Kultura

Fritzs
28.5.2009 22:06
Cenzura na d20.
...tak mi Alnag k potěšení všech opět zakázal přispívat do určitého tématu. Zdánlivě na tom není nic překvapivého, náš vzájemný, již několik let trvající, vřelý a přátelský vztah je všeobecně znám a předpokládám, že Alnag by mě nejraději rovnou zabanoval z celého internetu.

Nicméně, poněkud zarážející je, že se jedná o téma "bugy a stížnosti" a že mi byl přístup do oné diskuze zapovězen po pouhé jedné reakci na Siriena, která navíc nebyla úplně mimo téma, konkrétně se jednlo o nálsedující výměnu:

Nerhinn: Jerson: ...prostě by to chtělo ty příspěvky ošéfovat jako na Fénixu, jen to klidně řekni :-P

Sirien: Tak to je poslední co by to chtělo, dělat tu z toho lacinej diskusák...

Což mě celkem naštvalo, jelikož jsem Fénix ještě poměrně nedávno pravidelně navštěvoval a rohodně mi nepříjde jako nějaký úplně obyčejný diskuzák, obzvláště když s ním srovnáme d20.cz a diskuze, které se zde v poslední době vyrojily. Proto jsem se neudržel a reagoval jsem na Siriena takto:

Fritzs: Protože tady je to vznečšený diskuzní server, ne bohapustý chat. Tady se řeší důležité věci, jako napříklas Sethiiny kresby, nebo žánrové zařazení Chronicles of Riddick.

Za což mi bylo Alnagem okamžitě zakázáno do dané diskuze přispívat a diskuze byla s okamžitou platností prohlášena za přísně servisní téma, což je vzhledem k moderátorským zvyklostem d20.cz značně nestandartní postup. Navíc se mi zdá, že Alnag byl značně naštvaný, koneckonců kdokoliv si to může přečíst v záhlaví oné diskuze jeho reakci a pokud by to náhodou odstranil, tak to sem přepíšu. Zde je jeho reakce:

Ale zřejmě ne dost. Fritzsi, tohle je servisní téma a na tvoje blábolení tady nejsem zvědavý. Tak si dej zase odchod, buď tak laskav. Ano, to je ban na téma, kdybys byl na pochybách. Můžeš opět slavnostně běžet a křičet, že ti bylo ublíženo.

Když sdi tohle spojím s tím, jak se tu někteří nejmenovaní neustále ohánějí s tím, že d20.cz není jen nějaký obyčejný diskuzní server, ale něco víc, tak se mi zdá, že jsem svojí poznámkou opravdu šlápl někomu na kuří oko.

Jenom sem se o tento svůj dojem chtěl podělit nic víc.
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
Autorská citace #1
28.5.2009 22:24 - yashamaru
:D
Autorská citace #2
28.5.2009 22:29 - sirien
OMFG :/
Autorská citace #3
28.5.2009 23:24 - Lotrando
Fritzsi: ty jednoduše nevíš jak se chovat. projevuje se to prakticky všude. 1/20 tvých příspěvků je k věci, zbytek bohapustý blbosti. Je pravda, že i ostatní píší blbosti. Ten rozdíl je v tom, že oni se nesnaží prudit jako ty. Tupě, hloupě, primitivně a prvoplánově. Jinde to neděláš, alespoň pokud se dobře pamatuju.

Jakkoliv se mi nelíbí kresby ve všech diskuzích, protože čtu d20 přes mobil, tak jsem si to nechal pro sebe. Klidně bych s tebouz souhlasil, kdybys to npsal jako člověk. Fritzs spravedlivý, ale musí kecat z hladu a ještě do tématu, do kterýho to nepatří. Tak jsi dostal na srozumněnou, co si o tom vlastník serveru myslí. Docela ho chápu.

btw, nikdo tu o tebe nestojí
Autorská citace #4
28.5.2009 23:36 - sirien
Proboha Lotrando, tohle téma mělo zůstat bez jiný než smajlíkový nebo zkratkový odpovědi - za žádnou smysluplnou nestojí.
Autorská citace #5
29.5.2009 00:01 - Dalcor
jůůů
Autorská citace #6
29.5.2009 00:13 - Alnag
Fritzs píše:
...tak mi Alnag k potěšení všech opět zakázal přispívat...


Líbí se mi, že máš takovou správnou sebereflexi svého zdejšího působení. Škoda, že z ní také nevyvodíš důsledky.
Autorská citace #7
29.5.2009 00:55 - pipux
Nechápu ...

Fritzsi, každý čin má svůj následek. Pokud uskutečníš onen čin, pak buď připraven nést následky, které z něj mohou vzklíčit.
Pokud tě následek praští do obličeje, pak ses minul očekáváním. A pokud následek veřejně rozpatláváš, komu to kde a jak pomůže? Vím, že to je těžké, ale naučit se splachovat své frustrace do zapomnění přeci jde.

Jaká je tvá pointa? Čeho se tu snažíš dosáhnout?
Jde ti o tvou pravdu a svobodu tvého správného slova? Jde ti o položení Alnaga na lopatky?

Nevím, nakolik vašim svárům ve svém primitivním mozečku rozumím, ale domnívám se, že Alnag je budovatel, starosta. Vystavěl d20 jako město od základů, od první stavební kostky. A ty, Fritzsi, se teď nacházíš v jeho městě, které tě dusí jeho zákony a klenutím ulic. Jsi revolucionář. Snažíš se oponovat něčemu, co se ti v základech zdá postavené špatně.

Dvě otázky:
1. Je starosta skutečně prohnilý?
-> Domnívám se že nikoliv. Je to sice jen člověk (tudíž není dokonalý), ale město mu stále drží pohromadě, funguje. Pak se nabízí otázka, jestli jsi skutečně revolucionář (není sám, dokáže nadchnout dav), nebo jen městský blázen, reptající si to svoje.

2. Jaký převrat by sis představoval?
-> Kdyby v temnou hodinku starosta odešel a ty jsi získal vládu nad městem, co bys udělal? Po rozkopání všech špatných stavebních kamenů by zbyly jen ruiny. Otázka je, jestli bys poté měl dost síly k přebudování města. A protože jsi budovatelské kladivo nedržel, obávám se, že by zbyly jen ty ruiny.

Závěr: jestli tě něco trápí, klidně bych tě na uklidnění obejmul. Ale protože to by bylo příliš homosexuální, popros raději třeba Sethi ...
Autorská citace #8
29.5.2009 06:23 - Fritzs
pipux píše:
Fritzsi, každý čin má svůj následek. Pokud uskutečníš onen čin, pak buď připraven nést následky, které z něj mohou vzklíčit.


Ať tedy stejné následky nese Sirien, který tam v plkání mimo téma pokračoval, tím, že na mě reagoval. Navíc, kdyby mi Alnag nezakázal do té diskuze přispívat, tak bych mu dopověděl, že jestli to myslel takle tak má do jisté míry pravdu.

pipux píše:
že Alnag je budovatel, starosta. Vystavěl d20 jako město od základů, od první stavební kostky.


Nicméně nebyl sám, jenom ti zbylí dva, proti kterým, na rozdíl od Alnaga nic nemám, potom někam zmizeli.

pipux píše:
Otázka je, jestli bys poté měl dost síly k přebudování města.


Nic bych tady neměnil, navíc bych dodržoval místní pravidlo o nestříhání diskuzí a nebanování.
Autorská citace #9
29.5.2009 08:16 - Jerson
Fritzsi, když jsi odcitoval Siriena, měl bys taky dodat, že zbytek jeho příspěvku, tedy šest z deseti řádků (do kterých počítám i všechny řádky citace tvého příspěvku) je konstruktivní rada pro mě. TY jsi v daném tématu napsal jen provokující příspěvek a to poté, co Alnag napsal upozornění přímo do diskuse, takže to doporučení schvaluju.

A je velmi trapné psát o cenzuře v tématu, které jsi na údajně cenzurovaném servezu sám založil. Pokud ti tenhle kousek nedojde, nemá cenu aby chti něco psal dál. A pokud ti dojde, necháš si odpověď pro sebe. (Kromě toho jsi napsal "chtěl jsem se podělit o dojem, nic víc". Už vidím, tak to "nic víc" roste na několik stran textu.)
Autorská citace #10
29.5.2009 09:05 - Rytíř
No, tak se po dlouhé době ozývám i já - diskuze tady čtu v rss, vybírám si už jen to, co mě zajímá :) Popřípadě zaujme. Fritzsi, dávám ti za pravdu v tom, že Alnag na tebe reaguje trochu přehnaně. Nebudu ale nijak rozebírat důvody, proč to tak je, ani jestli se tomu divím nebo ne :)

Editoval jsem anotaci diskuze bugy a stížnosti, protože opírat se v ní jen do tebe jednak není fér (spamovalo tam víc lidí) a je to navíc zbytečné, že... jen to svádí, aby to téma fakt bylo zaplevelené kdečím jiným než stížnostmi a technickými věcmi k chodu stránek.

