Prostředí

Jerson
23.2.2012 19:46
Nacisté a okultismus
Klasické Jonesovské téma, pár věcí tu zaznělo, tak bych je rád probral více.
14.8.2014 15:08 - Vojtěch
Kokuru si taky vypůjčili do Knoflíkářů ;)
14.8.2014 15:16 - Naoki
Jerson píše:
Svině, napsal jsi to přesně,


Epic autocorrect!! :D
14.8.2014 16:52 - sirien
Píše:
Epic autocorrect!! :D

LOL, děkuju za zaznamenání v citaci :D


Jerson: no jako nevim, mě přijde že takovej nukleární výbuch zruší telefony docela spolehlivě bez ohledu na to kde a kdy (zničené elektrické vedení, přetavené dráty, ústředny srovnané se zemí...) - nicméně ok, to by asi ani Němci za 3 dny opravit nestihli.

Jinak pokud vím tak reálný odhad Amíků samotných byl že třetí bombu můžou mít do konce měsíce a pak snad že by zvládali i dvě až tři za měsíc
14.8.2014 17:21 - Ebon Hand
Třetí bomba určená pro Tokio, byla ve výrobě a termín shození už byl naplánovaný. Takže myslím, že tu výrobu měli zvládlou a počítali se shozením. Hirošima byla 6.8., Nagasaki 9.8. Těch 7-8 bomb uváděl Klaus Fuchs, který přímo pracoval v Los Alamos a špionil pro GRU. Což může být nadsazené, ale nikdo neví o kolik. Někde jsem četl, že po ukončení války zbyly Amíkům 3 bomby, ale už nevím, kde to psali.

Každopádně si také myslím, že Japonce přinutilo ke kapitulaci hlavně vyhlášení války od Rusů 8.8. Hned druhý den zaútočili v Mandžusku a začali velké přípravy na invazi na domácí ostrovy. A atomovka zmáčkla koule hlavně Stalinovi, kdyby se tak nestalo, tak tu asi všichni mluvíme rusky a nebo by tu nebyl nikdo.
14.8.2014 21:56 - Jerson
sirien píše:
Jerson: no jako nevim, mě přijde že takovej nukleární výbuch zruší telefony docela spolehlivě bez ohledu na to kde a kdy (zničené elektrické vedení, přetavené dráty, ústředny srovnané se zemí...) - nicméně ok, to by asi ani Němci za 3 dny opravit nestihli.

TEn argument zní, že atomovku měli vyzkoušet asi 100 km od Berlína, ale přitom v Berlíně nešla telefonní síť tři dny, i když po jakkoliv silném náletu fungovala nejpozději druhý den. Samozřejmě že kdyby ji vyzkoušeli v Berlíně, tak by telefony v Berlíně vyřadili zcela spolehlivě :-)

Dneska jsem o amerických bombách četl, v Jasnější než tisíc sluncí se prozměnu píše, že další bomby v řádu měsíců byly jen zbožným přáním generálů a propagandou, a že by čtvrtou bombu vyrobili nejdřív za rok. Osobně nevím, ale myslím, že třetí (vlastně čtvrtou, první byla zkušební) bombu by vyrobili a pak by pár měsíců trvalo, než by měli další. Ty kolony na získání uranu byly fakt brutálně náročná zařízení.
14.8.2014 23:42 - sirien
nejdřív za rok je blbost. Project Manhattan běžel od... eh... čtyřicátýho, tušimže? Pět let výzkumu a na jeho konci měli Trinity, Little Boy a Fat man - přičemž většinu času jim zabralo vůbec všechno vynalézt, vyzjistit, vyzkoumat, zkonstruovat atd. než se vůbec mohli pustit do výroby.

Jako neřikám, že by měli pásovou výrobu, ale že by vyráběli jednu ročně je kravina - ještě bych věřil že by třeba trvalo dva nebo tři měsíce vyrobit jednu další, ale že by nedokázali začít chrlit jednotky až desítku ročně se mi fakt zdá jako dost přehnanej skepticismus.
15.8.2014 06:37 - Jerson
Vidím to podobné jako ty, do konce roku 1945 by pár atomovek určitě stihli vyrobit (zvlášť když měli německý uran k dispozici)

(Ty autoopravy na mobilu jsou takové zlo, že mě za to Ebon straší ve snech. Ale už jsem svůj mobil naučil jeho nick v různých pádech.)
22.6.2016 12:02 - Gurney
Národní knihovna zatlouká, že našla Himmlerovu sbírku okultní literatury :)

...protože když to píše i Daily Mail, tak to musí být pravda :)

Tak co, kdo z vás si přivlastnil německý překlad Necronomiconu?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.076538801193237 secREMOTE_IP: 34.236.152.203