Díky za podporu! Zatím mi není dovoleno odhalit celý tvůrčí tým, tak jen za mě (oficiální odhalení/novinky provádí Skaven):
- Pracuje se na tom už delší dobu, hlavně je skvělé, že ten zájem přišel přímo od Skavena.
- JaD nabídnou nové věci i pro hráče, kteří hrají podle originálních příruček.
- Z mého pohledu jde o nejambicióznější projekt, na kterém jsem kdy dělal. Je to poměrně náročné, ale výsledek věřím bude stát za to. JaD mají hlavně potenciál oslovit mraky lidí mimo internetové komunity a zvětšit český trh s RPG.
- Hraní RPG mě naučilo nevnímat svět, tak jak je, ale představovat si, jaký by mohl být. Všechny velké věci začínaly jako velké sny. Kdo by kdysi dávno věřil v překlad D&D? A přece je skutečností. Kdo by věřil, že se Češi budou moci účastnit playtestu D&D? A přece se to splnilo v podobě D&D Next. A kdo by kdy věřil, že u nás vyjde v tištěné podobě hra s licencí D&D?
Doufám, že Kostka bude i za desítky let místem kreativců a velkých snílků. Pro ně i pro každého zde mám jednoduché sdělení: Běžte za svými sny a nevzdávejte se jich. Bude to hustodémonsky krutopřísně těžké, ale nic není nemožné!*
-----------
* Uf, doufám, že teď nezním příliš pateticky!