Pravidla

Autorská citace #21
21.3.2026 14:05 - Log 1=0
Gergon píše:
Paladin 9. úroveň - Uklidnění nepřátel? Trochu zvláštní název schopnosti která protivníky Vystraší =)

Autorská citace #22
21.3.2026 20:04 - Gergon
Jo tak pokud se překlad dělá podle komiksů s Batmanem, tak pak už chápu víc věcí.
Autorská citace #23
23.3.2026 16:51 - sirien
jsem sám, komu blbnou prokliky z obsahu?
Autorská citace #24
24.3.2026 01:27 - Chyba
Ten obsah mi při automatické tvorbě několikrát shodil celé program, takže jsem pak část dodělával ručně
Autorská citace #25
24.3.2026 01:33 - York
Chyba: Nevím, jestli jsi to zkoušel, ale na tyhle problémy často zabere, když to savneš jako idml, otevřeš to z něj a pak to zkusíš znova.
Autorská citace #26
25.3.2026 22:26 - Čindi
Moc děkuji za překlad.
Autorská citace #27
26.3.2026 09:25 - Fangor z Jeseníku
Za všechny z Yes& MTG a D&D klub Jeseník z celého srdce děkuji @Lethrendis za úžasný překlad a rovněž korekčnímu týmu @Atan, @Jana, @Petronius, @Wilco ????♥️. Udělali jste obrovský kus práce na něčem co má obrovský přínos pro komunitu napříč věky!
Všechna pravidla D&D 5.5 z 2024 mám rovněž zakoupené ve fyzické podobě i na D&D Beyond s Master Tier subscription.
Autorská citace #28
31.3.2026 00:32 - sirien
Chyba: to mi zní dost divně - buď máš hodně slabý železo nebo máš někde něco rozbitý ve zdrojáku. Pokud si nejsi jistej výkonem (nemáš silnější gaming comp nebo tak něco) tak to zkus poslat někomu kdo má lepší setup ať to zkusí vygenerovat.

Btw. strana 24 - chápu že keep options ti to dovolej, ale ten jednořádkovej konec sloupce tam je dost neelegantní - seseknul bych toho paladina (nebo snížil jeho dolní odstup, ten světlej pic bottom tam nechává rezervu) a "Boj pod vodou" bych odkopnul do druhýho sloupce - ale tak aby mi na str. 25 druhej sloupec pořád začínal Odoláním a Zranitelností.

Str 34 tabulka - Hlubinština a Nebeština? Spíš Zákonné a Neutrální, ne? :) (a určitě to má být Chaotické rysy v nadpisu tabulky? Osobnostní možná?)
Autorská citace #29
31.3.2026 14:51 - Chyba
sirien píše:
Str 34 tabulka

Jo, na tohle jsem už narazil a u sebe opravil Letrendis sliboval, že oprav bude víc, tak s tím nic dalšího nedělal, a jen mu posílám na co narazím při kouzlech, když je aktualizuju pro JaD.
Autorská citace #30
6.4.2026 19:29 - EmArciAn
U zázemí má voják stejný obrázek jako strážný není to tak strašně ale o jeden obrázek míň
A na straně 85 je:
Ďábelská svěžest
Předpoklad: 2. úroveň černokněžníka
Můžeš na sebe seslat Falešný život (str. 222), aniž bys
spotřeboval/a pozici kouzla. Když kouzlo sešleš tímto způ-
sobem, tak neházíš na dočasné body výdrže; automaticky
získáš nejvyšší možné čísla na kostkách.
Mělo by tam být možná
Autorská citace #31
15.4.2026 11:41 - Tarfill
Hej týme!
Díky za překlad (sazbu atd), dobrá práce a klobouček dolů. ;-)
Autorská citace #32
16.4.2026 13:47 - Azaghalus
Díky moc za překlad!!!

Podnět k opravě: strana 155 - u Mystického šejdíře je tabulka jeho pozic kouzel nadepsaná "Mystický rytíř".
Autorská citace #33
16.4.2026 18:16 - Peťuna
Ahoj, nešly by u knihy zapnout vrstvy, jako tomu bylo u předchozího překladu? Občas si s kamarády tiskneme třeba popis svého povolání abychom ho měli při ruce a chtěl bych vypnout pozadí aby nemuselo být tisknuté. Nebo jsem alespoň nepřišel na to, jak se to v tomto novém překladu dělá. Děkuji.
Autorská citace #34
16.4.2026 19:26 - Chyba
Peťuna: Už mi tu leží aktualizace s opravami chyb co se staly na straně sazby, tak jsem tam vyexportoval i ty vrstvy a a dal do článku "Příručka hráče (průběžné opravy)" skutečná verze 1.1 bude až se dořeší i textové opravy.
Autorská citace #35
16.4.2026 19:47 - Peťuna
Skvělé, moc děkuju za ochotu.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.065084934234619 secREMOTE_IP: 18.97.9.171