Pravidla

Autorská citace #1
4.1.2023 11:58 - Demonica
Děkuji za překlad.
Vypadá jako pěkné dobrodružství pro jednorázovou hru. A je skvělé mít materiály k dispozici v grafice.
Autorská citace #2
4.1.2023 13:23 - ShadoWWW
Wow. Tady Chyba zas zvyšuje laťku layoutu o úroveň výš. Toto je důkaz, že na layoutu záleží.

Edit: Jen teď koukám, že v některých stat blocích, jako Hejno krys, Obří krysa, Rytíř aj. utekl druhý řádek ze zarovnání doprava na zarovnání na celý řádek a trochu se to tam rozpadá.
Autorská citace #3
4.1.2023 15:16 - York
ShadoWWW píše:
Toto je důkaz, že na layoutu záleží.


To teda, ten je fakt luxusní.
Autorská citace #4
4.1.2023 21:28 - Log 1=0
Chybu taky moc rád pochválím, zpracování je výborné, i překlad.
Jen to samotné dobrodružství mi přijde takové... neobsáhlé. Jako detektivka je to tak přímočaré, že se tomu ani detektivka říkat nedá. Popravdě se bojím, že bych z toho nevykřesal ani One-shot, pokud by to nemělo být hodně krátké, nebo nudně natáhlé sezení.

Čímž neříkám, že se mi to nelíbí, jak šakalodlačí knihkupce, tak toho krysodlačího grázla (který tam je, aby bylo s čím bojovat), si dovedu představit jako součást nějakého většího koloritu města, náhodné setkání, něco, na co postavy mohou narazit, komparz v místě, který má alespoň trochu interaktivity. To je taky docela užitečná věc.

Jestli si tohle dobrodružství Gergon vybral, protože bylo krátké, na ochutnávku, tak vlastně super. Jestli protože mu přišlo nejzajímavější, tak asi potěš koště, ale předpokládám spíš to první.
Autorská citace #5
4.1.2023 22:16 - Chyba
Autorská citace #6
4.1.2023 22:20 - Gergon
Já si ho vybral tak napůl náhodně napůl mě zaujali krysodlaci knihkupci pro postavy kolem té úrovně pro kterou to je. Takže určitě netvrdím, že je nejlepší z té příručky. A hráli jsme to jako jedno sezení, víc než 8 hodin a ani jsem nestihl použít všechno co tam bylo k dispozici a luxusně jsme si to užili a fungovalo to perfektně =) takže za mě naprostá spokojenost, i když je pravda, že některé věci jsem si víc rozpracoval a propojil.
Chybova práce se sazbou je ovšem perfektní, takže mu rozhodně patří velký dík. Myslím, že s tím měl o dost víc práce než já s překladem =) ten mi zabral cca 3-4 hodiny čistého času v rámci dvou dnů.
Autorská citace #7
4.1.2023 23:52 - LokiB
Tady mi přijde, že je Log moc přísný. Námět a zápletka jsou zajímavé a ne moc tradiční a na oneshot to z pocitu při čtení vystačí. Záleží pochopitelně na tom, jak budete hrát kupříkladu první část ve Svítící tvrzi ... jestli vás sociální interakce baví nebo nebaví. Podle toho to buď máte za 15 minut zfouknuté a utíkáte dál, nebo si v to hrajte klidně hodinu i víc. Podobně pak třeba jednání v knihkupectví.

Co mi přijde jako slabina je trochu zmatečná struktura úvodního popisu, kde mi chvíli trvalo, než jsem se zorientoval, co mi vlastně autorka chce v které z těch částí říc, resp. k čemu pro hru se daný odstavec váže.
A pak je tu dost situační napojení postav na dobrodružství ... přítomnost ve specifickém místě a ještě se zájmem o dost specifické informace, to bude dělat některým GMům asi trochu problém, jak to na svoji hru naroubovat (a to i v tom one-shotu). Ne, že by to nešlo, jen to bude takové těžkopádné.

Autorka si mohla trochu pohrát s možnostmi a popisy setkání v knihkupectví (které mi přijde, že má potenciál na tu nejzajímavější část hry, ale samotné dobrodružství k tomu moc nepomáhá, protože je v této části chudší)

Celkový plán Korvaly je ... naivní. Šance na jeho odhalení je příliš velká. Snad jedině, kdyby to bylo tak, že v zoufalství v silném časovém presu (což úplně zmíněno není) chce získat potřebnou sumu za každou cenu i s rizikem odhalení, a málem jí to vyjde (například ji zbývá už prodat jen poslední knihu, aby měla částku pohromadě ... což může vést k dalšímu zajímavému hraní v knihkupectví).

Pár překlepů a chyb v překladu se stane, bez korektora není moc šance to uhlídat.
Autorská citace #8
5.1.2023 09:23 - Zonker
Moc děkuji objema zméněným, Gergonovi za překlad a Chybě za PDF. Super práce, rád použiji a pak třeba popíšu více.
Autorská citace #9
5.1.2023 10:49 - Pan Bača
Chyba: měl bych ještě jednu hnidopišskou připomínku. Nešlo by odseparovat co nejvíc pozadí stránky do samostatné vrstvy "pozadí"? takhle je to dost "print unfriendly". vím, že to asi bude jebačka, ale stálo by to za to.
Autorská citace #10
5.1.2023 15:16 - Chyba
Pan Bača: Mrknu na to

Edit: Narázíš na Statistiky monster a boxy s textem? Ty se budou separovávat blbě. Nebo aspoň monstra
Autorská citace #11
5.1.2023 16:15 - Pan Bača
Chyba: Narážím na normální stránky. U bloků statistik se s tím stejně jako u obrázků počítá, ale tisknout 15 stran s pozadím se mi moc nechce (i když 15 stran není nijak moc).

A měl bych ještě dotaz/poznámku na fonty čísel stránek a popisků u obrázků. Font pro popis obrázků je tady (ZatannaMisdirection), na čísla stránek by měl být asi ten MrsEavesSmallCaps.

v zápatí stránky by měl být popis/název kapitoly(?), na str. 8 úplně dole chybí mezera za 450... a ty texty pro přečtení by měly mít zarovnání rámečku/pozadí na střed těch kuliček, ne na horní hranu, nadpisy mají mít RGB 93,32,16

... a už toho nechám, ať nejsem za šťouru :-)
Autorská citace #12
5.1.2023 23:41 - Chyba
Takže navrhuješ rozdlit na 1 Text 2 Obrázky 3 Pozadí (Imitace papíru). Namísto současného 1 text 2 obrázky + papír
Autorská citace #13
6.1.2023 04:56 - Pan Bača
Přesně. Mrkni do jakéhokoli jiného překladu, je to tam stejně
Autorská citace #14
6.1.2023 07:53 - ShadoWWW
Aby to šlo pohodlně rozdělit, tak bys musel mít zvlášť pozadí (imitace papíru) a zvlášť obrázky. To dělat všechno sám je nesmysl - to by ses udřel. Udělej jen tu umitaci papíru (to půjde, prostě klonovacím razítkem někde přemazat obrázky) a ten jeden obrázek s imitací dej jako pozadí do Master Page (šablony). A pak samotné obrázky vem od někoho, kdo má účet na DnD Beyond a má tam to dobrodružství koupené (já ho koupené nemám). Ten jen stáhne obrázky a pošle ti je.
Autorská citace #15
6.1.2023 10:20 - Pan Bača
Případně jsou na 5etools.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.063730955123901 secREMOTE_IP: 3.93.178.221