technická poznámka k tvorbě citací a používání tagů obecně - ULEHČENÍ
Pokud "citujete" tím, že označíte text, stisknete ctrl-c, kliknete do okna odpovědi a kliknete ctrl-v a pak vepíšete, kdo že to psal, tak děláte 5 kroků, což je o 3 kroky víc, než je nutné.
V momentě, kdy máte nějaký text označený,
stačí jen kliknout na ikonku uvozovek, která je zobrazená napravo nahoře v záhlaví každého jednoho postu (nalevo od čísla postu). Systém vezme označený text a
zcela automaticky provede následující:
- označený text sám přepíše do okna odpovědi
- automaticky jej obklopí tagem pro citaci (tj. vytvoří z něj citaci)
- a navíc do parametru NAME automaticky vepíše jméno uživatele, kterému patří post, u kterého byly zobrazené uvozovky, na které jste klikli
Tj. u Rojtova předešlého postu si
- myší označím text "Chtěl jsem se vymluvit na to"
- kliknu na uvozovky u Rojtova postu
A Kostka sama vepíše do okna mé odpovědi následující:
[cite name="Rojta"]Chtěl jsem se vymluvit na to[/cite]
čímž vznikne:
Rojta píše:
Chtěl jsem se vymluvit na to
Jedno označení - jedno kliknutí; 2 kroky, hotovo.
Tentýž princip funguje pro VŠECHNA tlačítka, která tu jsou dostupná a pro jakýkoliv text, který označíte.
Pokud označíte text, co jste napsali do okna odpovědi, a kliknete na tlačítko, Kostka kolem tohoto textu vepíše příslušný tag (CITE, B, I, U, A HREF, IMG...)
Pokud označíte text, co napsal někdo jiný, Kostka jej přepíše do okna vaší odpovědi a obalí ho příslušnými tagy.
U odkazů (tlačítko URL, tag A HREF)
a obrázků (tlačítko IMG, tag IMG SRC) dokonce udělá to, že označený text okamžitě přenese do parametru tagu. (Tj. text odkazu se stane odkazem, odkaz na obrázek se změní v obrácek)
U citací je rozdíl mezi tlačítky - když kliknete na CITE dole pod oknem odpovědi, vznikne "prostá" citace. Automatickou jmennou citaci lze logicky vytvořit jen tlačítkem citačních uvozovek u příslušného postu, který citujete.
VAROVÁNÍ: neexistuje žádná "pojistka" která by jistila, že tlačítko citace mačkáte u správného postu - pokud označím post od Rojty a omylem kliknu na citační uvozovky u Aegnora, Kostka vytvoří jmennou citaci Aegnora, i když sem chtěl citovat Rojtu.