Hele, to jsi trochu otočil, co jsem říkal. Zda to nějak výrazně přivede nové hráče k DnD... krčím rameny. Wizardi to tak prezentují, ale spíš to imho přivede hráče jiných systémů k DnD5.5. Třeba právě SW v příštím roce, nebo třeba Vampýrů.
Co jsem tak pročítal fórka, tak to někteří WoWkaři chtějí koupit a vůbec to nebudou hrát. Čistě proto, že dostanou drahého mounta do hry a k tomu funny povídání o jejich světě.
Ostatně WoWko se nepokouší prorazit na ttrpg scénu poprvé, byl tu pokus Blizzardu vytvořit pravidla na základě 3.5 edice (mám ty pravidla někde zahrabaná, nebyla moc dobrá) a vznikl také velký fan projekt převodu dnd5e. Ani jedno není ofiko od Wizardů a v obou případech to trpělo tím, že se příliš pokoušeli přenést WoWko, jak je, na papír. Tohle je ofiko a výsledek má být DnD kompatibilní se zbytkem 5.5.
Ale to také odbíhám: Pointou toho předchozího bylo, že DnDčkářů, co neznají WoW bude asi mnohem míň než WoWkařů, co neznají DnD. A že má tedy smysl nesnažit se překládat všechno, protože jádro čtenářů to bude mít naučené v eng. Což ostatně potvrzuje i ten průzkum překladů knížek. Pro Gergona: mnohé vyšly u plynulých pár letech. A tam názvy, jména překládají jen výjimečně.