Jinak Sirien je starej rypák (od slova rýpati), já sem taky jeho první poznámku o jinejch lacinejch diskuzácích pochopil jinak, než byla míněna (neboli stejně jako ty, že se do nich naváží).
On to ale potom vysvětlil, takže tvá odpověď a vlastně všechno tady tohle kolem je tak trochu zbytečné.

btw reaguju tady vlastně hlavně proto, aby sis Fritzs nemyslel, že jsme někam "my zbylí dva" zmizeli a necháváme to tady všechno napospas Alnagovi ;)
Autorská citace #11
29.5.2009 09:17 - Quentin
Píše:
Fritzs: Protože tady je to vznečšený diskuzní server, ne bohapustý chat. Tady se řeší důležité věci, jako napříklas Sethiiny kresby, nebo žánrové zařazení Chronicles of Riddick.

pro me je treba docela dulezite, jestli je riddick space opera. (skoda, ze mi to nikdo nepotrvdil)
Autorská citace #12
29.5.2009 09:41 - Almi
QuentinW : je, a to docela typická...
Autorská citace #13
29.5.2009 09:57 - Nachtrose
Pro nas neznabohy: jak presne se definuje/pozna space opera?
Autorská citace #14
29.5.2009 10:11 - Alek
Skoro bych s tebou soucítil, Fritzsi. Jen kdybych nevěděl, jak to celé vzniklo :-) Tobě ale přece nebyl přístup do oné diskuze zakázán po jedné reakci, ne ne. Tomu všemu předcházelo naprosté odklonění diskuze Je to sci-fi nebo fantasy? (té obehrané písničce o tyranovi Alnagovi se už nedá říkat ani offtopic, který tu jinak neni moderován) a exhibice v dalších (Sethiino téma apod.). Kdybys tohle udělal v mé diskuzi, zakročil bych stejně.

Je mi úplně jedno, že se tu pohybuješ, nic proti tobě nemám, jen tě prosím, abys ke svým mimotématickým komentářům o prohnilosti Kostky, jejích správců a jejích uživatelů nezneužíval diskuzí druhých. Založ si pro to svou vlastní diskuzi jako v tomto případě. Díky.
Autorská citace #15
29.5.2009 10:25 - sirien
...nebo na tomhle prohnilim serveru ani nemusíš bejt a můžeš prostě vypadnout do nezkaženého ráje jiných webů, brečet tu nikdo nebude.
Autorská citace #16
29.5.2009 10:36 - Nachtrose
Píše:
brečet tu nikdo nebude.


Prosim ja! Ja brecet budu...

... stestim.
Autorská citace #17
29.5.2009 12:09 - Jarik
Doufam, ze po sobe ty prispevky ctete.
protoze ja jsem si dnes po Vas ty prispevky cetl... a nenazval bych to jinak nez hyenismus (Noir promine).
Kopat do nekoho, kde se pohybuje blizko kouta (a je jedno, zda rika myslenky nebo hlouposti) mi fakt prijde hnusny.
Kdyz vidim tohle chovani, chce se mi zvracet, nebo nekomu rozbit tlamu. Obvykle to konci tim, ze se zvednu a odejdu.

Takze, pokud chcete hyenit na komkoliv, tak sem radsi nebudu chodit.
Autorská citace #18
29.5.2009 12:27 - Magus
Ja si myslel zhe to bude husty ale totok sem necekal......
Ale vazne Fritzsi ONI akorat vyuzivaji situace aby te mohly kritozovat radsi tu diskuzi smaz....
A nerikam ze mi Fritzs neleze na nervy ale tohle uz je vazne trochu moc ale chapu ze je to pro vas bezva rict Fritzsovi vsechno co chcete ale.........=(
Autorská citace #19
29.5.2009 12:29 - Horacio
Alnag: Jsem proti banům, jelikož jsem přesvědčen, že to nic neřeší.

Fritzs: Neustále prudíš, tak se nediv, že tě tu nemají rádi. Prudíš a pak se tady dovoláváš nějakých práv a slušného zacházení a ještě se stavíš do role ublíženého. To už je trapný :-/
Autorská citace #20
29.5.2009 12:33 - Magus
Horacio hmmm tak to je Pravda...
Autorská citace #21
29.5.2009 12:34 - Lotrando
mě se líbí to slovo "cenzura". něco podobného jako "fašizující útoky", nebo "jasné nacistické směřování". Autoři všech těchto výroků bez rozdílu jsou pro mě přinejmenším hlupáci.

Jarik: bohužel neznáš celé pozadí. Tím se nutně dostáváš do velmi vratké pozice. V jednom máš pravdu. Pokud by se nejednalo o internetovou diskuzi, nemohl by Fritzs takhle prudit. Zkus se nad tím zamyslet, než příště budeš vyhrožovat.
Autorská citace #22
29.5.2009 12:38 - Noldo2
Naprosto souhlasím s Jarikem, včetně toho zhnusení. Buď se bude D20 tvářit jako skutečně otevřený a nestranně řízený web, a nebo si tu pověste "tohle je náš klub, více méně pro pár přátel, mi si to tu píšem, my si to čtem, my si tu diskutujem, a komu se to nelíbí, ať jde jinam".

Ostatně, když jsem na diskusi o Chybách DnD napsal, co tam považuju za chybu, dopadl jsem podobně jako Fritz, se vzkazem mezi řádky "neser se nám do toho".
Autorská citace #23
29.5.2009 13:01 - Sosáček
A je velmi trapné psát o cenzuře v tématu, které jsi na údajně cenzurovaném servezu sám založil. Pokud ti tenhle kousek nedojde, nemá cenu aby chti něco psal dál. A pokud ti dojde, necháš si odpověď pro sebe. (Kromě toho jsi napsal "chtěl jsem se podělit o dojem, nic víc". Už vidím, tak to "nic víc" roste na několik stran textu.)

Snazis se rict cenzura je ok, pokud se cenzuruje jen neco?

Jersone, jersone. Tos byl ty, kdo rikal ze za totality byla svoboda slova, protoze jsi mohl rict co chces, akorat te zavreli, zmlatili a znicili ti zivot ... ale rict jsi to mohl? Se mi pletete a uz nevim kdo tvrdil co.

mě se líbí to slovo "cenzura". něco podobného jako "fašizující útoky", nebo "jasné nacistické směřování". Autoři všech těchto výroků bez rozdílu jsou pro mě přinejmenším hlupáci.

Myslis treba lidi co podepsali chartu?

...

Tohle misto opravdu neni obycejnej diskusak, protoze na diskusnich serverech obvykle patri diskuse tomu kdo ji zalozil, a kdyz se mi nebude libit ze tam nekdo neco pise tak mu muzu obvykle zakazat pristup do tehle diskuse. Pokud se mu to nelibi, muze si zalozit diskusi svoji, a zakazat zase pristup mne ... atd. To je hodne jiny princip nez kdyz mas nejake "vlastniky vsech diskusi" kteri rozhoduji o tom jake nazory je mozne sirit, takze na diskusacich casto najdete diskuse o anarchismu, o ods, o cssd, o poplatcich ve zdravotnictvi, o technu, o nahych fotkach nezletilych zen a podobne, spokojene existujici vedle sebe.

A vyhodou je, ze nikdo nemusi vytvaret vlastni server hned jak se s nekym pohada! :D

vyjimkou je nyx. protoze jeho admini zasahuji do diskusi a tak, kdezto na normalnich diskusacich to nedelaji. extremem jsou potom diskusni systemy ktere neumoznuji nijak odstranit jakykoli obsah, takze tam treba lidi postuji detsky porno a pokud nechcete mit v pocitaci detsky porno, resite to ignore listem. protoze bojovat proti cenzure a zaroven neco cenzurovat (i kdyz je to dejmetomu nelegalni) je divny, zejo.
Autorská citace #24
29.5.2009 13:12 - Alnag
Jarik píše:
Doufam, ze po sobe ty prispevky ctete.


A ty sis ten svůj po sobě četl? Protože se ti podařilo tady všechny nacpat do jednoho pytle, vyhrožovat fyzickým násilím a odchodem a korunovat to neschopností racionálně hodnotit situaci (protože tobě je jedno o co jde, hlavně, když je někdo v menšině, tak se postavím na jeho stranu). Tak pokud je tohle tvůj postoj k věci... tak jako upřímně řečeno, nikdo tě tady nedrží.

Magus píše:
A nerikam ze mi Fritzs neleze na nervy ale tohle uz je vazne trochu moc ale chapu ze je to pro vas bezva rict Fritzsovi vsechno co chcete ale.........=(


Kdo seje vítr, sklízí bouři...

Magus píše:
Ale vazne Fritzsi ONI akorat vyuzivaji situace aby te mohly kritozovat radsi tu diskuzi smaz....


Logická chyba. Když Fritzs, že je to tu nesvobodné a cenzurované, jej nabádat k cenzuře...

Horacio píše:
Alnag: Jsem proti banům, jelikož jsem přesvědčen, že to nic neřeší.


Požádal jsem Fritzse, aby laskavě neplevelil jedno z mála servisních témat, kde se řeší docela závažné věci o tom, co komu nefunguje. Pokud s tím má někdo problém, tak upřímně řečeno za mnou pak nechoďte plakat... všechno má svoje limity i řádění trollů. Na ty limity teď došlo. Tečka.

Noldo2 píše:
Buď se bude D20 tvářit jako skutečně otevřený a nestranně řízený web, a nebo si tu pověste "tohle je náš klub, více méně pro pár přátel, mi si to tu píšem, my si to čtem, my si tu diskutujem, a komu se to nelíbí, ať jde jinam".


A co podle tebe znamená skutečně otevřený web?

Noldo2 píše:
Ostatně, když jsem na diskusi o Chybách DnD napsal, co tam považuju za chybu, dopadl jsem podobně jako Fritz, se vzkazem mezi řádky "neser se nám do toho".


