Pravidla

Fletcher 17
8.4.2025 19:25
Co je to Illrigger ?
Někde jsem objevil DnD třídu Illrigger, pochopil jsem že je to něco jako antipaladin, ale víc nic. Objevil jsem nějaký další popis, ale moje angličtina je hodně špatná takže nic. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Autorská citace #1
8.4.2025 20:38 - sirien
Je to povolání od Mercera (critical role, blood Hunter...) které si můžeš koupit na DnD Beyond za přátelskou cenu třetiny ceny celého PHBčka.

Je to (prý, nečetl jsem přímo) něco jako pekelný rytíř - k Paladinovi by se měl mít podobně jako se má Černokněžník ke Klerikovi. Mechanický feeling je prý mix Paladina s Černokněžníkem.
Autorská citace #2
9.4.2025 00:27 - strucky
sirien píše:
...

Já mám pocit, že je to povolání od Colvilla, ale společný jmenovatel je jméno Matt. :-D Ne že by na tom záleželo...
Autorská citace #3
9.4.2025 00:36 - Chyba
Opravím:
Tady to nevede k Mercerovi, ale jinému Mattovi. Vydáno společností MCDM, kterou založil Matt Colville.
Je to něco jako pekelný paladin a v původní verzi se mechanicky i paladinovi dost podobá. K této verzi se nemá cenu moc vyjadřovat, krom toho že autoři očividně ani nepočítaly co jejich vzorce udělají na vyšších úrovních.
V pozdější verzi už v základu nemá kouzla (Jen jeden obor), ale má kostky, se kterými převádí životy (HP/Výdrž). Technickej stav pořád nic moc. Třeba u těch kostek ti neřeknou kdy je obnovuješ. Obory celkem trpí na to, že působí spíš jako Multipovolání (Jako by sis vybíral mezi Bojovníkem, Tulákem, a Černokněžníko-Kouzelníkem).
Kdyby někoho zajímalo ale byl línej Googlit
Poslední větší update měl být cca před rokem což by měla být i verze na Beyondu, nevím co tam přesně je, ale podle toho že do té doby hlavní schopnost (přenos HP) odsunuly až na LVL6 s tím očividně hodně hýbli.

Edit: než jsem elaborát dopsal strucky mě s opravou předběh
Autorská citace #4
9.4.2025 10:13 - sirien
Aha. Tak to se omlouvám za zmatení.

Chtěl sem napsat že k Mercerovi mám sice hodně výhrad ale classy vcelku umí podle všeho takže to bude nejspíš ok až dobrý, ale Colville - well. Moc bych si na to nevsadil.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.066649913787842 secREMOTE_IP: 18.97.9.168