Tak jsem zvědavej, jestli z mých odpovědí vznike aspoň nějaký menší Walloftext...
Felouen (6):Děkuji za příspěvek, inspiruju se.
Noir píše:
Ve vysvětlování, co jsou RPG hry zcela selhávám. Když se mě někdo ptá, tak odpovídám zmateně "to se fakt blbě vysvětluje, to bys musela(a) vidět, je to něco mezi člověče nezlob se a operou" a spíš se z toho snažím vykecat. Rozhodně ale vždycky použiju spojení "skvělá zábava" a "asi by tě to nebavilo."
:D Já jsem na tom podobně - proto jsem založil tuhle diskuzi.
Sirien píše:
vysvětluju zcela různě podle toho kdo se ptá...
Nerhinn píše:
mé vysvětlení RPG vychází z toho, komu ho podávám.
Souhlasím, jen to bude v mém případě asi problém, protože můj blog navštěvují pravidelně jen dva lidé, ještě ke všemu úplně jiní. Takže netuším, jací by byli čtenáři, kdyby se mi návštěvnost v budoucnu zvedla. Z toho může vyplynout, že jsem ten článek psal zbytečně, když ho téměř nikdo nečetl, že?
Jerson píše:
pak bych byl opatrný s tím, kdo vymýšlí příběh
- pravda.
Pak tady byla menší výměna názorů, a pak Nerhinnin příspěvek:
Píše:
rozhodně bych se hned nedala do vyjmenování jednotlivých ras, povolání, atributů apod.
- no dobře, tak to udělám tak, to z toho článku vymažu a na konec dám něco jako "Pokud jste pochopili o čem v RPG jde a chtěli byste se obeznámit s pravidly, můžete klikat sem."
Dál píše:
že jsou PC RPG pro někoho možná lepší, tam vůbec imho nemusíš psát.
Je dobré vycházet z toho, že čtenář je lenoch - je líný číst, je líný přemýšlet a je líný poznávat. Vyjmenuješ tam všechno možné -> nebude se mu to chtít číst. Začneš vysvětlovat postupy -> nebude se mu chtít nad tím přemýšlet (dokud se nerozhodl, že to chce zkusit). Připustíš, že na počítači to může být lepší -> nebude se snažit obeznámit se s RPG hranými naživo.
- OK, něco s tím udělám, až budu mít čas.
Dál píše:
btw, všimni si, že třeba mé rodině všechna čísla důsledně zatajuji
:D
A ještě dál :) píše:
zmínila bych kreativitu
- pravda.
No, je toho všeho důležitého tolik, že by byl na vysvětlení nejlepší příklad, jak pár hráčů hraje. Mohl bych třeba odkázat na Aragorn.cz... i když nevím, na jaké úrovni se tam hraje.