Zatímco na "otevřeném webu" by podle tebe došlo k čemu? Zcela vážně... jak odlišná by byla reakce jinde, pokud jsi v menšině. Co bys tak čekal? Myslím, že si pletete pojem otevřený web s webem, kde vám odkývou všichni všechno?
Autorská citace #25
29.5.2009 13:13 - Alek
Jarik, Noldo2: S těmi urážkami (ať ze strany Fritzse nebo naopak na jeho osobu) taky nesouhlasím, to jen tak naokraj.
Ano, d20 má být (a je) otevřený článkově-diskuzní server. Příspěvky může psát kdokoli i neregistrovaný, každý tu dostane prostor. Ale pozor, všechno má své meze. On totiž za ten web někdo odpovídá. Je strašně jednoduchý odsoudit provozovatele. Ale vedli jste někdy podobný projekt? Pokud ano, pak si jistě pamatujete na tu odpovědnost vůči návštěvníkům. Musíte jim zaručit, že články a diskuze budou věcné a ne kolbištěm mimotématických sporů, že nebudou napadáni, že se budou dodržovat určité zásady slušného chování. A nejhorší na tom je, že máte minimální moc na to, jak tohle zajistit a zachovat si přitom tu otevřenost. Fritzs teď jen sklízí, co zasel. Byť mě mrzí, že se to neobejde bez urážek.
Autorská citace #26
29.5.2009 13:15 - Sosáček
Ostatně, když jsem na diskusi o Chybách DnD napsal, co tam považuju za chybu, dopadl jsem podobně jako Fritz, se vzkazem mezi řádky "neser se nám do toho".

Jasne. Kdyz se v momente kdy se objevis s nejakym "nespravnym" nazorem tak se na tebe sesype snusna demagogickych kecu od spousty lidi (*), argumenty ignoruji a kdyz zacnes sam jednat demagogicky, oznami ti ze se nechovas slusne a tudiz tam nemas psat. Je otazka jestli se tomuhle da rikat cenzura, ale ucel je podobny.

K videni vsude kolem, treba diskuse o dnd tady, uplne vsechny diskuse na rpgf, atd. Zrovna to rpgf v tom tak kraluje ze si moderatori ctou i diskuse o soukromych hrat a pokud napises neco "nevhodneho" tak se tam s tebou zacnou hadat.

Na druhou stranu, predstav si, ze sis zalozil diskusi o tom ze mas rad cerveny tricka a ze sis koupil super cervenou mikinu, a at tam pisou lidi co maji radi cervenou barvu ... a objevi se tam parta lidi co ti zacne tvrdit ze jsi komous a nacek a ze cervena barva znamena krev a tudiz jsi vypatlany hovado ... atd. Taky bys je rad poslal do pryc, ne?

Takhle si mozna pripadaji lidi kteri maji diskusi o dnd (a chteji resit ze bard je super(**)) a ty jim tam reknes ze dnd je stejne jenom wargaming. On celej tenhle problem neni tak jednoduchej.

...

Nevim proc do d20 nezabudovat ignore-listy a je to. U anonymu to muze fungovat tak ze muzu dat do ignore-listu anonyma s jednim konkretnim jmenem, nebo ignorovat vsechny anonymy. Tim se cela tehle vec resi, a ignore-list neni cenzura, je to jen vyfiltrovani obsahu ktery te nezajima. Na rpgf funguje dobre, krom toho ze moderatory si nemuzes dat do ignore listu, takze porad dal propaguji tu jejich ideologii.

(*): toe obdoba toho co delaji sekty (jak se tomu rika? love-bombing, myslim) kdy kdyz se pridas k sekte, tak te najednou zacne hrozne lidi zdravit, a nekam tahat, a psat, a rikat ze je jim s tebou dobre, a tak, abys mel pocit ze te vsichni maji radi. tohle je opak.

(**): nakolik se mi nelibi dnd4, bard je jako koncept postavy uzasnej! magicky songy mi pripadaji divny, ale elegantni typek co umi s mecem, ale hlavne umi vyjednavat, vocorovat nekoho kdyz je potreba, pise poezii a hrdinske sagy a dokonce umi i carovat? co vic muze clovek chtit?
Autorská citace #27
29.5.2009 13:22 - Sosáček
A ty sis ten svůj po sobě četl? Protože se ti podařilo tady všechny nacpat do jednoho pytle, vyhrožovat fyzickým násilím a odchodem a korunovat to neschopností racionálně hodnotit situaci (protože tobě je jedno o co jde, hlavně, když je někdo v menšině, tak se postavím na jeho stranu). Tak pokud je tohle tvůj postoj k věci... tak jako upřímně řečeno, nikdo tě tady nedrží.

On nikomu nevyhrozoval fyzickym nasilim, rekl ze ma chut neco rozbit. Ja vim ze je to pro tebe instinkt, ale zkus to tak moc neprekrucovat ;) Prohlasovani ze nekdo kdo ma jinej nazor nez ty nepremysli (nebo konkretne neumi racionalne hodnotit situaci, huuu) je taky az moc velka klasika.
Autorská citace #28
29.5.2009 13:23 - Horacio
Píše:
Požádal jsem Fritzse, aby laskavě neplevelil jedno z mála servisních témat, kde se řeší docela závažné věci o tom, co komu nefunguje. Pokud s tím má někdo problém, tak upřímně řečeno za mnou pak nechoďte plakat... všechno má svoje limity i řádění trollů. Na ty limity teď došlo. Tečka.


Nemám s tím problém, jenom nesouhlasím.
Autorská citace #29
29.5.2009 13:27 - Sosáček
Zalezi na podrobnostech, ale rict "smajra drzte huby, tohle ma byt servisni tema." je tezko ban nebo cenzura. zakazat nekomu pristupovat do diskuse hlaseni bugu nebo na cely forum kvuli necemu takovemu je samozrejme dobra blbost. (*)

Svyho casu jsme taky meli na podobny vec jinou barvu aby bylo poznat kdy to moderator mysli vazne, a psalo se to do diskuse nikoli pmkou aby vsichni videli ze to je navsechny (pac tezko muze clovek spamovat sem, pokud neni robot na viagru) a nikdo si nepripadal ukrivdeny ze on nesmi a ostatni muzou ... a je to.

(*): ale netusim jestli tohle alnag udelal a jsem linej to hledat.
Autorská citace #30
29.5.2009 13:29 - Nachtrose
Začátek Konce píše:
ale rict "smajra drzte huby, tohle ma byt servisni tema." je tezko ban nebo cenzura.


Skoda, ze to ne na kazdeho plati...
Autorská citace #31
29.5.2009 13:38 - andtom
Pamatuji si na nick suchar nebo tak nějak, který před léty na mageo.cz lezl do každé diskuze a psal o jiných přítomných nickách, o spoustě, jen tak, bez důvodu: nick ten a ten je homosexuál. A dělal to stále a dokola. Omlouvám se za výraz, ale to je typické dělání bordelu na diskuzích. Dotyčný (bot to nebyl) z toho měl hroznou radost. Většinou ale dělání bordelu na diskuzích nespočívá v opakování jediné věty, přesto je rozlišitelné.

Dělat bordel na diskuzích a mít různý diskuzní názor jsou dvě různé věci. Škoda je, že se to někdy překrývá, ono se totiž se souhlasným názorem dělá bordel v diskuzi těžko. No a na druhé straně se dělání bordelu výborně dá schovat za jiný názor - jakékoliv upozorňování na dělání bordelu v diskuzi je dotyčným označováno jako útok na jiný názor, svobodu slova, cenzuru, atd. - kvičí pak jak postřelené sele.

Ctím jiné názory, ale nectím bordel na diskuzích, vidět tam někoho lézt proto, aby provokoval, aby neustále předhazoval, kdy se mu už dá ten ban. Asi si připadá hrozně vtipný, asi jako mučedník, možná mu vadí, že někde běží normální diskuze, nevím. Z mého pohledu je to ale maximálně dětinské.

Noldo2 píše:
Ostatně, když jsem na diskusi o Chybách DnD napsal, co tam považuju za chybu, dopadl jsem podobně jako Fritz, se vzkazem mezi řádky "neser se nám do toho".

Napiš kde, jestli víš, mě to zajímá, pokud máš ten pocit.
Autorská citace #32
29.5.2009 13:47 - bigbythewise
Autorská citace #33
29.5.2009 13:57 - Sosáček
Dělat bordel na diskuzích a mít různý diskuzní názor jsou dvě různé věci. Škoda je, že se to někdy překrývá, ono se totiž se souhlasným názorem dělá bordel v diskuzi těžko. No a na druhé straně se dělání bordelu výborně dá schovat za jiný názor - jakékoliv upozorňování na dělání bordelu v diskuzi je dotyčným označováno jako útok na jiný názor, svobodu slova, cenzuru, atd. - kvičí pak jak postřelené sele.

Kdyz pominu tu urazku ... ono to tak neni jen oznacovano, ono se to dost tezko rozlisuje, zvlast kdyz moderatori jsou ti sami kdo se s nim hadaji.
Autorská citace #34
29.5.2009 13:59 - Lotrando
Začátek konce píše:
Myslis treba lidi co podepsali chartu?


a jakou chartu myslíš?
Autorská citace #35
29.5.2009 14:14 - andtom
Začátek Konce: Jakou urážku máš na mysli? Já se omlouvám za výraz "bordel na diskuzích" jak jsem už napsal. Ale nevím, co máš na mysli. Mým cílem není urazit.

