Co se týče překladu, přes léto jsem začal více používat AI ke kontrolám překlepů, konzistence a tak. PHB2024 prošla rukama 5 korektorů a AI našla asi 1000 překlepů, chybných shod, nekonzistencí a podobných. Tak jsem to všechno poopravoval a taky trochu vyleštil a ve výsledku mě Chyba musel proklít do desátého kolene.
Překlad DMG2024 už prošel dvěma lidskými korekturami a AI našla podobný počet chybek. Pokud ale někdy bude vysázen česky, snad to sazeči předám v hotovějším stavu.
Právě finišuju překlad MonsterManualu2024, hotové to bude do týdne dvou. Tam to bude ale trochu jinak: protože k smrti nerad překládám statbloky, asi z toho nevytvořím ucelený překlad. Ve Foundry, na které se soustředím hlavně, mi je přeloží překlad systému, kde tyhle rámce jsou. Já tak vlastně potřebuju překládat jen popisné texty nestvůr a ty schopnosti/akce/rysy, co nejsou již přeloženy přes položky. Takže pro Foundry to bude komplet, kdyby z toho chtěl někdo vytvořit český souvislý text, bude to ještě dost práce. Kterou dělat nehodlám.
Až budu mít ve Foundry přeložené komplet všechny tři knihy, zpětně podle nich vytvořím i překlad SRD5.2, to bude už jen mechanická skládanka pro AI. Jedu to takhle obráceně, protože SRD je výtahem ze všech tří knih.
Publikuju pak jeden překladový modul k free stažení pro všechny, kdo mají triádu koupenou ve Foundry (a dost možná bude fungovat i na tu přenesenou z DnDBeyond přes Importer). A pak druhý překladový modul pro SRD, to je přístupné už instalací systému DnD ve Foundry. Takže pro všechny.