Corny: a tak ... vy v tom máte jasno :) Ok, to vlastně stačí. Jednoduché závěry ze zjednodušených podkladů do jednoduché doby.
O 6E, motivaci k jeho přípravě, nové licenci a jejích dopadech na "nás, co se v tom pohybujeme", víš už vlastně všechno, cos potřeboval, závěry sis udělal, tím je to hotové.
A můžeš se na závěr zaštítit "vámi ostatními", protože ve skupině je názor přeci lepší, jistě si všichni myslíte to samé, že?
Pro úplnost - nemám křišťálovou koli, abych věděl, jaký dopad bude mít 6E a její licence na hru. Jestli to bude absolutní propadák, za který půjdou autoři celé myšlenky v Hasbro/WotC ke zdi. Což je klidně možné. Naserou možná všechny své fandy, skoro nikdo na 6E nepřejde, na poplatcích neutrží skoro nic a bude to jen a jen ostuda a budou hledat pokorně cestu ven ve vstřícnosti hráčské komunitě. Tím se liším od tebe, protože ty už to teď víš :)
Co je divné, je způsob, jakým se o dopadech a třeba i ekonomických aspektech celé situace zde diskutuje.
To je jak když si přečtu komentáře na youtube u videa, které licenci 6E bashuje ve stylu: "já mám jasno, naše skupina na 6E nepřejde, nepotřebujeme to a můžou si celé 6E strčit do zadku, je to banda vydřidušskejch buržoustů".
Jo, fajn, dobře vědět :)
BTW: ta licence podle toho, co jsem četl, není finální, třeba podle
tohoto článku na ní ještě pracují.
Asi můžeme mít různé pohledy na to, jestli když někdo/něco vydělává 750 tisíc dolarů ročně "s pomocí DND" (jak významnou, zda zastupitelnou atd se jistě může lišit), tak zda myšlenka, že by se měl s autory DND nějak podělit, je oprávněná nebo ne.