Není dobré, aby tady vládl pocit, že nelze mít jiný názor. Lze ho mít, lze ho prezentovat. Úplně v pohodě. Člověk, který ho prezentuje ať jen není zděšen, že mu odpoví 5 lidí jiným názorem.

Jsem toho názoru, že RPG je primárně o lidech. To samé dle mého platí o diskuzích: je to o lidech. Něco podupat umí každý. Když se rozhodnu, že nějakou diskuzi někde torpéduji, tak v tom nevidím problém. Ale proč bych to proboha dělal.
Autorská citace #36
29.5.2009 14:22 - sirien
Jakub: ono těžko by se s ním Alnag jako admin nehádal, když je Alnag jeden ze dvou lidí které tu Fritzs provokuje přednostně.

Jarik: Učitelství neni povolání ale diagnóza, co? V Tvym postu vidim naprosto čistě to, co sem na škole třináct let nenáviděl - týpka co vůbec neví o co jde, zahlídne vyhrocení nějakého sporu a hned dogmaticky rozhoduje o tom kdo je v právu. Kolik procent diskusí tu sleduješ, čteš, účastníš se jich? Protože ono se snadno řiká jak je Fritzs v koutě, když si nesledoval, jakym způsobem se do něj dostal.
Zaprvé to je dost hloupý, zadruhý to je dost zcestný, a zatřetí by ses měl možná víc zamyslet nad tím proč se tu vlastně co děje místo toho abys přišel ve chvíli kdy někomu někdo jednu natáhne a neptal se proč se tak stalo.
Autorská citace #37
29.5.2009 14:29 - Magus
Horacio: když na tebe kliknu tak to pise ze neexiztujes....... Tak nechapu jak to secko vis jako to s Fritzsem a Alnagem.....?
Autorská citace #38
29.5.2009 14:30 - Sosáček
Lotrando: tuhle http://cs.wikipedia.org/wiki/Charta_77 (kupodivu, o cenzure se tam taky mluvi)

andtom: mel jsem na mysli "postrelene sele" ;) vidim v tom mozna az moc lacine zesmesnovani oponentu, ale treba jsi to tak nemyslel.

Jinak, ja si nedelam srandu, ze z pohledu uzivatele jde jen tezko poznat kdy nekdo nekoho perzekuuje za "nespravne" nazory a kdy protoze prudi. Nejenom ze ta hranice muze byt slaba a kazdy ji ma jinde, ale skutecne verit tomu ze ten moderator neni odporny parchant co zneuzije vsechny prostredky ktere ma aby celemu svetu ukazal ze ma pravdu jde tezko, pokud te o dva prispevky predtim urazi, zesmesnuje, pali na tebe jednu demagogii za druhou, a tak dale.

EDIT: coz je jenom priklad, neplanuju obvinovat nikoho konkretniho (ac svoje nazory asi tak snadno neschovam).

Tyhle problemy casto nejsou jen na webech kde se moderatori chovaji fakt slusne, nebo kde jde snadno poznat co je moderatorsky vstup a co ne.
Autorská citace #39
29.5.2009 14:32 - Magus
BBW:Ten obrazek byl vystiznej....=)
Ehmm jak se pise vystiznej...??=D
Autorská citace #40
29.5.2009 14:34 - sirien
Píše:
Jinak, ja si nedelam srandu, ze z pohledu uzivatele jde jen tezko poznat kdy nekdo nekoho perzekuuje za "nespravne" nazory a kdy protoze prudi.

Myslím že se to dá poznat z formy toho co píše. Dlouhodobě, myslím. Pokud se normálně účastní a pak někde vyprudí, tak může mít blbej den, nebo sem ho jen blbě pochopil, nebo ho dopálilo něco čeho sem si nevšim.
Pokud otevřeně provokuje kudy projde, pak se karta spíš obrací a víc přemýšlím o tom kdy náhodou myslí něco vážně, protože je zjevné že má naopak základní nastavení na pruzení.

Spíš je problém v tom že lidé co projdou jen tak okolo a nevidí celý obraz toho jedince to poznají těžko.
Autorská citace #41
29.5.2009 14:36 - Colombo
Proboha, lidi, klid! Tady se ale vyhrotilo SPOUSTU zla, co se za pár týdnů nastřádalo.

Obávám se, že jsem v bugách a stížnostech začal s Fritzsem já příspěvkem:
Píše:
Nechme na chvíli bugy stranou, já bych si rád postěžoval na Fritze!
Celé fórum si zabírá pro sebe a o mém spamování se už nikdo nebaví:(


Mimo jiné, souhlasím s Noldem, tady na D20 je většina opravdu DnD "fanatici"(myslím to v dobrém:)), ale to pochopí každý, kdo se tu o tom chce začít bavit(a přecte si URL - d20), připadně z diskuze o novém DrD(altar by se měl na značku DrD vykašlat a přeložit DnD - kdo chce hrát DnD ho hraje, přístup k němu je dobrý, spousta lidí i přestoupila z DrD, ale spousta lidí taky ne, protože jim DnD sakra nesedne, podobně jako já). Logické vyústění je nebavit se o tom, nerýpat do těch lidí(protože útok na jejich hru je útok na ně). Lidi se nechcou bavit o tom, jak je jejich hra špatná, lidi se chtějí bavit o tom, jak je jejich hra dobrá a poplácávat se po zádech. Každý raději jde tam, kde sdílí jeho názor, kde mu to víc sedne(příp. kde chce prudit, ale to je věc jiná). Kostka tohle umožňuje, vytvořit hloučky debatních kroužků, kde se nebudou vzájemně štvát, ale kde si budou rozumět. To je ostatně cíl všech debatních servrů. Jen tenhle má navíc i články, tedy těmi samými lidmi přidávaný obsah. Máš nějaký nápad o něčem? Nemluv o tom jenom v diskuzích(jak je to na většiny servrech, kde pak človék musí prohledávat tuny nesouvisejících příspěvků, aby se dostal k jádru), sepiš o tom článek! Tohle je podle mého to, co má Kostka. A nejde lidi demotivovat tím, že se budeme hádat. Právě hloučky těch kamarádíčků a plácání po zádech motivují k tomu, aby se psali články a ty si mohli přečíst i ti, které konkrétní debaty nezajímají.
Autorská citace #42
29.5.2009 14:44 - andtom
Začátek Konce: Postřelené sele ... pro mě je to takový srandovní básnický výraz, ne nějaká urážka, jenomže jsem Slovák, takže pokud to má nějaký mně neznámý těžký kontext v ČR, tak se omlouvám. Češi a Slováci mají někdy různou tvrdost výrazů (zvlášť vulgárních, co je v ČR silné, to je v SR pohoda a opačně - však to znáte ;) ).

Začátek Konce píše:
z pohledu uzivatele jde jen tezko poznat kdy nekdo nekoho perzekuuje za "nespravne" nazory a kdy protoze prudi.

S tím souhlasím, že někdy je to těžko odlišit. Nebo že lidé mají různé hranice, co ještě nepovažují za prudění a co už ano. Je potřeba být soudný. Ale zas je nesprávné se schovávat za neostrost hranice - od určité fáze to je neúnosné.
Autorská citace #43
29.5.2009 14:46 - Alnag
Začátek Konce píše:
On nikomu nevyhrozoval fyzickym nasilim, rekl ze ma chut neco rozbit. Ja vim ze je to pro tebe instinkt, ale zkus to tak moc neprekrucovat ;)


Porovnej s původním výrokem

Jarik píše:
Kdyz vidim tohle chovani, chce se mi zvracet, nebo nekomu rozbit tlamu. Obvykle to konci tim, ze se zvednu a odejdu.


To není rozbít něco, ale rozbít něco velmi konkrétního. Tenhle sever se vulgarizuje hodně rychle a vzhledem k tomu, že jedno z mála pravidel je vystříhat se vulgarit by si celé tohle téma pořádnou cenzuru zasloužilo. Ale víte co, já na to peču...

Začátek Konce píše:
Nevim proc do d20 nezabudovat ignore-listy a je to. U anonymu to muze fungovat tak ze muzu dat do ignore-listu anonyma s jednim konkretnim jmenem, nebo ignorovat vsechny anonymy. Tim se cela tehle vec resi, a ignore-list neni cenzura, je to jen vyfiltrovani obsahu ktery te nezajima. Na rpgf funguje dobre, krom toho ze moderatory si nemuzes dat do ignore listu, takze porad dal propaguji tu jejich ideologii.


Ignore listy jsou fajn, ale problém je s těmi anonymními uživateli. Kostku čte spousta lidí nepřihlášených (a ti logicky mít ignore-list nemohou), takže pokud budou témata rozplizlá a plná trollů bude to stejně problém. I když motivace se přihlásit. Podle mého by to znamenalo ustoupit z jednoho pilíře, kterým je anonymní přispívání (a do toho se mi moc nechce...).

Colombo: Tak teď jsi mne překvapil. V dobrém, protože tak nějak to skutečně je.

