Kultura

sirien
18.8.2025 20:35
[Games] in the Mist
Autorská citace #1
18.8.2025 20:39 - sirien
Want Better Games? Make Better Heroes = Ginny D on Legends in the Mist

...ty zářící očíčka, když DnD girl objeví Fate. Teda, sorry, ...in the Mist engine, co rozhodně neni alter-větev vývoje z Fate 2e :D
Autorská citace #2
18.8.2025 22:57 - Jerson
Jojo, taky jsem si říkal, jak to DnD hráče umí překvapit.

Jen si tedy říkám, že systém, který postavy popisuje několika slovy (tagy) a umožňuje je využívat v různých kombinacích, pokud je hráč dokáže zapojit do scény a popsat ... prostě že takový systém už znám. Jen tedy na konci mechaniky nepřevádí použité tagy na +1 k hodu za každý z nich, a má víc než tři stupně výsledku. :-)
Autorská citace #3
19.8.2025 11:57 - RoVan
Počkat, tady už jsou dva roky nějaké překlady k City of Mist? A dokonce přeložený scénář co jsme hráli na otevřené hře (I když srsly - V jako Virální ne Virový)? Kostka je plná překvapení!

Jerson: No jo, jen tady s těmi tématy a tagy ta hra pracuje mnohem více, přinejmenším více než jiné bezkostkové hry.
Autorská citace #4
19.8.2025 19:12 - Jerson
RoVan píše:
No jo, jen tady s těmi tématy a tagy ta hra pracuje mnohem více, přinejmenším více než jiné bezkostkové hry.

S tématy pracuje CoM určitě víc než Omega, ale práce s tagy při vyhodnocení akcí mi přišla podobná (či spíše slabší), a v oneshotu jsem další práci nimi neviděl a pravidla jsem ještě nečetl. Takže by mě zajímalo, jaká je ta další práce a nimi.
Autorská citace #5
20.8.2025 09:35 - RoVan
Ono to souvisí schválně píšu s tématy a tagy. Neměl jsem na mysli práci v oneshotu, ale když měníš témata měníš i všechny jejich štítky, nebo naopak když podle tématu hraješ a rozvíjíš ho, získáváš nové tagy.
Ty změny (u City of Mist, ostatní in Mist neznám) jsou vlastně pointou té hry, kdy postavy interně konflikt dvou světů.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.059983968734741 secREMOTE_IP: 18.97.14.91