Prostředí

Autorská citace #21
3.11.2017 15:25 - Mirkul
V pohodě, trauma zatím žádné, naopak mě to nakoplo k tomu, se do těch úprav co nejdřív pustit ;-)

Šifra - používám abecedu i s háčky. Proto i zašifrovaná věta obsahuje písmena s háčky. Výsledek je -4 což posune abecedu o čtyři písmena dozadu takže místo A začíná písmenem D. Obával jsem se, že to bude kámen úrazu, proto jsem tam přidal na výběr ten hod na Pátrání. Přesto to upravím na jednoduchou abecedu bez háčků.

Eliška - prošel jsem to znovu. Na stránce 21 je popis, který podal Matěj Porážka (otec) ostatním obyvatelům a opakoval ho všem neustále do zblbnutí. Tzn. je to jím vymyšlená krycí verze, kterou vysvětluje Martinovu smrt. Proto v lese ani nic nenašli, když se tam vydali.
U Elišky je pak popis co se ten večer doopravdy stalo. Eliška s Martinem tedy vůbec na procházce nebyli.
V textu ale není nikde pořádně uveden a vysvětlen rozdíl mezi těmito popisy. Přidám to tam.

EDIT:
Pokud se komukoliv nezdá nějaké vysvětlení, které jsem tu podal nebo teprve podám, klidně ho dál pitvejte, pokud budete mít chuť :-)
Autorská citace #22
8.11.2017 13:53 - Tarfill
Pročetl jsem si zbytek důležité příběhové části a níže jsou nejspíš poslední připomínky. Ke konci dobrodružství ve formě bestiáře, popisu bohů apod. se už vyjadřovat nehodlám.
Snad jsem Ti tedy byl nějak užitečný... ;-)

- Zápletka v části „Trosky pevnosti“ mi opět trochu neladí. Pokud je tohle dobrodružství pro postavy cca na 1-4 úrovni, fakt bych jako hráč a i jako dobrodruh hodně pozdvihával obočí nad tím, kdyby mi tieflingové řekli, že jejich ozbrojený doprovod o síle 10 mužů nemá síly na to, aby odklidil z podzemí pár kusů přerostlého hmyzu a bojí se jakéhosi železného strážce. Fakt bych osobně neměl chuť jít do podzemí, když bych věděl, že si tam nedokáže poradit celkem ani 14 týpků!!! Též částka 500 (+100 zl za další nálezy) je opět zbytečně nadhodnocena. I to by mi přišlo hodně podezřelé, pokud by mi někdo takovouhle velkou sumu nabídnul. Pokud by bylo v podzemí něco fakt důležitého, o čem by archeologé věděli, určitě by tam nepouštěli nikoho cizího za velké peníze, radši by si počkali, až se zbytek jejich doprovodu vyléčí a šli by dolů znovu (stejný postup, jaký volí mnoho z družin, co znám). Pokud by ale takto nabízeli mnoho peněz, viděl bych v tom pouze léčku na to, abych tam zařval já sám a oni shrábli akorát moje vybavení a lépe by se připravili na případné další nebezpečí.
Zkus to trochu poladit, aby to bylo reálnější…

- Při průzkumu místností ve sklepení jsem nikde nenašel zmínku o dveřích. Jsou tam někde nějaké dveře? Jsou všechny tak rozpadlé, že jsi je nikde nezmínil, nebo tam stále jsou nějaké zbytky? Jsou vzpříčené jen s otvorem pro krysy a brouky, jsou pootevřené, děravé… cokoliv, co začínajícímu GMovi pomůže.

- Jaké je měřítko mapy sklepení? Docela by se mi hodilo to vědět, zvláště třeba pro místnost 7. Velká pracovna pouze pro jednu osobu, budiž. Ale jako čtyři hejna krys v jedné místnosti? Nechtěl bys z toho udělat pouze jedno větší hejno? To by bylo reálnější ne?