A jinak obecně: Někdy si udělejte výlet třeba na ENWorld. Tam lítají bany takovou rychlostí, že nestačíte ani mrknout. Tady jsem vykázal jednoho člověka z jednoho tématu (!) a je z toho kauza. Upřímně řečeno, asi by bylo snazší Fritzse prostě vykázat úplně protože kauza by už asi větší nebyla a já bych si ušetřil nervy. Ale já jsem holt až moc hodnej a až moc blbej...
Autorská citace #44
29.5.2009 15:04 - Lotrando
Alnag píše:
Tady jsem vykázal jednoho člověka z jednoho tématu (!) a je z toho kauza.


jo jo, a už je tu i Charta 77, kterou vůbec nevím proč dává do souvislosti Začátek Konce.

Tohle není o cenzuře. Kdo si to myslí, tak prostě neví, co cenzura je, nebo byla. Já sice s cenzurou v podobě, v jaké byla aplikována totalitním režimem tolik nevim, dobře si ale pamatuju atmosféru té doby. Osvěžit si ji můžete každý večer ve starých "Událostech". Proto jsem alergický na použití slova v souvislosti s usměrnění jednoho člověka.

btw, Colombo, začals pěkně od lesa, až jsem se začal děsit, co z tebe vyleze, ale konec přepvapivej.

Pokud jde o to stěžování si na systém. Mě jen docela dost vadí, když slyším stokrát vyvrácené nepravdy, vždy znovu a znovu od lidí, co tu hru viděli z rychlíku. Navíc diskuze, proč mám rád XYZ, nebo proč nemám rád něco jiného se ve flame zvrhávají prakticky vždy.
Autorská citace #45
29.5.2009 15:25 - Sosáček
Lotrando: ty jsi rekl ze lidi co pouzivaji slovo cenzura jsou hlupi, nebo neco takoveho. Kdyz pominu ze jsi ho pritom sam pozuzil (hehe) tak kupodivu cenzura je spatna vec a delat si z ni legraci neni fajn.

Alnag: jo.

Ale hrozne to hrotis. Ja jsem jeho text na tohle tema pochopil jako "hrozne me to stve" a rozhodne nevyhrozval nikomu konkretnimu.

K tomu druhemu. Pokud se udela ignore list na konkretni anonymy (konkretni jmena) tak to jde, protoze pokud nekdo casto meni jmeno aby se vyhnul ignore listo (ja ho menim pro srandu) tak uz se asi neda pochybovat ze je to prudic. Zaroven se zvysi prinosnost registrace. Jakoze "registrujte se, a muzete mit ignore list" neni moc nuceni k registraci, jen proste vyhoda stejne jako zmenitelny skin.

Ale souhlasim s tim, ze zakazat anonymni prispivani je spatna vec, je to jedna z veci kterou je tenhle web super.
Autorská citace #46
29.5.2009 15:37 - Jerson
Píše:
Už vidím, tak to "nic víc" roste na několik stran textu

Cituju sám sebe, protože pět stran textu za půl dne je zatraceně dost.

I když tedy z toho Fritzse neviním, ten si může jen mnout ruce, jak to tady dobře rozhádal.
Jen bych rád věděl, co vadí lidem, kterým se nelíbilo Alnagovo rozhodnutí.
Autorská citace #47
29.5.2009 15:50 - sirien
Píše:
Jen bych rád věděl, co vadí lidem, kterým se nelíbilo Alnagovo rozhodnutí.

Mě by spíš zajímalo, jestli se tu kromě Fritzse kterého se týkalo vůbec někomu Alnagovo rozhodnutí nelíbilo. Jestli jo tak ať to prosím řekne a věcně napíše proč, nemusí to jít "do diskuse" pokud nebude chtít, ale rád bych to věděl.
Autorská citace #48
29.5.2009 16:21 - bigbythewise
sirien píše:
Mě by spíš zajímalo, jestli se tu kromě Fritzse kterého se týkalo vůbec někomu Alnagovo rozhodnutí nelíbilo. Jestli jo tak ať to prosím řekne a věcně napíše proč, nemusí to jít "do diskuse" pokud nebude chtít, ale rád bych to věděl.


WE HAVE A
Autorská citace #49
29.5.2009 17:27 - Gurney
Tak původně jsem do téhle diskuze přispívat ani nechtěl ale...

Demokracie? Svoboda slova? Charta 77? Cenzura na d20?! Silná slova, na to že jeden člověk dost sarkastickým trollováním konečně dosáhl na tolik vytoužené tropické ovoce, byť jen na jednu diskuzi a teď má potřebu říct světu jak mu bylo ukřivděno.

Btw jak to tak čtu tak jsem docela rád že d20 je spíš taková hóóódně benevolentní diktatura než demokracie a nemám pocit že by se někomu kromě Fritzse ve stínu zlého Alnaga a jeho Banu diskutovalo špatně.
Autorská citace #50
29.5.2009 17:42 - Noldo2
Já jsem obecně proti anarchii na internetu, a možná i proti diskuzím vůbec (ačkoli je to můj zlozvyk). Jsem pro, aby tu byla diktatura. Ale nelíbilo se mi to ostrakizování Fritze, ať je jakýkoliv.
Autorská citace #51
29.5.2009 17:45 - sirien
Píše:
Ale nelíbilo se mi to ostrakizování Fritze

dlouho tu byl vnímanej vpohodě a dostávalo se mu klidných reakcí i na různé stále opakované exesy. Ale čeho je moc, toho je příliš. Fritzs dostává naprosto poprávu o co si dlouhodobě (a otevřeně, mimochodem) říká.
Autorská citace #52
29.5.2009 17:56 - Lotrando
Začátek konce píše:
Lotrando: ty jsi rekl ze lidi co pouzivaji slovo cenzura jsou hlupi, nebo neco takoveho.


přesně, nebo něco takového
Autorská citace #53
29.5.2009 18:01 - Sosáček
Gunrey: tak ta idea je takova, ze kdyz je to jednou fritzs tak to proste muze byt kdokoli.
Autorská citace #54
29.5.2009 18:49 - andtom
Začátek Konce píše:
tak ta idea je takova, ze kdyz je to jednou fritzs tak to proste muze byt kdokoli.

Kdokoli, kdo investuje námahu a čas se k tomu obdobným způsobem dopracovat, to je pravda.
Autorská citace #55
29.5.2009 19:00 - Gurney
Začátek Konce píše:
tak ta idea je takova, ze kdyz je to jednou fritzs tak to proste muze byt kdokoli.


Přeber si rozdíl mezi vládnutím státu a správou diskuzního webu než tu začneš rozvíjet konspirační teorie jak se nám z d20 stane d84
Autorská citace #56
29.5.2009 19:22 - sirien
Píše:
konspirační teorie jak se nám z d20 stane d84

lol.
Nedivil bych se kdyby Wizardi v rámci nějaké dystopické hry z takového prostředí tuhle kostku skutečně udělali...
Autorská citace #57
29.5.2009 19:25 - Magus
Jo a k tomu tvojemu Dllooouuheeejmuu začátku....Nikdy pokud se pamatuju se resilo zarazeni Chronikles of ridick.....
Muzes opêt slavnostne bezet a kricet ze ti bylo ublizeno : proc tom tam pises kazdy to vidi kdyz si zalozil tuhle diskuzi.....
"jinak Alnagu....tos vystihl dobre=p....
Ale porad nevim jestli si tu dizkusi zalozil: 1.abychom te litovali nebo 2.abys vyvolal tu hadku(ktera ted bezi) nebo 3.ses chtel opravdu jen "podelit se o svuj dojem"...?
Autorská citace #58
30.5.2009 10:01 - Element_Lead
Podle me se to resi zbytecne a je tomu pridavana vetsi vaha nez je zdravo. Vsichni vi jake ma Fritz chovani a vystupovani a male napomenuti si proste zaslouzil. Mel by to vzit jako chlap a ne tady delat ukrivdene crybaby.
Autorská citace #59
30.5.2009 10:52 - Milamber
Píše:
Což mě celkem naštvalo, jelikož jsem Fénix ještě poměrně nedávno pravidelně navštěvoval a rohodně mi nepříjde jako nějaký úplně obyčejný diskuzák, obzvláště když s ním srovnáme d20.cz a diskuze, které se zde v poslední době vyrojily.


O těch diskuzích co se zmiňuješ, že se vyrojily, mě připadají v pohodě a pěkné, jediná diskuze která mi tu nesedí je ta tvoje: "Co mi to udělali, jsem chudáček, Alnag mi něco zakázal.............." jestli jsi to nepochopil =) zmiňuji se o této..........víš co, nech to plavat a zvykej si, že za chyby se platí.
Autorská citace #60
30.5.2009 12:35 - boubaque
Už šest stránek? A z toho pět bez jediného Fritzsova příspěvku? Koukám, že už si vytvořil slušný vliv na zdejší dění :)

<Offtopic>
Začátek konce píše:
Zrovna to rpgf v tom tak kraluje ze si moderatori ctou i diskuse o soukromych hrat a pokud napises neco "nevhodneho" tak se tam s tebou zacnou hadat.

Peekay není moderátor RPG fóra ;)
A pokud jde o tu ideologii propagovanou moderátory, o které píšeš později, mohl bys mi ji, prosím, objasnit? Z Markuse jsem ji nevytáhl a nikdo další mi není schopný odpovědět. Tak abych byl propříště ideologicky uvědomělý...
</offtopic>

Ostatním se omlouvám za nekonstruktivní příspěvek, navíc mimo téma, pokusím se to propříště omezit na minimum.
Autorská citace #61
30.5.2009 12:48 - sirien
Píše:
Peekay není moderátor RPG fóra ;)

Ale Bifi ano.
A o ideologii RPG F se tu prohádalo už víc stránek než je zdrávo, pokud chceš dohledej si to.
Autorská citace #62
30.5.2009 13:44 - unknown
Siriene, to je pravda, Bifi je moderátor RPGF. Ale co to má společného s tím, na co jsem reagoval? Máš nějaký odkaz, který splňuje kritéria (diskuse o soukromých hrách)? Nebo aspoň konkrétní vzpomínku?

