Kultura

Zaphod
23.10.2007 13:47
Něco pro zasmání
Doufám že to ještě všichni neznáte. Hodně povedená záležitost.
Hůlkový řád
12.8.2014 20:34 - Quentin
Nachtrose: Viděl jsi novou dnd phb? Je na čase zase lobbovat o sword&sorcery estetiku. Najednou jsou všichni v rolákách!


12.8.2014 20:48 - Nachtrose
Quentin: videl, a nejak mi to zrovna nevadi...
12.8.2014 21:54 - Quentin
Oni jsou ty ilustrace fakt pěkný, takže se těžko kritizujou. Ale troška kůže by mě neurazila.
12.8.2014 22:33 - sirien
Mi přijde, že kůže tam je zrovna docela hodně :P

Každopádně nevim, mě nahota nějak neirituje a zrovna na tomhle obrázku ta holka nepůsobí jako samoúčelně nahá - to tělo neni zrovna "mrkněte na tu sexy topmodelku", naopak - relativně vypracovaná, žádný velký prsa, šelma pod rukou, zářící divokej pohled... naprosto cajk.


(jinak jsem zrovna dneska překládal příklad ve Fate na stránce kde je pirátská kapitánka a zrovna jsem si na tohle téma vzpomněl, protože vypadá fakt dobře a přitom nejenže je oblečená, ale je oblečená úplně... a jako (říční) pirátská kapitánka. Resp. bad-ass pašeračka)
12.8.2014 23:03 - Gurney
Co se najád týká:

sirien píše:
Každopádně nevim, mě nahota nějak neirituje a zrovna na tomhle obrázku ta holka nepůsobí jako samoúčelně nahá - to tělo neni zrovna "mrkněte na tu sexy topmodelku", naopak - relativně vypracovaná, žádný velký prsa, šelma pod rukou, zářící divokej pohled... naprosto cajk.

Běž to pls zopakovat na rpgnet, sice si vysloužíš okamžitej ban, ale až tak od čtvrtýho admina co půjde kolem, prvním třem z takového návalu common sense puknou hlavy :D

(jinak úplně souhlasím)
12.8.2014 23:05 - Quentin
sirien: Mluvil jsem o tech v novém dnd :-)
12.8.2014 23:07 - Assassin
13.8.2014 10:43 - sirien
Gurney: nějakou dobu se na rpg.net forums nepohybuju - to už to tam je fakt až tak zlý?


EDIT: jinak jestli bych zavraždil tři adminy mrtvicí jen svým názorem na nahotu, tak co bys jim tam probohy udělal Ty zobrazenim dílu OGLAFa, adminskou genocidu?
Každopádně určitě chválím Tvůj vkus na webkomiksy, ale doufám, že jsi nepřehlédl, že u OGLAFa "next page" není totéž co "next story" a mnoho komiksů má pokračování s mnohdy nečekanými zvraty... zrovna u naiád se dost hodí doplnit i zbytek příběhu:

13.8.2014 11:17 - Merlin
OGLAF je můj oblíbený...a taky jsem zjistil, že mají některé story víc stránek :)
13.8.2014 23:58 - Gurney
sirien píše:
...to už to tam je fakt až tak zlý?

Poté co jsem viděl thread, kde se řešily Monte Cookovy Numemorské space sukuby, a každý kdo napsal, že mu nepřijdou sexistické byl z toho threadu vyhozen (a případně zabanován, pokud si dovolil vyjádřit svůj "sexistický" názor i v dalších podobně reatardovaných diskzuzích) si myslím že se blíží doba, kdy se nepřátelé začnou hledat ve vlastních řadách...
sirien píše:
...doufám, že jsi nepřehlédl, že u OGLAFa "next page" není totéž co "next story"...

Váhal jsem jestli tam dát pokračování, ale pak jsem si říkal že to tu nebudu spamovat, když se na to každej může podívat někde v práci sám :)
14.8.2014 07:50 - Me-dea
Gurney píše:
Monte Cookovy Numemorské space sukuby

Ono v numeneře něco takového bylo? Jsem si před nějakou dobou prošla jak Corebook tak Bestiary a nějak si nevzpomínám, že bych tam viděla něco sexistického, možná tak takové ty podvodní potvory s velkými prsy.
14.8.2014 08:36 - Vojtěch
Toto bylo asi to, co je v základní knize. Nevzpomenu si na jméno, ale je to bytost ženského tvaru zvenčí, která má potřebu nechat se zbouchnout, čímž po následném těhotenství přivede na svět nějakou extradimenzionální potvoru (protože její lůno je brána do jiných světů), která pak vyhledá otce, zabije a pak je volná. V bestiáři jsou nějaké návazné věci, takové to děcko, co se vetře a dotykem se stává narkotickým...

