Prostředí

Felouen
4.9.2011 18:31
DnD: Po Spellplague?
Jak je to teď přesně s magií a světem ve Forgotten Realms? Prý v rámci spellplague arcane magie nefungovala, hodně mágů se zbláznilo a všechy magické temporary itemy byly zničeny. A navíc různě to hýbalo s kontinenty, země byly zničeny a podobně. Teď po sto letech se prý vše docela vrátilo do normálu podle dnd wiki, ale jak přesně? Je to stejně jako před ní, dají se komplet normálně craftit artefakty, castit podle libosti bez toho aniž by se z toho někdo zbláznil a svět nemá skoro žádné spellplague oblasti kde magie nefunguje? A co Halruaa, je to pořád jen wasteland? Platí to i pro lore, nejen pro herní mechaniky, takže např. Elminster už je opět v pořádku a Simbul také?

Obecně mám takový pocit, jako kdyby najedno FR byly post-apo, je to jen tím wiki popisem a teď je opět mýtická a pohádkovitější jako v 3e, nebo teď doopravdy má takový postapo feeling?
Autorská citace #1
4.9.2011 19:29 - Vojtěch
No, před tím to bylo podle 3E, teď je to podle 4E (takže úplně jinak).

Spoilers

Mno Elminster je podle všeho teď už opět stárnoucí kouzelník, i když asi bude mít nějaký ten 4E power, Simbul není k nalezení. Haluraa je podle settingu spálená zem se svinstvem z modrého plamene... otázka je, jestli s tím něco udělaly romány, ale tohle je zatím oficiální verze.

Návrat do normálu je jen do "normálu", tedy jako že se každým dnem nepřesouvá jeden svět do druhého, kouzlníci náhodně nevybuchují, Mystra neumírá zase atd...
Autorská citace #2
5.9.2011 07:04 - chrochta
Simbul se má dle popisu v campaign settingu nacházet v Elminsterově společnosti, konkrétně na bývalém statku své sestry.

Jinak onen "normál" vypadá tak, že se už nehýbe geografie a na většině území se k obvyklému stavu vrátila i rychlost evoluce a "magické počasí" (tam ještě pořád spellplague řádí). Atmosféra je pochopitelně zcela jiná ("moderní" ale nikoli výslovně postapokalyptická, protože se těm důležitějším částem Říší - až na politiku - samozřejmě nic nestalo) než byla v ADnD a 3E.
Autorská citace #3
5.9.2011 18:49 - Gurney
Pro znalce to asi bude znít hereticky, ale po tom, co jsem tprohlížel 4e a už kdysi 3e Forgottny, nevidím ve feelingu žádnej opravdovej rozdíl. Vyřešili zhovadilosti jako lvl. 40(!) Elminstera, na každým rohu už není nějaký ultramocný npcčko a vůbec je to celý popsaný o hodně vágněji, takže se tam daj líp zasazovat zápletky, bez toho aby byly nutné rozsáhlé znalosti settingu a případné zásahy do něj. Přibyla Spellplague - v herních mechanikách to znamená jeden novje multiclass a jedna z paragon path, jiné efekty na PC jsou čistě v rámci RP. Řekl bych, že celkově, je to takový o něco míň megalomanská, ale pořád ta samá high fantasy.
Autorská citace #4
5.9.2011 19:08 - Vojtěch
Mno paletu šedé odebrali a nechali jen černou a bílou. Rudí čarodějové, kteří jako záporáci v 3E přece jen měli ještě nějakou přitažlivost jako organizace se stali bandou mrtvomilů atd. Ultramocná NPC, která existovala předtím existují pořád, jen jsou poměrově stažení, aby se vešli do 3E rozsahu 30 lvlů, nebo se s nimi nikdo nenamáhal (málo místa, nevšiml jsem se, že by tam někde psali, že tam nejsou) a vágnější popis ve smyslu "jsou tam hory a v nich skřeti... hooodně skřetů" je fakt, že se tam dá dát cokoli. Před tím tam bylo víc námětů. Realmsy byly vždycky o vyzobávání si toho, co se hodí a teď v nich nic moc není.

Co se spellplague týče, tak dřív byl poněkud přátelštější spellfire, ale nic divokého. Celkově mi přijde se to celé utrhlo od takového magického světa na úrovni magie v Tolkienovi +/- něco v cosi o stupeň výš, kde si zem poletuje sama od sebe, celá panství ještě pořád doutnají, divně vypadající rasy se z desetin procent populace přesunuly do procent až desítek procent atd.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.044025897979736 secREMOTE_IP: 3.238.195.81