Co se týče té ideologie, ještě se tu rozhlídnu, ale obávám se, že nenajdu nic víc, než že naší ideologií je to, že kdo nesouhlasí s naší ideologií, je perzekuován :)

Ale teď mě omluvte, přišlo by mi hloupé řešit tu věci, které s Kostkou tak moc nesouvisí. Ale ještě se tu asi objevím, takže klidně pokračujme, jestli nemáte lepší téma.
Autorská citace #63
30.5.2009 13:45 - boubaque
Poslední příspěvek je ode mě. Zapomněl jsem se přihlásit :(
Autorská citace #64
30.5.2009 13:56 - sirien
Píše:
Ale co to má společného s tím, na co jsem reagoval?

Třeba aféru s Jironem, (/Dalcorem? Jednim z nich) byl to moc hezkej flame okolo Bifiho šťourání do jejich zápisů ze hry.
/EDIT: Nebo ta eféra jak se parta moderátorů narvala do sekce kde měla jedna skupinka tvůrčí projekt a začali jim tam říkat že to dělají špatně. Skončilo to tim že Markus uzavřel dané fórum i pro moderátory, moc vtipné/
Očividně někoho obhajuješ aniž bys znal samotnej problém. A mě už nebaví se bavit o RPG F. Projdi si tam archiv a dohledej si to, zeptej se Argonanta, to je taky dobrej živoucí archiv, nebo něco. Ale neni nejmenší důvod ptát se po problémech Fóra tady, ptej se po nich na Fóru. Ostatně si dobrovolně moderátor, měl si vědět k čemu se přidáváš.
Autorská citace #65
30.5.2009 16:39 - Sosáček
bubak: to neni, ale pritom jak markus bere vazne jeho udani a dela co pk rekne by jim klidne mohl byt. (nebo jsou jen jeho udani brany vic vazne, protoze je to udavac od prirody? hmm)

ale mas pravdu ze to sem nepatri.
Autorská citace #66
30.5.2009 16:54 - boubaque
Sirien: Tak začnu od konce:
Sirien píše:
Ale neni nejmenší důvod ptát se po problémech Fóra tady, ptej se po nich na Fóru.

Jakési obvinění padlo tady, tak jsem se zeptal tady (navíc kdybych se ptal na Fóru, dost možná by ses zdráhal mi tam odpovědět zrovna ty). Ale kdybys mě četl, věděl bys, že něco podobného jsem napsal taky.

Sirien píše:
Nebo ta eféra jak se parta moderátorů narvala do sekce kde měla jedna skupinka tvůrčí projekt a začali jim tam říkat že to dělají špatně. Skončilo to tim že Markus uzavřel dané fórum i pro moderátory, moc vtipné

Ano, velmi vtipné, zvlášť když jsem se tě ptal po konkrétních vzpomínkách, a jediné, co je v tomhle konkrétní, je jméno "Markus". Ale abych ti osvěžil paměť, toho projektu jsem se kdysi účastnil, jmenuje se Orb. Pokud si já pamatuju, tak tam nenaběhli jen moderátoři a mám dokonce pocit, že se ani nic neuzavíralo, jen Markus doporučil některým lidem přestat tam přispívat, dokud z nás nevyleze něco konkrétního. Problém je ale hlavně v tom, že to nebyla diskuse o soukromých hrách a kritika projektu byla naopak vítaná (i když nikdo nečekal, že bude tak silná a negativní).

Sirien píše:
Třeba aféru s Jironem, (/Dalcorem? Jednim z nich) byl to moc hezkej flame okolo Bifiho šťourání do jejich zápisů ze hry.

Další velmi konkrétní vzpomínka, díky za příjemný čas strávený hledáním, ale nakonec jsem to našel (tady a tady). Já nevidím šťourání, ale jen žádost o detaily s rozrpsáním myšlenkových pochodů (i když mohl mít někdo dojem, že Bifi hodnotí, pravda), nevidím ani flejm, dokonce ani hádku, ale jen Dalcorovu kritiku Bifiho přístupu, která se navíc už týká něčeho trochu jiného, než na co se ptal Bifi. A hlavně, byl to zápis, a k tomu se, předpokládám, nějaké reakce očekávají ... nebo se píšou jen pro archivní účely? Ale fajn, máš jeden případ před dvěma a půl lety a jeden před dvěma lety. Vzhledem k tvé oblibě argumentů tahaných (na tebe) z podobné doby, jsi mě ale moc nepřesvědčil.

Sirien píše:
A mě už nebaví se bavit o RPG F.

Výborně, pak přenechej odpovědi tomu, koho jsem se ptal. Nebýt tebe, možná bych měl v téhle diskusi jen jeden příspěvek, protože by mě všichni ostatní ignorovali :)

Začátek Konce: Já jen, že mi přijde, že někdy tvá revolucionářská rétorika překročí meze udržitelnosti názorů. A pořád netuším, kde berete se Sirienem ty udavače...
Autorská citace #67
30.5.2009 17:20 - Colombo
Boubaque a podobní

Jste normální? Očividně se nějací lidé cítili na Fóru ublížení, tak odešli jinam, založili si d20. Je normální chodit na ten jejich projekt a drbat je za to, že se cítí ublížení? Že to vůbec není pravda? Že nejsou normální, jsou to paka, když se cítí ublížení?
Autorská citace #68
30.5.2009 18:07 - sirien
mumlymumlycokdybysemoderátořizRPGFsbaliliařešilisisvojemindrákyzesvého
fórananěmmumlymumly
Autorská citace #69
31.5.2009 12:50 - Merlin
Wow..teprve tedď se mi to podařilo dočíst...ne že by mi to něco dalo....ale tak znáte to :)
Pravda, některé příspěvky jsou fakt perly. například, když jeden napíše před 6 stranama, jak to považuje za děsný, že se někdo kritizuje a o 6 stran toho člověka tepe...:) Stejně jako mě pobavili "moralisti" a odborníci na cenzůru. :D
Autorská citace #70
31.5.2009 14:02 - Magus
Toho s 6ti stranama si asi myslel me co....? No tak musel jsem si "zarádit"
No Fritzsi poprve mi tu chybi tvuj prispevek..... Tak uz na to zareaguj...,=)
Autorská citace #71
31.5.2009 15:46 - sirien
Probohy proč?
Jako fakt chceš aby tahle hádka pokračovala? Super, ještě to tu podporuj, jako by to nestačilo. Co takhle se na tenhle nesmysl tady prostě vykašlat?
Autorská citace #72
31.5.2009 16:21 - Magus
No jo ale tahle CELÁ dizkuse je jedna veelkaaa hadka....=( a taky by to mohl Fritzs svym prispevkem Ukoncit....
Autorská citace #73
31.5.2009 16:23 - Magus
ProbohY....?=)
Autorská citace #74
31.5.2009 16:31 - Fritzs
Magus: Když jinak nedáš, tak ti odpovím, opravdu mě šlo o bod 3.

Colombo píše:
Očividně se nějací lidé cítili na Fóru ublížení, tak odešli jinam, založili si d20.


No, nejvíc ublíženej byl Alnag, jelikož byl kdysi dávno tuším přehlasované a což vedlo k tomu, že RPGF není a nebylo vedené podle jeho "osvícených" názorů. Poté se pohádal o GNS a teatrálně odešel.

D20 byl jeho projekt ještě před onou hádkou o GNS a původně to ani nebylo a nemělo být antiRPGF kerým bohužel je dnes.

sirien píše:
A o ideologii RPG F se tu prohádalo už víc stránek než je zdrávo, pokud chceš dohledej si to.


Jedinná oficiální "ideologie" RPGF.
Autorská citace #75
31.5.2009 16:37 - Sosáček
Magus: proc se omezovat na jednoho boha?
Autorská citace #76
31.5.2009 16:38 - Alnag
Magus píše:
a taky by to mohl Fritzs svym prispevkem Ukoncit....


Naivko. To je jako přilít do ohně benzín...

Fritzs píše:
No, nejvíc ublíženej byl Alnag, jelikož byl kdysi dávno tuším přehlasované a což vedlo k tomu, že RPGF není a nebylo vedené podle jeho "osvícených" názorů. Poté se pohádal o GNS a teatrálně odešel.

D20 byl jeho projekt ještě před onou hádkou o GNS a původně to ani nebylo a nemělo být antiRPGF kerým bohužel je dnes.


