Prostředí

Rytíř
22.9.2008 14:22
Trpasličí víra
Řešíme teď globální vzhled a povahu víry trpaslíků v typickém Dnd světě. Neboli spousta magie všude kolem, polyteismus s bohy, kteří mají své oblasti působení a rivalitu, základní polarita je na ose dobra a zla. A u trpaslíků jsme se nějako zasekli :)

Jak si představujete trpasličí náboženství? Kněze mají, i chrámy - Moradin u nich samozřejmě vede, Velký kovář, Tvůrce, stvořitel sedmi trpasličích praotců. Ale jaký je jejich běžný život, co je jeho náplní, jak vlastně kněží v jejich společnosti fungují, jak moc se trpaslíci modlí, jaké mají rituály, obřady..?
Autorská citace #21
23.9.2008 12:25 - Nachtrose
Tak navazu: pripadne by si do vousu mohli jeste vplatat ruzne zlate krouzky ci jine ozdoby znacici skutky obvzlaste velkeho vyznamu pro cely klan, rod nebo cokoli, do ceho budou organizovani.
Autorská citace #22
23.9.2008 13:16 - Rytíř
Wraiths: jak říká Nachtrose, bylo to míněno tak, že trpaslík prostě místo planejch keců raději maká, což jeho bůh vidí raději než když se fláká u modlení ;)
Nápad s vousy je pěknej, minimálně část trpošů by něco podobného dodržovat mohla.. aspoň by to vysvětlilo, prč jsou na svý vousy tak citliví :)
Autorská citace #23
24.9.2008 11:23 - Ebon Hand
Trpoši se modlí beze slov svými činy, každý svůj nástroj mají označený runami svého boha. Tím, že jej užívají, probíhá vlastní vzívání boha a pokud buší opravdu zběsile orunovaným kladivem do něčeho význámné, runy se rozzáří a předmět tím může zároveň dostávat požehnání od daného boha. Ovšem pokud nemají k dospozici své předměty vyzdobené božskými runami, musí se při každém údery modlit nahlas.
Autorská citace #24
3.10.2008 10:12 - Alek
Hmm, tak jsem to konečně pročet celý. Ten zvídavý trpoš Pluto jsem totiž já. :-)
No vidím to dost podobně, s tou praktičností, a že žádný velký obřadnosti se nekonaj. Akorát mi to přijde, že tu všichni hovořej o té běžné trpasličí víře, můj trpoš je ale zároveň Moradinův kněz. u těch bych očekával něco víc. Teď jsem třeba narazil na nemocného příbuzného upoutaného na lůžko a přirozeně by to chtělo nějakou modlitbu. Takže dumam; buď pudu a zabiju pár skřetů, nebo si najdu nejbližší kovárnu, nebo bych mu moh začít splétat copánky :-)))
Autorská citace #25
3.10.2008 10:47 - Merlin
nebo bys ho mohl lištit a nadat mu, ať se naválí, že je "Kurva mať roboty jak sviňa a lesli sa chce válať a nerobiť, tož na to ať fofrem zapomene, lebo ho ausgerecht vytáhneš za flígr a nakopeš do pérdele a poženeš ho do pořádného fechtuňgu, až mu hunskap bude klektat vo palicu jako turovi gule o stehniska...."
Autorská citace #26
3.10.2008 16:07 - Rytíř
Merlin: Dobrý :)) Má to jedinou vadu, ten chudák byl v komatu.. tam to chtělo těžší kalibr, než výřečnost ;)
A k tej víře - no právě že se mi zdá, že není třeba dělat nějaký extrémní rozdíl mezi knězem a obyč. trpaslíkem. Rozhodně není tak velký, jako u klasického pojetí kněze v lidském světě. Takže žádné, že by se oddával jen modlitbám, ani odívat se jinak nemusí, než ostatní trpoši. V něčem by se ovšem lišit mohl - třeba v tom, že více myslí na komunitu a její dobro, než na sebe a svoje poklady? :))

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.07706880569458 secREMOTE_IP: 44.213.80.174