- Mapku místnosti 13 jsem nikde nenašel, tudíž si ani nedokážu představit souboj s konstruktem. Docela by se to hodilo, takže jestli jsem to nepřehlédl, zkus to doplnit.
Autorská citace #23
8.11.2017 15:25 - Gurney
Přiznám se že jsem ještě neměl čas si to přečíst pořádně, takže prozatím jen tak plácnu že mi přijde awesome, že někdo píše dobrodružství.
Autorská citace #24
8.11.2017 17:13 - Mirkul
Tarfill píše:
Snad jsem Ti tedy byl nějak užitečný... ;-)

Dost, věř mi, že fakt dost :-)

Poznámky zapsány a postupně je zpracovávám. Kovář, tieflingové, trosky a sklepení bude zjevně chtít dost přepracovat, ale asi mám nějaké nápady jak to udělat trochu jinak. Jo a souboj s konstruktem se odehrává v chodbě, není to žádná místnost. Ale mapka se může hodit.

Gurney píše:
Přiznám se že jsem ještě neměl čas si to přečíst pořádně, takže prozatím jen tak plácnu že mi přijde awesome, že někdo píše dobrodružství.

Kupodivu různá dobrodružství píše docela dost lidí. Někdy jen one hosty, jindy jsou to delší věci.
Třeba kluci co dělají Dračí hlídku dokonce sbírají dobrodružství od lidí, co jim to pošlou, zkonzultují a vzhledově je upraví (obohatí o mapky a podobně) a pak to dají k dispozici ke stažení, takže ti lidi tady fakt jsou. Jen si to většina doteď nechávala spíš pro sebe, případně občas něco předala kamarádům a šlo to spíš soukromými kanály po různých conech a podobně.

Tarfillův rozbor byl značně vyčerpávající a inspirující a díky ti za něj.

Pokud se tu objeví něco dalšího budu jenom rád. Mezitím se pokusím zpracovat a upravit vše, co tu už bylo zmíněno.
Autorská citace #25
17.5.2018 19:05 - Mirkul
Ok, po půl roce + pár měsíců přicházím s updatem.
Pokusil jsem se upravit části dobrodružství podle zdejších komentářů, aby si to všechno nějak správně sedlo. Velký dík Tarfillovi, za to že se mu to chtělo celé pročíst a sepsat. Nějaké změny jsou vpodstatě ve všech částech dobrodružství, které doufám příběh vylepšily a ucelily.
Snažil jsem se trochu lépe popsat pasti, rašeliniště a přidal část navíc k vyjednávání s goliáši, plus určitě nějaké další věci, které si teď už úplně nevybavuji.
Jediné s čím nejsem úplně spokojený je mapka Oborné, bohužel líp už jsem ji nedokázal. Jinak zbytek mapek doznal zlepšení oproti předchozí verzi díky Eximu a stejně tak celý layout. Chyby v textu z předchozí verze by měly být všechny opraveny díky Chrochtovi, pokud jsou tam další, tak ty už jsem stvořil sám v nových textech (ale snažil jsem se to poctivě pročíst, tak by jich mělo být míň než předtím).
Budu rád když dobrodružství někomu poslouží ať už jako celek k odehrání nebo jenom jako inspirace a samozřejmě pokud si ho budete chtít pročíst a zahrát budu jenom rád za další zpětnou vazbu.
Autorská citace #26
17.5.2018 19:30 - Tarfill
Hej, jako tohle je jinej level... tohle je už od prvního pohledu profi dobrodružství... ;-)
Autorská citace #27
20.6.2018 21:09 - skubin
Toto dobrodružství je přesně to co už dlouho hledám.
Odvedl jsi opravdu velký kus práce a stejně tak ostatní co ti pomáhali.

Děkuju všem. opravdu paráda.


PS. Pokud bys věděl o dalších dobrodružstvích, byl bych moc rád za odkaz. Děkuji moc :)
Autorská citace #28
27.8.2022 20:50 - Hanuman
Ahoj, píšu také své dobrodružství a zajímalo by mě, jak to graficky zpracováváš do takovéto podoby?Jinak super výkon!!
Autorská citace #29
27.8.2022 21:30 - Chyba
Hanuman: Hádám že to bylo děláno v Indeasignu s grafikou ze zákadní příručky DND. Pokud sem hodíš dotaz až bude dobrodružství hotové, tak ti to někdo klidně do stejné podoby dá.
Autorská citace #30
27.8.2022 23:35 - Hanuman
díky!!

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.072777986526489 secREMOTE_IP: 3.235.42.157