Řekněme, pro účely myšlenkového experimentu, že to bylo tak, jak tvrdíš. Můžeš nějak kloudně vysvětlit, 1) co je ti to do toho; 2) proč nemá podle tebe takový projekt právo na nerušenou existenci; 3) proč sem chodíš plevelit, byť se ti tu zjevně nelíbí.
Autorská citace #77
31.5.2009 16:47 - sirien
Alnag nikdy na RPG F přehlasovanej nebyl (prozačátek protože se o ničem nehlasovalo), Kostka neni anti-RPG F, ale svébytnej web, hádka o GNS nevedla k ničímu odchodu, ty se pak děly na základě dost jinejch sporů.
Autorská citace #78
31.5.2009 16:53 - Alnag
Sirien: Myslím, že diskuse o tom, jak to skutečně bylo je zbytečná. Už jsme ji absolvovali několikrát a je zjevné, že Fritzs lpí na své verzi událostí. Mně jen přijde, že jeho chování je nevysvětlitelné a neakceptovatelné, ať už se zakládá na jakékoliv verzi událostí a proto bych rád slyšel jeho vysvětlení. (Ne že bych si tedy dělal moc iluze o tom, že se mi nějakého dostane, ale naděje umírá poslední.)
Autorská citace #79
31.5.2009 16:58 - Fritzs
Alnag píše:
1) co je ti to do toho


To sem ti myslím, už před rokem, vysvětlil jinde.

Alnag píše:
2) proč nemá podle tebe takový projekt právo na nerušenou existenci


Proč ten druhý projekt nemá právo na nerušenou existenci?

Alnag píše:
3) proč sem chodíš plevelit, byť se ti tu zjevně nelíbí.


Mě se tady některé věci, představ si to líbí. Pak taky nemůžu tento web připravit o... 20-35% veškeré zdejší aktivity...

sirien píše:
Kostka neni anti-RPG F, ale svébytnej web


Tak proč z toho tady antiRPGF děláš, když sám chceš aby to byl "svébytnej web"?

BTW: Alnag tady psal něco o spojených nádobách, tak jaképak "svébytnej web" :))
Autorská citace #80
31.5.2009 17:02 - Colombo
Fritzsi, sorry, ale probíhají teď a RPG F diskuze od Alnaga a Siriena, jak je RPG F špatné? Pokud ano, klidně tu plevel dál, pokud ne, tak co tu sakra mluvíš o nerušené existenci?

Pokud si dobře pamatuju, co jsem založil diskuzi na isu od masárny, tak ty jsi byl první a jedinný člověk, co dostal ban. Po dvou příspěvcích.
Autorská citace #81
31.5.2009 17:02 - Fibriso
Píše:
Mě se tady některé věci, představ si to líbí. Pak taky nemůžu tento web připravit o... 20-35% veškeré zdejší aktivity...


flamovací a spamovací aktivitu já osobně klidně oželím... takže sem opravdu nemusíš...
Autorská citace #82
31.5.2009 17:05 - Alnag
Fritzs píše:
To sem ti myslím, už před rokem, vysvětlil jinde.


Kdyby mi to bylo jasné, neptal bych se. Takže znovu: "Co je ti do toho?"

Fritzs píše:
Proč ten druhý projekt nemá právo na nerušenou existenci?


Mám tomu rozumět tak, že připouštíš, že se sem chodíš mstít?

(Mimochodem, čím, že je ten druhý projekt rušen? Pokud tedy už ne samotnou naší existencí. A to myslím, jako zcela vážně míněnou otázku. Nevím o ničem, co by jej rušilo.)
Autorská citace #83
31.5.2009 17:06 - Magus
Píše:
Pak taky nemužu pripravit tento web o...20-35% zdejší aktivity....

To si dêláš prdel(sry Alnagu ale jinak se to nedalo)....??
Autorská citace #84
31.5.2009 17:18 - Magus
Alnag píše:
Mám tomu rozumět tak, že připouštíš, že se sem chodíš mstít?

Proč jinak asi TADY za to totiž ban NEDOSTANE...=(
Autorská citace #85
31.5.2009 17:21 - Fritzs
Alnag píše:
"Co je ti do toho?"


Je mě do toho jedna věc. Tvoje ideologická válka (ano, ta proti svini, přesně ta) mi do toho je. Nejde o to, že nesouhlasíš s určitými názory, jde o to, že jsi jim vyhlásil, podle uruguayského vzoru, válku.

Alnag píše:
Mám tomu rozumět tak, že připouštíš, že se sem chodíš mstít?


Žádná msta. Jenom "spojené nádoby", zapomněl jsi snad na "spojené nádoby"...
Autorská citace #86
31.5.2009 17:24 - Magus
Alnagu takže bys tu chtěl mít "jsme proti Fritzsovi"...?Tobě už totiž nevadí co Fritzs dělá ale že JE....
Autorská citace #87
31.5.2009 17:26 - Magus
Zajimavý jak měním názory že.....?
Autorská citace #88
31.5.2009 17:27 - Magus
aLE TO NEZNAMÁ že se Fritzse zastávám.....Vadí mi jako vám ale ne tak jako tobě....
Autorská citace #89
31.5.2009 17:33 - sirien
Píše:
Nejde o to, že nesouhlasíš s určitými názory, jde o to, že jsi jim vyhlásil, podle uruguayského vzoru, válku.

By mě tak jako zajímalo, kdy naposledy v téhle "válce" (paranoiku) Alnag někde "zaútočil". Poslední měsíce se nějakejm indies ve své činnosti věnoval jen tehdy, když si prošel okolo a z něčeho ho osočil.

Si jak malej fracek ve třetí třídě co šťouchá do spolužáka a když mu jí spolužák po pátym šťouchnutí vrátí tak hned běží za učitelem a ječí že ho někdo bije.

Colombo: Ono se chudinka fórum totiž očividně nikdy pořádně nevzpamatovalo z toho, co jsme tam s Alnagem "provedli" před několika lety, takže je stále za co se mstít. Mám takovej dojem že sou zoufalý z toho že sme odešli z jejich pískoviště. Jiný vysvětlení toho, proč tu furt pobíhaj jeho moderátoři a sviněj tu už totiž fakt nemám.

Alnag: Prosím, Fritzs kdysi napsal, že když mu někdo řekne, aby někam nepsal, tak tam psát nebude, mohl bys mu říct ať na Kostce už laskavě nepíše nikam a vypadne? :( řek bych mu to sám, ale stejně by napsal že to chce slyšet od Tebe.
Autorská citace #90
31.5.2009 17:34 - sirien
Píše:
Alnagu takže bys tu chtěl mít "jsme proti Fritzsovi"...?Tobě už totiž nevadí co Fritzs dělá ale že JE....

Vadí co Fritzs dělá a protože to dělá konstantně a bez přestávky už půl roku tak jednoduchou návazností dojdeš k tomu, že vadí samotná jeho existence.
Autorská citace #91
31.5.2009 17:40 - Magus
Sirien co ste provedli...??=)
Autorská citace #92
31.5.2009 17:41 - Alnag
Fritzs: Myslím, že je na čase ty spojené nádoby zase trochu víc oddělit. A proto bych tě chtěl požádat, abys dostál svému slovu, že když budeš požádán, už sem nebudeš psát. A tak tě žádám, abys už na d20.cz a ani na její projekty (s výjimkou těch, kde ti to jejich správci explicitně povolí) nadále nepsal. (Na druhou stranu si myslím, že bys měl mít právo na jeden závěrečný komentář, ten snad ještě přežijeme...)

Všichni: Jsem si vědom toho, že dosavadní politika tohoto webu byla jiná a více tolerantní. Chápu, že z toho nemusíte mít radost a ani já ji nemám. Pravděpodobně bych tady mohl napsat půl stránky o tom, proč jsem se takhle rozhodl. Chci jen říct, že je to moje osobní rozhodnutí a žádost jakožto člověka, který už je z dosavadního průběhu unavený a nebaví ho to. Není to rozhodnutí celého tria!

Myslím, že Fritzs nakonec dostal to, proč si sem přišel. Důkaz, že jsem zkažený a zlý tyran, že tady existuje cenzura a že nejsme o nic lepší, než ten druhý projekt. To je tímto okamžikem skutečně pravda. Nedá se k tomu říct nic, než že jsem si až do nedávna nedokázal představit scénář, kterým by k tomu bylo možno dojít. Ale zdá se, že přeci jen existuje.

Nechávám na uvážení všech, zda je vhodné nadále vést nějakou polemiku s Fritzsem, protože předpokládám, že poté, co si řekne svoje už nebude mít jak se bránit. Zároveň jsem ale otevřen vší kritice, kterou si zaslouží toto rozhodnutí. Jsem jím totiž zklamán až zhnusen sám, ale stále mi to přijde jako volba menšího zla.
Autorská citace #93
31.5.2009 17:43 - sirien
Magus: Di na Fórum a zeptej se tam. Nebo si o odpověď řekni v PMce. Sem to totiž fakt nepatří.
Autorská citace #94
31.5.2009 17:46 - Magus
jo a k te jeho exzistenci...to je pravda ale ne porad tak moc....treba kdybych udelal nejakou malou blbost jakou udelal Fritzs tak si toho ani nevsimnete ale protoze je to Fritzs BÁC a uz zase resíte všechno co kdy udelal (a ze toho udelal).....
Jak to vysvetlujes s tema žákama....jako Pavel ve 4. Hnuuusnej pocit...=D
Autorská citace #95
31.5.2009 17:52 - Magus
Alnag až ted se mi to ukazalo to si delas prdel a to jako muzes no to bylo HNUSNY i když Fritzs nebyl o nic lepší ale vzdyt ste dospeli kdybych to udelal ja tak nereknu ale tu.....???=(
Sirien pls posli mi to...!!=)
Fritzs tak teda zbohem........=(
BTW a nestscil by jenom ban...??
Autorská citace #96
31.5.2009 17:53 - sirien
Píše:
treba kdybych udelal nejakou malou blbost jakou udelal Fritzs tak si toho ani nevsimnete

Kdybys udělal malou blbost, tak to je každýmu ukradený, vizitku si tim na sebe děláš sám.
Kdybys udělal jednu blbost, tak se to asi bude nějak řešit, ale vyřeší se to nějak smírně. Ostatně i to už tu párkrát bylo a funguje to bez problémů
Fritzs prostě provokoval neustále a dokola a dokola a dokola a hlavně - zcela záměrně, jak dokonce i nejednou přiznal.

