Kultura

Fletcher 17
1.2.2025 22:56
Co když černokněžník zabije patrona?
Autorská citace #1
1.2.2025 22:57 - Fletcher 17
mám takovou otázku sice se nehodí přesně sem ale nevím kam jinam to napsat. Takže co by se stalo s černokněžníkem který by zabil svého patrona? Ztratil by svou moc, nebo by naopak ještě zesílil protože by získal patronovi znalosti
Autorská citace #2
1.2.2025 22:57 - LokiB
Tato zajímavá myšlenka byla řešena pro DnD také mnohokrát ... a žádná shoda nepanuje. Tedy až na tu, že je to na rozhodnutí PJ, ve spolupráci s hráčem dané postavy.
Oficiální vyjádření jsem k tomu tedy nenašel :)

Ale v googlu se dá pohrabat a vybrat si, co člověku vyhovuje.
Dotaz do google: Dnd 5e warlock what happens when warlock kills his patron? official
Autorská citace #3
1.2.2025 22:57 - Necromancer
Fletcher: Jsi vykopal dobrýho kostlivce, jsem si zavzpomínal :-)

Asi tady dost záleží na okolnostech (a na DM). Černokněžničtí patroni sice nejsou přímo bohové, ale furt se tady bavíme o bytosnech kosmického významu. Takžw pokud postavám k takovémouhle šílenému výkonu pomáhala nějaká jiná entita, třeba si pratronovu moc urve pro sebe ona.
Navíc je dost možné, že pokud si patron uvědomí, že se proti němu jeho černokněžník vzbpuřil, třeba se může rpzhodnout zbavit ho všech schopností rovnou...
Autorská citace #4
1.2.2025 22:57 - LokiB
Necromancer: tohle se řešilo dokonce i trochu víc, než ta předchozí otázka - obecně byla spíše shoda, že:
a) pakt nepřechází na nikoho, kdo Patrona sejme. Moc si uzmout může, ale pakt ne, ten je individuální
b) Patroni jsou sice mocní prevíti, ne ale zas tak v řádu DnD/JaD typického univerza, aby nebylo možné je zabít a aby k tomu (jasně že ne nějak často) nedocházelo.

Komunita na různých fórech se spíše klonila k tomu, že síly warlockovi zůstanou, ale oficiální odpověď na to myslím také není.
Autorská citace #5
1.2.2025 23:11 - sirien
Tohle je jedna z věcí která prostě a jednoduše nemá odpověď v pravidlech. Záleží na světě a na tom jak v něm fungují černokněžníci a patroni - a zejména na situaci a způsobu, kterým černokněžník patrona zabije.

Pokud je patronem Královna zimy a černokněžník jí svrhne a zaujme její místo, tak to je trochu jiná situace než když je patronem lich a černokněžník ho zničí a to je zas jiná situace než když je patronem nebešťan a černokněžník temným rituálem pohltí jeho esenci.

Necromancer: kosmického významu... bych to zas nehrotil, když tak koukám na jejich seznam tak vidim přinejlepšim Sférickej vyšší middle management :D

Loki: s tím přecházením paktů bych si nebyl tak jistej. Přeprodej nebo věnování vazalů není zrovna bezprecedentní, stejně jako zastupování v odpovědnostech a jejich přebírání, včetně smluvních závazků, according to the ancient lore mezi nějakými fey atp. Něco mi říká, že mystické pakty se asi nebudou úplně řídit pravidly moderního práva (i když u některých patronů by asi šlo uhrát to Římské - ale to fakt ne u všech)

Co s warlockem který nějak ztratí (původního) patrona je každopádně zajímavá otázka. Dael Kingsmill k tomu udělala super video: Pact Burner Warlock WIP || D&D w/ Dael Kingsmill - v JaD jsme z toho udělali rámeček
Autorská citace #6
1.2.2025 23:18 - LokiB
sirien: Tak to jsem doufám psal celkem jasně, že si ničím z toho nejsem "tak jistej". Jen jsem tohle, když jsem hrál před lety warlocka, řešil a hledal proto informace a přišlo mi, že se "komunita 5E spíše kloní k ...". O žádné jistotě nemůže být řeč a je to jednak DUPJ + dohoda s hráčem + závislé na konkrétním patronovi, viz to, co píšeš.

nešlo o moderní právo, ale právě o ancient lore, kde převažoval názor, že taková je jeho povaha :)
Autorská citace #7
1.2.2025 23:23 - York
Co se stane, fakt netuším, ale předtím, než bych šel sejmout svýho patrona, bych si hodně důkladně promyslel, co budu říkat, až budu shánět novýho ;)
Autorská citace #8
2.2.2025 17:41 - Necromancer
Sirien: Vecna? Raven-Queen? Asmodeus?

York: XD
Autorská citace #9
2.2.2025 17:45 - ShadoWWW
Záleží, jak se postava jmenuje. Pokud Luke Skywalker, tak se přikloní k sithům. Pokud Saruman, přikloní se k Sauronovi. Pokud Ondřej Sekora, přikloní se ke komunistům.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.091001033782959 secREMOTE_IP: 18.97.9.172