LokiB píše:
A víc asi není třeba ani psát. Přesně tak, je to situační. Jsou situace, kdy se hodí jedno a jsou situace, kdy se hodí druhé. Oboje má svoje využití.
Jako ano (proto jsem to psal), ale s tímhle přístupem nemá cenu diskutovat nikdy nic. Vždycky budou situace, kdy dává smysl místo dávání dmg za bojovníka dělat něco jiného, ale to neznamená, že ta hra nemá problém právě v tom, že většinou to smysl nedává.
Pokud by ti healing většinou vycházel jako best option, neznamená to sice, že ostatní kouzla jsou k ničemu (protože mají situační význam), ale zároveň to neznamená, že je nesmysl diskutovat problém těch většinových situací. Jen prostě nebude tolik palčivý, protože občas dostaneš i reálnou volbu...
Já se snažím poukázat na to, že když se healing přežene, těch situací, kdy máš smysluplnou volbu ubude. A dokazuju to na nějakém typickém příkladu.
Ty děláš to, že mi oponuješ "ale vždy bude existovat situace, kdy je to jinak, takže nemá cenu to diskutovat, není to problém," aniž bys cokoli ukazoval, jen donekonečna relativizuješ. Taková diskuse postrádá smysl.
Já chápu situační význam hry. Kleriky hrávám právě proto, že mívají často nástroje, jak toho využít. Ale být to po tvém, tak není problém ani cure wound s 4k8+wis, protože přece vždycky se může stát, že musíš guiding boltem trefit skřeta utíkajícího pro posily...
Tak o čem chceš diskutovat, když to stavíš takhle? Aha, ty vlastně diskutovat nechceš, chceš jen mít pravdu.
EDIT: Jinak ty memy s kleriky a druidy nadávajícími na to, že jsou jen chodící lékárničky někde vznikly, že? Jasně, memy si tak trochu vytváří vlastní přehnanou realitu, ale základ bývá v něčem, co většina tak trochu zná, jinak by se tak nechytily...