EDIT: Nibovian Wife... knihovna v telefonu.. heh heh
14.8.2014 09:35 - Gurney
Vojtěch píše:
Nibovian Wife

Jo tohle. Nicméně nejde ani tak o to, že to někomu může připadat sexistický a vede se o tom diskuze, jde spíš o ten přístup "ban pro každého kdo nepřistoupí na náš nepochybně správný názor že Monte Cook nenávidí ženy".
14.8.2014 09:40 - Me-dea
Jsem přeskočila, pravděpodobně protože mě nezaujal obrázek ^_^. Každopádně mi to nepřijde sexistické. Spíš ve stylu "Dobře ti tak, když spíš s někým podezřele ochotným". V každém případě mi to nepříjde horší než klasická succuba, která vysává život při "act of passion". Spíš asi lepší - chlápek si užije a překvapení ho čeká +/- po stejné době, jako v reálu.
14.8.2014 09:47 - Vojtěch
jo, přeně tak. Taky píšou, že Nibovian Wife je jinak perfektně racionální, takže by se taky mohla schovávat jako zvlášť dobrá pracovnice bordelu atd. To že se ráda věnuje rozmnožování ještě neznamená, že si nedovede zajistit krytí. Jinak souhlas že je to prostě jen další z tuny dalších blbin v Numeneře pro GM, aby hráčům motal hlavy. Neměli jste někdo čas podívat se na Love and Sex in Numenera? Třeba tam toho bude víc :D
14.8.2014 10:14 - Quentin
Zrovna nibovian wife mi přišla úplně v pořádku. Tyhle Succubus/Siren potvory jsou celkem klasika. On k tomu jen přidal těhotenství. Lidi si to hned spojily s mystical pregnancy, což je takovej obecně neoblíbenej trope.

Všechny tyhle znetvoření, zneužití a mutace lidského těla se používají pro horor všude možně. Giger se inspiroval u člověka, Suffering mutanti mají usekané končetiny a místo nich čepele, v hentai běhaj tentacle monstra s tisícem penisů, ta ohnivá mrcha v GoT porodila démona apod. Je to úplně normální postup.

Říct, že Monte nenávidí ženy, je jako tvrdit, že autor Freddyho Kruegera nenávidí zjizvený lidi.
14.8.2014 10:32 - Shako
Vojtěch píše:
Nibovian Wife


Jako první odkaz na googlu je WTF, Monte! :-D
14.8.2014 11:13 - Nerhinn
Nemůžu se vyjadřovat za autorku, ale řekla bych, že jí vadí mechanika, která umožňuje použít ženskou postavu nejdřív jako sexuální objekt a pak jako komplikaci/padoucha, tedy něco, co nejdřív vojedete a pak to zabijete. To, že sukuby jsou celkem klasika, je v tomhle případě celkem jedno. Je to herní mechanika, která povzbuzuje hráče/vypravěče k výše zmíněnému jednání, které ve finále vede k tomu, vnímat ženské jako objekty, jejichž bytí se točí kolem mužského hrdiny.
A nemusíte na mě křičet, že vy to tak neděláte. Vy jste inteligentní bytosti a víte, že ženy nejsou objekty. Jenom se snažím vysvětlit, o co tu nejspíš jde. Některým lidem prostě vadí tenhle stereotyp postav v kultuře, protože to působí na idioty a děti.
14.8.2014 12:02 - Vojtěch
Mno, nevím, jestli by Nibovian Husband byl lepší...
14.8.2014 12:13 - Quentin
Vojtěch: Uh, ten by byl ještě víc evil :)

Nerhinn: Já cpu do hry všechny tyhle kontroverzní věci (sex, rape, slavery, orc babies) právě proto, aby se nad tím hráči zamysleli. Jeden můj hráč je takovej klasickej šovinista/rasista white guy minulýho století a jsou to právě diskuze nad těmahle herníma situacema, kterejma ho trochu vychováváme.

Což teda tvůj argument s dětma a idiotama nijak nedispelluje :)

Jediný moje želízko v týhle diskuzi je, že kdyby se všechno dělalo poctivě politicky koretkní a/nebo pro děti a idioty, tak by jsme se možná o hromadu věcí ochudili.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10653805732727 secREMOTE_IP: 3.145.50.83