thief píše:
Jerson: No já si myslím, že právě popisované vytrhávání kousků lidských charakterů a na jejich základě tvorba nových ras je ta největší blbost nad sférami. Takhle můžeš tvořit podrasy čili určité komunity v rámci jedné rasy které mají společné něco, co vzniklo vlivem určité kultury nebo prostředí. Ale různorodost ras je většinou založená na podstatnějších odlišnostech.
Však netvrdím opak, nebo jsi to tak pochopil? Ale ukaž mi fantasy, ve kterém by byla některá z ras vytvořená jinak než způsobem "vezmeme pár charakterových vlastností a přiřadíme je celé rase". Jistým způsobem se tomu nevyhnul ani Tolkien, i když mu to nevyčítám - on elfy nevymyslel, jen je převzal ze starých ság a upravil.
thief píše:
Ale vzhledem k tomu že píšeš, že uznáváš elfy jenom 250 leté, tak to z nich jsou skutečně jenom ti ušatí mangovití "lidičkové". To ti pak můžou být změny v základním myšlení ukradené.
Špatně mě čteš - píšu, že ve svém světě jsem je udělal smrtelné a realitvně krátkověké, protože stejně skoro nikdo nedokáže hrát tvora se zkušenostmi několika set let. A pokud se domníváš, že na to, aby šlo o skutečně odlišnou rasu se muší lišit i ve věku, kterého se dožije, pak to opravdu nechápu. Smýšlení celé rasy může být založeno na ledasčem, nejen na rozdílném věku.