Kultura

Zaphod
23.10.2007 13:47
Něco pro zasmání
Doufám že to ještě všichni neznáte. Hodně povedená záležitost.
Hůlkový řád
2.9.2019 13:44 - Aegnor
sirien: já si o něj nikdy nezažádal, takže není co zkoumat. :-)
2.9.2019 13:47 - krytah
Nevím, jestli je tu někdo, kdo má talent, ale nemohu se zbavit pocitu, že zvíře tone. :D
2.9.2019 13:58 - Log 1=0
Jezus píše:
Nejsmutnější scéna v dějinách kinematografie... (hyperbola, ale jen slabá).

What? Klukovi umře zvířátko, o kterém nám vypravěčův hlas řekl, jak velký je to pro něj kamarád (ale vidíme ho poprvé a naposled), bez jakéhokoli vlivu na další děj. Jestli tohle není naprosto zvojtěný laciný doják, tak už nevím co.
2.9.2019 14:01 - Sadako
¯_(ツ)_/¯
Ty bažiny vypadají docela stylově, akorát jsem zřejmě neměla ani v dětství tendence se dojímat nad žvižátky.

Btw. operovat výrazem nerd u něčeho, co u nás pravděpodobně viděl skoro každý (minimálně, co se lidí starších 25 let týče) mi přijde takové úsměvné.
2.9.2019 14:04 - sirien
...takovejch lidí co měli zjevně tak smutné a prázdné dětství, je vidět, že boj proti Nicotě byl zcela opodstatněný.
2.9.2019 14:08 - Jezus
Já teda myslím, že spolu chvíli putují (alespoň mi to tak tehdy přišlo), ale je fakt, že umírá poměrně brzo.

Určitě to ale není "zvířátko", je to dost zásadní společník (jinak docela osamělé postavy) a z filmu je to zřejmé.

Zvojtěné to už není vůbec. Celá atmosféra té scény je výborná, Bažiny smutku jsou dostatečně depresivní a zahrána je ta scéna taky dobře. Navíc tragédii té scény posiluje fakt, že ten kůň (mimochodem v říši fantazie dost inteligentní tvor) umřít vlastně nemusí. Atrej ho může zachránit, ale nedokáže to.
Kůň se nechá přemoci smutkem a beznadějí a proto ho bažina pohltí. A jeho nejlepší přítel s tím nedokáže nic udělat (zoufale ho tahá z bažiny, snaží se ho přesvědčit, aby se nepoddával beznaději), to je na tom to nejsmutnější.

Samozřejmě jsou oplakávanější postavy, ale není mnoho tragičtějších scén jako takových.
2.9.2019 14:10 - Sadako
...tyhle hlášky o prázdném a smutném dětství na základě (ne)docenění nějakého audivisuálního díla mi připomínají, jak kdysi kdosi u nějakého japonského dojáku napsal do komentáře Kdo neplakal, nemá srdce.

Já se holt očividně chytám na úplně jiné věci, než jaké asi prezentoval Nekonečný příběh. Hodně mě bavil Barbar Conan, Excalibur nebo Phenomena. Případně Bowie v Labyrintu (úmyslně neříká Labyrint, dějově jsem to docenila až časem).
A nejsmutnější scénu v dějinách filmu si tedy představuju úplně jinak, na druhou stranu, předpokládám, že k tomu utopení asi vedla nějaká expozice a kluk s koněm se tam nezjevil jen tak z Nietzscheho.
2.9.2019 14:13 - Jezus
1) V říší fantazie to není prostě zvířátko. A už vůbec ne pro v podstatě dítě. Je to pohádka, cynismus nad zvířátky tak není na místě.

2) Nerd neznamená, že to nikdo jiný nezná. Znamená to, že o tom víš výrazně více, než ostatní, protože jsi to buď viděla vícekrát, nebo máš nastudovány i zdrojové a dodatečné materiály, diskuse apod.
Ty to evidentně, co se Nekonečného příběhu týká nesplňuješ, protože neznáš klíčovou scénu. Taky by tě asi někdo neoznačil za nerda v případě Pána prstenů, když bys nevěděla, co se stane s Gandalfem v Morii...
2.9.2019 14:16 - Jezus
Sadako píše:
A nejsmutnější scénu v dějinách filmu si tedy představuji úplně jinak


A můžu vědět jak? :-)

(Jinak asi nemá cenu rozebírat příliš scénu z filmu, když neznáš to, co jí předchází. Je to vytržené z kontextu, pak je to opravdu jen kůň v bažině. Pokud si to nepamatuješ, asi nemá cenu to rozebírat)
2.9.2019 14:24 - Sadako
Jezus píše:
A můžu vědět jak? :-)

...vzhledem k tomu, že k ní pokaždé vede dvou-tříhodinová expozice, tak vytrhávat scénu z kontextu by bylo asi tak užitečné jako v případě Nekonečného příběhu & kluka s koněm.

