Sirien: Celkovou zivotnost tiskarny jeste testnutou nemam. S tou co jsem si koupil ja, tisknu asi pulrok a bez problemu. Vyhodou techto otevrenych skladanych tiskaren je, ze pokud se nejaka soucastka znici tak se da relativne v pohode vymenit a asi to nebude tak drahe. Jeste jsem ale menit nemusel, takze vic zkusenosti s timto nemam :)
Co se ceny za tisk tyka, tak z hlediska materialu jde hlavne o civku s plastem, ze ktereho se tiskne a pak jen nejake zanedbatelne drobnosti (lepidlo, aceton, ...) Civka s plastem vazi vetsinou 1kg a s cenou (u bezneho plastu) se pohybuje cca okolo 500 - 700 kc, podle kvaliti a dodavatele. Kolik gramu spotrebujes na tisk modelu je dost zavisle na nastaveni tisku a na tom jestli se ti podari na poprvy nebo az na desaty pokus. Napr. ty dvere co jsem postoval vyse maji tusim neco okolo 30ti gramu.
Dalsi cenou je pak cas nad tim straveny (badani, uceni se, testovani, zkouseni, reseni problemu, kalibrace, ...) :) To uz je ale individualni, kdo si ho jak cenni :) Casu to ale muze sezrat dost, i kdyz se to nemusi na prvni pohled tak zdat.
Jerson: Pri brouzdani modelama jsem si na tebe vzpomel, kdyz na me vyskocil tuten jezek. Zde si tvurce asi lepe zjistil co modeluje :)
3D Pera: Samostatně s nimi tvořit, na to bych asi neměl nervy :) Nicméně, ho vidím jako dobrý doplněk i k 3D tiskárně. Za jeho pomoci se dají opravovat problémy, které na výtiskách mohou nastat (např. nějaké místo se nejspojí, nebo je potřeba někde něco trochu zahladit).
ShadoWWW píše:
Mattel napadlo udělat 3D tiskárnu jako hračku pro tisknutí hraček. :-)
Kdysi jsem viděl (asi na KickStarteru) nějaký prográmek pro děti, který jim na tabletu umožnil si čárat, a pak si to mohly vytisknout na 3D tiskárně. Mohli si tak vytvářet vlastní a velmi jednoduché 3D modely k tisku :) Nevím jak ten projekt nakonec dopadl.
ShadoWWW: Jo napsat bych to klidně mohl, teda pokud bude mít zase někdo chuť po mě udělat korekturu :) To zase nemám ve zdatnostech já :D Když nad tím přemýšlím jak to pojmout, tak si říkám, jestli bude jeden článek stačit.