující"... Herní postavy v království (nebo vesnici) jsou provázané - ten nenávidí toho, ten zabil tomu dědečka a ten je kamarád s tímto a chodí tamtomu za manželkou...
Jejich systém je fajn, ale až moc "realistickej" (což mě se líbí, ale ne všichni hráči to berou) - nemoci, různá délka léčení různých zranění, amputace, se stárnutím se snižuje např. inteligence (senilita), nebo pohyblivost (artróza), množství psych a fyz stavů... jde i o to , že ne každý je ochoten se učit další systém. A proto...
...teď se pokouším hledat jak to přepracovat do buď GURPSu nebo D&D a trochu se v tom už hrabu... Ale asi půjdu tou cestou GURPs - takže počítám že první kampaň do pár měsíců rozjedu.
Tak pokud někdo bude mít odvahu do toho jít, tak dejte vědět...