Pravidla

Fletcher 17
31.1.2025 19:50
Autorská citace #1
31.1.2025 19:50 - Log 1=0
Jak se tohle mechanicky liší od lesního elfa?
Autorská citace #2
31.1.2025 23:03 - Chyba
pokud se dívám správně, tak s lesním elfem má společné jen +2 do Obratnosti, rychlost a obecnou řeč.

Jinak chtěl bych se zeptat na původ. Je to bytost co se objevuje ve vaší hře, nebo tě to jen tak napadlo?

U velikosti ti chybí Velikost (herní mechanika malá/střední).
U Kůrokůže je ta část "jako kouzlo 2. úrovně" zbytečná, seslání z jiné úrovně nijak neovlivní. Hádám že formulováno podle Tieflinga, kde to ale u Pekelného pokárání dává smys.
Autorská citace #3
1.2.2025 10:34 - Log 1=0
My bad. špatně jsem si Lesního elfa pamatoval. Jako bych nic neřek.

Takže znovu, lépe a radostněji.
Ten fluff/lore si zaslouží rozšířit.
Mechanicky je to podstřelené.

V magii stromů bych přidal od 5. úrovně Mluv s rostlinami. A popravdě než Kůrokuže by se mi líbilo Zapletení.

Ke zdatnostem bych přidal Přežití. A vlastně bych dal Výhodu k hodům na tyto dovednosti, pokud je postava v lese.
Autorská citace #4
1.2.2025 18:25 - Fletcher 17
Děkuji za připomínky, kouknu na to a upravím to. Pokud jde o otázku původu, tak úplně první nápad vznikl když jsem se rozhodl hrát hraničáře ale nechtělo se mi brát elfa a žádnou jinou rasu se střední velikostí která by se na něj hodila jsem nenašel. Proto jsem se rozhodl vymyslet tohle což za mě na hraničáře celkem hodí.
Autorská citace #5
1.2.2025 19:57 - Necromancer
Nevím na kolik je teď článek aktuální, ale k 1. 2. v 19:43 mě napadá:

Moc mi nedává smysl zvyšování Obratnosti a Inteligence - hlavně když je tockoncipovamé jako jako druidí rasa. Přírodní magie je jak pro druida, tak i pro hraničáře spojena s Moudrostí. Mě by tak dávalo smysl třeba Wis+2, Int+1 nebo Con+2, Wis+1. Anebo když chceš Dex+2, tak ji doplň alespoň tou Wis+1.

Dále nevím, jestli to není trošku moc. Ta v podstatě permanentí MageArmor je silná, speciálně když ji dostanou postavy jako Druid nebo Kouzelník (pamatuj, má to Int+1!).
K tomu tam je spellcasting, kterej není až tak silnej, ale je tam.
Plus ti u něj chybí, jakou má sesílací vlastnost - typicky druidí/přírodní magie je Wis, ale ty zvyšuješ Int, což je zaprvé matoucí, zadruhé hráčsky neoptimální.
Dále dostanu tři dovednosti, což není málo.
A nezapomínat ani na zvýšenou rychlost pohybu, rychlost šplhání a schopnost ignorovat určitý težký terén. To se (nejen v souboji) nasčítá.

Jak říkali přede mnou, zasloží si to trochu hlubší fluff-text.

!ALE!

Mám teď docela chuť zahrát si tady tohle jako právě toho hraničáře, takže vlastně dobrá práce! =D
Autorská citace #6
1.2.2025 23:23 - sirien
Musím říct, že se mi osobně líbí ten motiv a námět (má to takový lehký Vas Mal vibe z Ashen Stars, i když jen lehce), ale přijde mi to zpracované dost ploše - ta mentalita je vykreslená jako hrozný stereotyp. Což je škoda, protože tady je myslím zajímavý potenciál na různé hlubší rasové rysy, které by byly spojené jak s tím dryada-ish původem, tak s tím úpadkem do smrtelnosti - vazba na rostliny možná až na úrovni ostatních živočichů nebo dokonce humanoidů má taky docela zajímavý potenciál.
Autorská citace #7
2.2.2025 12:35 - Fletcher 17
Kouknul jsem na to a upravil jsem to. Děkuji za zpětnou vazbu. Kdybyste našli další chyby tak napište
Autorská citace #8
2.2.2025 12:56 - Log 1=0
1. Hlas minulosti bych taky navázal na Moudrost
2. Souhlasím s Nekromancerem, vyhodil byc Stromovou kůži. Teď už má těch schopností dost, a tahle je silná mechanicky, ale ve skutečnosti ne moc zajímavá. Jako, není to game breaking OP, ale nové by němělo válcovat staré.
Autorská citace #9
2.2.2025 13:04 - Fletcher 17
dobře
Autorská citace #10
2.2.2025 17:45 - Necromancer
Teď už je to hezký!

Ještě doděle nějakej hlubší lore a třeba to vyjde v další JaD příručce. :-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.085373878479004 secREMOTE_IP: 18.97.14.80