Jezus píše:
Je to pohádka, cynismus nad zvířátky tak není na místě.

Očividně jsem už v nějakých deseti letech měla víc cynismu než kolik stihnou jiní lidé nabrat za celý život, když mi to neutkvělo. Jako jo, mám mizernou paměť, ale zrovna filmy, knihy a spol. si pamatuju ještě tak nejlíp.

Jezus píše:
Ty to evidentně, co se Nekonečného příběhu týká nesplňuješ, protože neznáš klíčovou scénu.

Jo takhle. OK, tohle kolem mě prošlo očividně hodně velkým obloukem.
Já si fakt nejdřív myslela, že je to nějaká narážka na glitchující koně ve Skyrimu nebo herním Zaklínači...
2.9.2019 14:31 - ShadoWWW
Já viděl Nekonečný příběh už někdy na konci osmdesátých let a byl to pro mne silný zážitek. Když jsem pak na začátku devadesátek narazil na Dračí doupě a četl na něm o "hrách na hrdiny na Západě", byl to pro mne jasný odkaz na hry, o kterých mluví starý knihkupec na začátku Nekonečného příběhu.

sirien píše:
...takovejch lidí co měli zjevně tak smutné a prázdné dětství, je vidět, že boj proti Nicotě byl zcela opodstatněný.

Pravda. Navíc takoví lidé jsou v dospělosti často zapšklí.

Jak se říká: někteří lidé byli dětmi a pak vyrosti, jiní zůstávají dětmi celý život, a ještě jiní nikdy dětmi nebyli.
2.9.2019 14:44 - Sadako
2.9.2019 15:00 - Sadako
A něco k tématu.

2.9.2019 15:04 - Aegnor
2.9.2019 15:13 - Jezus
Sadako píše:
...vzhledem k tomu, že k ní pokaždé vede dvou-tříhodinová expozice, tak vytrhávat scénu z kontextu by bylo asi tak užitečné jako v případě Nekonečného příběhu & kluka s koněm.

Existuje slušná šance, že to třeba znám a expozice není třeba...

Na druhé straně, opravdu je máloco víc OT než probírat nejsmutnější scény v tématu Něco pro zasmání, takže třeba někdy v lepších časech v jiném vlákně :-)
2.9.2019 16:22 - Sadako
Tomu říkám věštění budoucnosti (prý nalezeno kdesi na Praze 10)

2.9.2019 17:33 - Šaman
Tady vidím tři černé země v konjunkci s Llanowar Elfem. To je velký špatný - tvá duše musí najít co hledáš, jinak sám zjistíš, že ti to chybí. :D


A co se depkoidnich scén v dějinách kinematografie týče, za mě vede Čarodějův učeň. Jak mladý Krabat přinesl na Vánoce stromek a mistr mu ho spálí a místo toho přikáže nejstaršímu učedníkovi, ať si jde vykopat hrob. Krá, Krá, Krabate.

Tahle scéna si Bažiny zoufalství dává každé ráno xnídani. Dvakrát.
2.9.2019 17:53 - LokiB
Nejsmutnější není to samé co depkoidní ... Čarodějův učeň byl horor, tam na smutek nebyl moc čas, aspoň pro mě, jako děcko, když jsem to viděl. Toho byla víc v Pohádka o Honzíkovi a Mařence (té animované, od stejného týmu jako Čarodějův učeň).

Nejsmutnější scéna v dějinách kinematografie je smrt Vinetúa ... u toho brečím vždycky.
2.9.2019 17:58 - Šaman
Nééé! A Nšoči! Některé věci se nahlas nevyslovují. Jsi zlý, nepěkný, zlý případ. Howgh. :-(
2.9.2019 18:04 - efram
Šaman

rozhodne doporucuji pustit si krabata ve zpracování rozhlasové hry. Bacha jsou dve verze. jedna jevic hraná a druhá je klaiscka cetba. Tech depresivních scén je tam mnohem vic, a daleko depresivnejsich. Pokud mas zajem staci pm.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.093140125274658 secREMOTE_IP: 34.238.138.162