No, tak začíná mi připadat že ty dva z toho obskurdního kanálu nebyli s Kylem ani tak domluvený, jako spíš byli na podobnej level rozhovoru mimo svojí kompetenci (co ostatně čekat od En channelu co je menší než ten Gergonův)
Ginny D: Asking a D&D exec YOUR questions about the OGL
20m sestřih highlightů s typicky Ginny-like polite, ale vlastně dost ostrejma after-komentářema.
Kyle nechutně lže a stává se mi tím dost protivnej. Nicméně credit where credit is due - jeho lhaní má nejen konzistenci, ale přípravu a vývoj. Na kritické problémy má zjenvě předpřipravené fakt dobré a těžko rozporovatelné legends (např. úvodní perioda ticha zakecaná jako "série vršících se krátkodobých odkladů ve snaze naší odpověď neustále vybrušovat...") a u některých věcí se jeho story a interpretace zdá se živě vyvíjí podle reakcí na předchozí rozhovory (kolem desáté minuty si všimněte toho jak se vyjadřuje k úvodním událostem a dění, jak tvrdí že už tehdy jim bylo jasné že by jim nikdo nevěřil a tak věděli že by nestačilo vyjádření, ale je potřeba v1.2...)
Občas tam jsou trhliny, ty ale nejsou moc znatelné a těžko se do nich opířt (snaha neustále brousit odpověď není moc kompatibilní s tvrzením že vůbec neví kdo je zodpovědný za to první veřejné vyjádření, které po téhle periodě následovalo - ale to se ho (zatím) nikdo nezeptal...) Občas naopak některé zjevné trhliny zasádroval bullshitama natolik že i když vidíte tu díru, tak do ní nejde vrazit páčidlo (Ginny ho třeba vcelku odvážně přitlačila na zeď ohledně OGL 1.1 co
nebyla draft... jen aby zjistila že jeho bullshit-talk v podstatě nejde probít jinak než otevřeně říct že očividně lže - a ani to mu nejde dokázat bez přímé konfrontace některého studia kterému to bylo poslané, čehož se asi spíš nedočkáme, takže to sama pak označila za "dead end" a slepý "diskusní vlákno" - well played Kyle, well played)
Obecně mi to přijde jako velmi systematická snaha sérií rozhovorů a Goebbelsovskou propagaidistickou logikou opakovaných lží v kombinaci se stárnutím samotných událostí efektivně ret-conovat vnímání toho, co se před měsícem vůbec stalo.
Btw. fun momentka je kdy zalže že Wizardi nejsou proti VTT a že chtějí konkurovat ne zákazem konkurence, ale vlastní kvalitou. Well - nice, ale s tím historicky mají hodně mizerný record (...což bude zjevné hned co dopíšu ten článek o historii OGL). A BTW. Ginny se tomu v after-komentáři dobře vysměje.
Obecně musim říct, že u mě Ginny timhle rozhovorem dost stoupla - zaprvé to zpracování je fakt dobrý, zadruhý sem upřímně nečekal, že zvládne bejt tak tvrdá a místy až "dismissive". Ty roztomilé hnědé očíčka pod těma barevnejma řasama dělaj tu ostrou ironii poněkud nečekanou a dávaj jí zajímavej kontrast.
OUTSIDE OF BULLSHIT SPACE:
- SRD pro 3.5e (a 3e ???) se možná plánuje vydat pod CC. Bude potřeba ho nejdřív pročistit o věci kryté Product Identity (protože nikdo nechce opakovat ten 5e fuck-up se Sthradem, Beholderem a Baldur's gate, zjevně :D MFGs já jim to tak škodolibě přeju, to je taková krásná sůl v ráně za tenhle shitstorm...)
- potvrzení že se plánují mikrotransakce pro DnD ve VTT v rámci Beyond ("nabarvení svojí figurky za nikl" atp.) Snaží se to prodat jakože pozitivní věc... a narovinu já vim že kdekdo mikrotransakce nemá rád, ale jako nepřijde mi to jako evil.
- budoucí podpora homebrew a home-artů může spočívat např. v prodeji 3d modelů a vzorů a polotovarů, protože "2D zvládne kreslit postavu každej, ale 3D pokud nejste 3D artist ne".