Aegnor píše:
Nikdo to nedělá, protože bez ohledu na výslednou kvalitu bude jediná reakce "proč to prasíte, ty originální anglický jména zní mnohem líp". I když tak zní jenom protože jsou anglicky a to je pro nás něco vzdálenýho, není to "nudná čeština".
Ano, nikdo to nedělá a to ani v českých překladech protože to zní lépe - je úplně jedno co je důvodem, jestli protože to je vzdálená řeč, nebo protože čeština není stavěná na nějaká slovní spojení a podobně. Důvod není podstatný. Podstatné je že u WoW to nikdo nedělal ani v českých překladech, kterých už vyšla tuna a tudíž jsou na to fanoušci zvyklí a jakékoliv překlady zavedených jmen pro ně budou drátem do oka a proto tady za ně lobuju, aby se tu nezkoušely nějaké puristické kreace zatrvzelých češtinářů, ale aby se to nechalo tak jak je na to cílová skupina zvyklá a jak to má ráda. Nic víc se tu prosadit nesnažím.
A víc už se ani snažit nebudu - jak jsem říkal, já to ani nebudu překládat, ani to nebudu číst v češtině. Prezentoval jsem tu názor někoho kdo je fanouškem toho světa, kdo četl všechno co pro WoW vyšlo v češtině, kdo je zároveň fanouškem DnD a kdo je tudíž ideální cílovou skupinou dané příručky. Jestli se tím překladatel bude nebo nebude řídit, je už na něm. Každopádně to bude náročná práce a držím mu palce, protože věřím, že by to mohla být parádní příručka a byla by škoda, kdyby ji někdo fanouškům WoW zkazil nějakou přehnanou snahou. Mě dodnes straší ve spaní český překlad "Bezuhlíka" i když tady musím přiznat, že ani oficiální literatura nepřinesla uspokojivý překlad i když se o to pokusili :D a - jen pro finální doplnění - u FR přestože znám a mám zažité anglické názvy, tak je spousta překladů, které mi vůbec nevadí - Hlubina, Stříbroruká atd atd atd... takže nejsem někdo kdo by na anglické verzi trval za každou cenu. Preferuji ji tam kde má smysl a důvod a zní stokrát lépe ne protože to je angličtina, ale protože český překlad je prostě hrozný.