Pravidla

sirien
2.12.2021 14:49
[DnD 5e] Zvířecí podoba a Zuřivost
Autorská citace #1
2.12.2021 14:49 - Tarfill
Prosím o malou radu,
nejsem si úplně jistý výkladem pravidel.
Je pravidlově OK kombinovat druidovskou přeměnu v medvěda a barbarovo zuřivost? Když budu multilevel druid/barbar - je tedy legit vytvořit "zuřícího medvěda"?

Já tam nějak háček nevidim, ale cítím, že by tam mohl být, tak se chci radši ujistit. Víte někdo?
Autorská citace #2
2.12.2021 14:49 - Gergon
Nevidím problém, přeměna do zvířete výslovně uvádí, že:"Zůstanou ti prospěchy schopností tvého povolání, rasy či jiného zdroje a můžeš je používat, pokud je toho schopna nová podoba."
Myslím, že to je nejenom legit, ale taky oblíbená kombinace pokud někdo hraje druida/barbara =)
Autorská citace #3
2.12.2021 14:49 - strucky
Podle mě je to taky jasné... ;-)
Wildshape be like:
Píše:
You retain the benefit of any features from your class, race, or other source and can use them if the new form is physically capable of doing so. However, you can’t use any of your special senses, such as darkvision, unless your new form also has that sense.



Rage je feature.
Autorská citace #4
2.12.2021 14:49 - sirien
Naprosto legit.

Logicky slízneš nevýhody obou schopností, takže v průběhu téhle srandy zapomeň nejen na Sesílání, ale i na Soustředění. Stranou tohoto detailu si svého Zuřícího Druida užij, ale snaž se přitom vyhybat Hraničářům (mohli by Tě chtít odchytit a utratit pro podezření na vzteklinu).


Malý research dokonce ukazuje že existuje shoda na tom že i když nemůžeš kouzlit, můžeš používat spell sloty jako zdroj jiných schopností - např. na léčení se (druid/moon) nebo na paladin smite (pokud máš tripple-class combo totálního eko-fanatika...)
Autorská citace #5
2.12.2021 14:49 - Tarfill
To bylo rychlý, díky pánové ;-)
Autorská citace #6
2.12.2021 14:49 - snekoun
Soustředění na vyvolané kouzlo před proměnou platí. To pravidla umožňují ve zvířecí podobě.
Autorská citace #7
2.12.2021 14:54 - sirien
šnekoun: bavíme se o kombinaci Druidí Proměny a Barbarské Zuřivosti - obojí dohromady.

Zuřivost neguje kouzlení i Soustředění, takže v tomhle kombu prostě o Soustředění a před proměnou (resp. před zahájením Zuřivosti v průběhu Proměny) seslaná kouzla co Soustředění vyžadují přijdeš.
Autorská citace #8
2.12.2021 15:59 - snekoun
Aha, ta zuřivost mi nedošla. Já myslel jen to soustředění ve zvířecí podobě. Tak to se omlouvám za nepozornost.
Autorská citace #9
2.12.2021 16:18 - Mirkul
Naprosto legit i s tím využitím kouzel na léčení ve formě. Měl jsem přesně takového druida v družině. Ale měl jsem kolikrát chuť ho zakázat :D, takže jsme se fakt dívali jestli to opravdu může být :D
Autorská citace #10
2.12.2021 16:38 - Tarfill
Právě proto, Mirkule, jsem se taky radši přesvědčil tady, protože ten hráč, který to chce, má rád power play... ;-)
Autorská citace #11
2.12.2021 17:08 - sirien
Tarfill: to combo ho stojí multiclass, což efektivně znamená že se oslabí na kouzlech - a to včetně komb-kouzel které se párují s proměnou, ale mají Soustředění. Jako každej min-max to je trade-off něco za něco - vytvoří tanka, co bude horší sesilatel.

Jakože musim říct že osobně mě mnohem víc irituje a jako DMa by sem spíš než nad power combem mnohem víc skřípal zubama nad pro mě poněkud WTF mechanikou, kdy proměněná forma má svoje vlastní nezávislá HPčka a po jejich proškrtání se resetneš na full v původní formě :/ Ale to je úplně jiné téma... Hm. Vlastně...
Autorská citace #12
3.12.2021 13:58 - Mirkul
To je v podstatě to, co mě na tom štvalo nejvíc. Rage-forma, takže má HP formy a ještě redukci zranění. Dostaneš ho z formy a další kolo ti do ní vleze znovu, jakoby se nic nedělo. A pak už máš po boji. Všichni jsou vyšťaveni a druid bez škrábance. A pokud hráč chce tohle kombo, tak ho to, že je horší sesilate, vůbec netrápí :(

Každopádně pokud v družině není žádný válečník či barbar, co by tankoval, tak ho družina uvítá. Pokud tam takoví jsou, můžou se tímhle kombem cítit zastínení (u mě to nebylo, protože druhý barbar měl totem medvěda, takže toho šlo sundat ještě hůř).
Na druhou stranu, když už víš, co od toho čekat, je škoda kazit hráči radost a zas tak overpower to není, aby všechny boje vyřešil sám a nepotřeboval zbytek družiny. A někdy mu může družina naopak vynadat za to, že by byla ráda, kdyby seslal určité druidské kouzlo, než aby se po bojišti proháněl ve formě :D
Autorská citace #13
3.12.2021 14:02 - Gergon
Pokud by všechny boje vyřešil silný jedinec na blízko, pak jsou to špatně stavěné boje =)
Autorská citace #14
3.12.2021 14:21 - sirien
Mirkul: jakože... ta schopnost je 2x mezi Odpočinky a má teoreticky i dost nebojových využití. Pokud se druid v každym boji mění, tak je možná načase zamyslet se nad prodloužením periody Odpočinků.

Obecně pokud frekvence užití schopnosti odpovídá +-1:1 frekvenci refreshů (nebo je dokonce nižší), tak máš příliš časté refreshe.


EDIT: opravena pointu neměnící faktografická chybka
Autorská citace #15
3.12.2021 14:40 - Mirkul
sirien: bylo to často, ale hráč si ty formy dost šetřil a mimo boj je příliš nevyužíval (druhá družina, jiný druid, ten je zase využívá spíš mimo boj než v boji). Každopádně měli jsme tak jeden boj za sezení s tím, že je ovšem pravda, že možnosti k odpočinku byly časté. Ale s odpočinky a jejich nastavením jsem v tehdejší kampani bojoval obecně, takže v téhle rovině neměl druid nějakou extra výhodu nad ostatními.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.057679891586304 secREMOTE_IP: 54.160.244.62