hledal jsem výraz "ram".. .a vyjelo mi 108 výsledků - českých i anglických - i slov, která takhle tři písmena jen obsahovaly.
Tak jestli by se dalo zapnout hledání jen celých slov.. ne celých výrazů (ale pokud by to bylo zbytečně složité, tak to třeba není)
a) to zjednodušuje život když fakt překládám - nemusim se vypisovat furt se všim.
b) to pomáhá tam, kde si vlastně nejsem jistej správnou formou. Typicky Fate přístupy - je to Pečlivý nebo Pečlivě? U víceslovných termínů (např. v AW) tohle vynikne o hodně víc
c) to často ukáže i související pojmy, které by mě jinak nenapadlo hledat. Stranou ukázání možných souvislostí to pomáhá při přemýšlení o klíčování nových termínů
add: jinak mě teď napad drobný problém s tím vyhledáváním omezeným na 3+ písmen - nevyhledá to zkratky (VP, HP, ap, pr, GM, PJ, MC...) a to ani po stisknutí enter.
Chci se zeptat, nemáte někdo nějaký parser na překlady? Mám anglické pojmy v JSON formátu a potřebuji to prohnat zdejším klíčem abych to nemusel přepisoval ručně.
Koukám že to máte v Google tabulce. Na to bych mohl napsat makro, co najde to se nakopíruje, pak exportovat do JSON a co zbude dodělat ručně. Je ten překladový klíč prekladovy-klic-2019-11-24 aktuální? Platnost A/N, hádám že používat jen A.
EDIT: reálně mě zajímá jen DnD5e, kdybyste mi poskytli aktuální klič budu rád, udělám si kopii a začnu s překladem Foundry do CZ :)
Editoval jste někdo nějaký zdrojový soubor v poslední době? Jak jste mi je posílaly tak nevidím na gdrive v hromadném logu změny v těchto souborech takže budu potřebovat pingnout pokud bych měl aktualizovat zdrojová data klíče na webu.
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<