Dobře, sice váhám jestli je dobrej nápad to sem dávat, ale přecejen... to sem asi tematicky patří a kdekdo tu o to má zájem, takže...
Tenhle týpek je můj původní zdroj. Vůbec ho moc neznám a nemám tušení jak důvěryhodnej je (možná trochu jo, je to ten co si pozval toho právníka co sem odkazoval vejš... ale zaručit se za něj nijak nemůžu)
Plné znění údajné OGL 1.1
- v částečně nedopracované formě, teda (místy jsou vynechaná místa s "TBD" poznámkou atp., formátování je zjevně rozhozený - někdo to překopíroval z jinýho původního zdroje)
...
čtení jen pro silné povahy / lidi s černým smyslem pro humor, ta licence je fakt blbej vtip.
Ale musí se nechat, že autoři maj smysl pro humor:
Píše:
As We said in the intro, “commercial” distribution is any distribution You get paid or in any form: money, crypto, barter, Your brother doing Your chores for a week, whatever.
Trochu mi to připomnělo Violence TM úvodní licenci kde autor vyhrožuje že při jejím porušení zabije vás, vaší rodinu, přátele, známé, kohokoliv, koho ste kdy potkali a kohokoliv kdo s váma sdílí víc jak 98% DNA (což zahrnuje i delfíny).
...a rozhodně jim nechybí ego:
Píše:
X. OTHER PRODUCTS. Sometimes, great minds think alike. We can’t and won’t cancel products out of fear that they’d be seen as “similar to” Licensed Works. Therefore:
A. ...
B. You own the new and original content You create. You agree to give Us a nonexclusive, perpetual, irrevocable, worldwide, sub-licensable, royalty-free license to use that content for any purpose.
C. For clarity, nothing contained in this Section impacts Your agreement that Our Licensed Content, Unlicensed Content, and anything else You are not otherwise expressly authorized to use, under the terms of this agreement or any other
agreement, remains Our sole property.
...jo, ta licence je fakt blbej vtip. Nejhorší tam sou ty proložený komentáře, který popravdě na mě působěj dost afektovaně defenzivně arogantnim tónem ("pro případ že byste to nechápali tak vám to vysvětlíme ještě jednou... a protože víme že se vám to bude nelíbit tak vám vysvětlíme proč to tam takhle dát musíme a proč to tak je určitě fér a netřeba se nad tim zlobit...")
Vůbec mi to přijde psané dost protivnym jazykem a... tak nějak dost amatérsky popravdě. Jakože sem už nějakou tu smlouvu viděl - včetně těch americkejch.
...rád bych nicméně jen připomněl, že:
a) to stále není skutečně potvrzené (ať už ve smyslu že to je real dokument nebo ve smyslu že to je ta verze kterou se Wizardi nakonec rozhodnou použít) a
b) i pokud to je real tak je předčasné vyvozovat z toho konkrétní důsledky, zejména pro právní laiky, jak co do významu uvedeného tak co do platnosti/prosaditelnosti.
Anyway.