LokiB píše:
Tak tady musím říc, že naše skupina nepatří k těm, kde by hráči podobné mechaniky odehrávali, či to bylo ve hře přítomné, jinak než jako prostá herní akce. Ale chápu, že to může těm, kteří mají podobný styl rádi (imho jich je menšina, ale jsou), chybět.
Ono to není jen buď-anebo. Já si myslím (tj. tohle je moje dojmologie, ale to ten tvůj odhad taky), že těch, co nějak pravidelně odehrávají použití své schopnosti nějak bohatě,budou opravdu menšina. Ale těch, co si ji chtějí občas odehrát, už bude většina. A Odpočinková píseň byla pro takové občasné odehrání ideální - umožňovala hráči být kreativní, a snad i zábavný, používala se v klidu, a ne když se řeší hromada jiných herníh věcí, vlastně svým fluffem inspirovala a umožňovala postavě se předvést. Její vynechání posune víc skupin k obecně "suššímu" stylu, jakým hrajete vy - což samozřejmě není nic špatného, pokud tak fakt chcete hrát, ale u skupiny, kterou stačilo lehce pošťouchnout, aby byla kreativnější a měla rozmaniťejší herní náplň, mi to přijde škoda.
Ale ano, čistě gamisticky je to schopnost slabá jak třetí nálev, a v tomto ohledu chybět nebude. Chybí právě kvůlli tomu, jak obohacovala hru mimo posílení postav.