Z mého podhledu, hraju už od nepaměti. Jako GM jsem do toho investovala nemálo peněz a volného času, přivedla k hraní i některé přátelé. Celé počínání WotC/Hasbra ve mně probouzí pocit zrady.
Navíc vidím, jak to ničí životy lidí a v podstatě celého průmyslu, který se okolo OGL postavil. 25% nikoliv ze zisku, ALE Z UTŘENÝCH PENĚZ, to je zlodějna a kdyby se jim podařilo něco tak drakonického prosadit, by bylo likvidační v podsadě pro všechny.
Hasbro má 95% podíl na trhu pomálu :-D... ale chce těch 5% které ještě nemá. LOL (nadsázka)
Popravdě nejlepší scénáře, které jsem jela nepocházejí v dílny WotC, ale od třetích stran. A i ty, co vydali, se občas nedá hrát bez dodatečného upravování a opravování.
A tak už jenom to, že vložili do "nového" OGL sekci, že vše co vytvoříš pod hlavičkou nového OGL je jejich majetek a můžou bez tvého uvědomění tvou tvorbu kdekoliv ZDARMA použít, je nehoráznost.
A jejich "obhajoba"?
"Tohle byla JENOM testovací verze" - jasně, smlouva k podepsání je jen testem zda to ti blbci podepíši či nikoliv...
"Nová verze OGL nebude obsahovat žádné licenční poplatky, ani žádnou "zpětnou licenci", která jak si někteří myslely, by nám dovolovala ukrást jejich práci. Taková myšlenka nás ani nikdy nenapadla." - takže dokument o více něž 9000 slovech, který je novým právním dokumentem neviděl ani jeden právník a ani jednoho z lidí co to četly nebo psali nenapadlo, co to znamená... aha... to si nemůžete vymyslet lepší lži.
Jako děti na pískovišti. Jedno druhému zadupe hrad z písku a na obranu řekne, já ho chtěl vylepšit :D :D :D
Ale můžu si za to sama, moc mi na tom záleží. Očekávat od korporálu páteř, bylo bláhové. Snaží se odvolat neodvolatelné a přitom jsou ochotni jít přes mrtvé i když nemají pravdu.
Poučení pro mě, DNDbeyond je další dojná kráva jménem, sezónní předplatní a mikro transakce, které se já účastnit nehodlám.
A tak jako pozitivum na konec, fandím ORG a nápadu dát ho neziskovce. Aby se zase nedostala do rukou hamižných a slepých.