Pravidla

Ghostrider
22.12.2005 11:56
Kopí
1) Kopí je zbraň, která má dosah. Může zastavit zteč příležitostným útokem? PŘ: Dvě postavy stojí vedle sebe, jedna má kopí a druhá je cílem zteče nepřítele, který ztečí vyvolá příležitostný útok (nikoli od napadeného ale od jeho přítele s kopím). Pokud uspěje, je zteč přerušena?
2)Je kopí (a jemu podobné zbraně s dosahem) nutné připravit proti zteči (tj. akce ovlivňující iniciativu) nebo lze 2* využít i při příležitostném útoku?
3) Pokud musí být připravena pomocí akce, může se bonus využít i v příležitosných útocích, které třeba nesplní podmínku (aneb je třeba napadena spřátelená postava a útočník vyvolá příležitostný útok od kopiníka :-) ).
Autorská citace #1
22.12.2005 14:34 - Pizin
1) Po útoku kopím, pokračuje akce postavy útočící ztečí, pokud ji je schopna provést. Pokud jako AoO provedeš úspěšné podražení nebo odzbrojení, má smůlu. 2) Připravit se nemusí, ale pokud si kopí připravíš proti zteči, uděláš dvojnásobné zranění. 3) Jaký bonus myslíš?
Autorská citace #2
22.12.2005 18:09 - Radost
asi to dvojnásobné zranění, ne? a to dvojnásobné zranění děláš jak tím Attack of Oportunity tak tím připraveným (ready) attackem, takže ho vlastně zasáhneš 2x? to mi připadá trochu divný... a opět - v dnd se prostě nevyplatí útočit...:-((
Autorská citace #3
23.12.2005 23:34 - DuFuS
Oplati sa utoci ale tak na niekoho kto ma zbran s vacsim dosahom a ete ked napr vidis ze viac menej caka a je pripraveny na tvoju akciu robit Rychly utok je kus riziko. radse vstupit do jeho oblasit 5 stopovym krokom tak nedostne attack of oportunity.
Autorská citace #4
25.12.2005 14:31 - Ghostrider
Malinko upřesním: 1)Díky - jasné. 2)Takže kopí proti zteči neuděluje 2* zranění pokud není připraveno proti zteči. 3)Pokud mám připravené kopí proti zteči, ale sám nejsem napaden (ale je ztečí napadena vedle stojící spřátelená postava - tudíž vyvolá minimálně příležitostný útok pokud mám blbě nastavenou podmínku pro spuštění připravené akce), dostanu při útoku 2*? Myslím že jen, pokud mi splní podmínku (například "napíchnu prvního ztečujícího nepřítele v dosahu), jinak klasický příležitostný útok (1*)...
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1886830329895 secREMOTE_IP: 34.204.175.38