Když rozbiješ okno ve škole jednou, tak Ti i přísnej ředitel asi jen dopáleně řekne, ať si deš hrát s míčem jinam. Když tim míčem budeš rozbíjet okna záměrně, tak Ti i sebetolerantnější ředitel nakonec napálí pokutu, dvojku z chování a pak vyhazov.
Prostě když nějakej trest strašně moc chceš a snažíš se, tak ho časem dostaneš od kohokoliv.
Autorská citace #97
31.5.2009 17:57 - Magus
Ted mne teprve zajímá Fritzsuv názor.....
Autorská citace #98
31.5.2009 17:57 - sirien
Píše:
ale vzdyt ste dospeli

No právě. Fritzs je taky dospělej. Věděl co dělá a dostal co chtěl.
A obviňovat Alnaga jako správce webu za to, že vyrazil člověka, kterej web poškozuje, mi nepřijde moc smysluplný. Když budeš na táboře stavět stany, tak si taky nenecháš jen tak od nějakýho blbce vykopávat zatlučený kolíky jen protože ho baví ničit Tvojí práci. Zamysli se nad tim co píšeš.
Autorská citace #99
31.5.2009 18:00 - Magus
Fritzsi provokovals abys dostal to co máš....?? Jako abys dokázal že Alnag je zlej a že ty seš ten ublíženej...??
31.5.2009 18:08 - sirien
Ne. Věděl že provokuje přes míru, byl varován že provokuje přes míru a stejně dál provokoval přes míru a zkoušel kam až Alnagova trpělivost vede. No tak to teď zjistil, nemá si na co ztěžovat.
31.5.2009 18:23 - Sosáček
By mě tak jako zajímalo, kdy naposledy v téhle "válce" (paranoiku) Alnag někde "zaútočil". Poslední měsíce se nějakejm indies ve své činnosti věnoval jen tehdy, když si prošel okolo a z něčeho ho osočil.
Ze tys necetl diskusi o novem drd tady na d20, ze ne?
31.5.2009 18:28 - sirien
Píše:
Ze tys necetl diskusi o novem drd tady na d20, ze ne?

Tak letmo.
Ale... navážení se do DrD jde napříč všemi ne-drd servery kde se téma drd objeví, takže bych v tom zase až tak moc neviděl...
31.5.2009 18:35 - Sosáček
Jo. Zakaz je v pohode, protoze jde o fritzse, pruzeni je v pohode protoze jde o drd, genocida je v pohode, protoze jde o <dopln>, vis jak to chodi.

Sikma plocha? Bezpochyby. Ale tak moc sikma ne, pac mi pripada ze kdyz tak clovek mysli u nekterejch veci, snadno tak muze myslet i u jinejch. Ale tohle neni dobry misto na diskusi o moralce, etice a lidske mysli, takze to nebudeme resit, navic vas nechci rusit v okamziku vaseho triumfu na ktery jste bezpochybi hrdi a tak :)
31.5.2009 18:40 - Alnag
Začátek Konce: Máš bezpochyby pravdu. A myslím si, že je to dobré místo na diskusi o morálce a etice... takže sem s ní.
31.5.2009 18:56 - pipux
Ad menší zla, rozhodnutíčka ...
Alnag píše:
Fritzs: A tak tě žádám, abys už na d20.cz a ani na její projekty (s výjimkou těch, kde ti to jejich správci explicitně povolí) nadále nepsal.

Co jiného se dalo dělat? Čekat, až se ten jeden člověk trochu uklidní a změní, začne se chovat? Času na to měl víc než dost ...

Povídejme si o toleranci ... ale pak, proč mám každý den chodit na kostku (kde se mi líbí), číst Fritzsovy příspěvky, a odcházet nasraný?

Začátek Konce píše:
Jo. Zakaz je v pohode, protoze jde o fritzse, pruzeni je v pohode protoze jde o drd, genocida je v pohode, protoze jde o <dopln>, vis jak to chodi.

To není genocida; Alnag akorát řekl "ne" něčemu, co viditelně nefunguje. Třeba to bude fungovat a ušetří tak nervy spoustě z nás ...
31.5.2009 18:57 - Colombo
Začátek konce: tak navážení se do DrD je tady na D20 pochopitené. Stejně jako debata o genocidě na fóru nácků. Jestli je to v pořádku, nebo ne, je věc druhá. Ale je rozdíl mezi tím, kdy se milovníci pepře vysmívají na svém fóru tabascožroutům a tím, kdy někdo plánuje ublížit ostatním. Všecko je to o vzájemných bariérách. O tom je "svoboda".
31.5.2009 19:00 - Sethi
troufnu si drze poznamenat, že jediný okamžik triumfu tady může slavit fritzs, který konečně dosáhl svého. ze strany kostky to vidím jako prohru, fritzs ji po dlouhém a usilovném snažení dokázal dotlačit k zákrokům, které v základu nikdy neměly v projektu co dělat. teď se může s dětským smíchem rozběhnout po louce rozkvetlých kopretin a do celého světa vykřičet, že měl pravdu, když mu to třeba udělá radost.
31.5.2009 19:22 - pipux
Sethi píše:
troufnu si drze poznamenat, že jediný okamžik triumfu tady může slavit fritzs, který konečně dosáhl svého. ze strany kostky to vidím jako prohru, fritzs ji po dlouhém a usilovném snažení dokázal dotlačit k zákrokům, které v základu nikdy neměly v projektu co dělat.

Je toto skutečný okamžik triumfu? Oslava destruktivního chování?

Parafrázuji tě: jako bys chtěla dokázat, že se stát nedokáže postarat o občany tím, že bys po celý rok neplatila nájem (i přes program podpory nájmu pro chudé) a tak by tě konečně vyhodili na ulici ...
31.5.2009 19:25 - Sethi
já se nesnažím nic dokázat, já reagovala na toto
sos píše:
navic vas nechci rusit v okamziku vaseho triumfu na ktery jste bezpochybi hrdi


jen jsem chtěla naznačit, že si vážně nemyslím, že by to alnag bral jako nějakou výhru, jak nadhazuje sos.

já ten alnagův zákrok chápu - v obdoobné situaci bych nejspíš jednala stejně, i když v mém případě by to bylo doprovázeno větším množstvím teatrálního dramatu a možná nějakým tím ohňostrojem a pokusem o atentát. zároveň chápu, že na něj není pyšný. to jsem se snažila říct.
31.5.2009 19:36 - Colombo
Sethi: rozběhnout se na louku plných rozkvětlých kopretin s dětským smíchem bych chtěl i já

Berte to takhle: já jsem Firtze zabanoval po jeho druhém "příspěvku". Takě z tohoto hlediska je takhle vydržet už vážně úspěch.
31.5.2009 19:37 - Sethi
já taky, bohužel se mi v poslední době nepodařilo porazit žádné ďábelské mocnosti.
31.5.2009 19:38 - Colombo
sethi: tak se můžem rozběhnout ruku v ruce spolu, k tomu snad nepotřebujeme žádne ďábleské mocnosti:P
31.5.2009 19:39 - Element_Lead
Ja bych zase nemel takovou obrovskou trpelivost jako Alnag.
31.5.2009 19:39 - andtom
Sethi: Sosáček jenom rýpe. Odhlídnouc od jakéhokoliv dalšího aspektu této věci, když se člověk zamyslí čistě technicky a logicky: jak může být Alnagovým triumfem něco, co může v klidu udělat celou dlouhou dobu a on to celou dlouhou dobu neudělá. No asi to pro něj žádný triumf není, to je jasné.
31.5.2009 19:40 - Element_Lead
Ale nikam s vama nepobezim. Nemam rad venek. Jsem spis lair typ. :P ne ze by me nekdo zval :D
31.5.2009 20:08 - Sosáček
Hej, ja myslel ze ta ironie je dost zjevna.

(cetli jste dunu? jak tam paul poprve nekoho zabije, a matka mu rekne "hej, jak se ti libi byt vrah?" a on se pak jeste dlouho odhodlava zavrazdit nekoho dalsiho? tohle byla podobna poznamka, jenom nejsem alnagova matka, a ani carodejnice a kurtizana, no. krom toho mam pocit ze do mne alnag vidi.)
31.5.2009 20:09 - Magus
Moje reč.....=)
31.5.2009 20:17 - Magus
Jako s Yashem....=)
31.5.2009 20:19 - Sethi
Píše:
Hej, ja myslel ze ta ironie je dost zjevna.

chyba bude na mém přijímači, omlouvám se. jsem dneska trochu zpomalená.

Píše:
nejsem alnagova matka, a ani carodejnice a kurtizana

nevím, které z těchto prohlášení mě šokuje víc.

na běh po kopretinové louce je samozřejmě zván každý, komu se nepodařilo potřít ďábělské utlačovatele. ti, kterým se to podařilo, si mohou zorganizovat vlastní akci.
31.5.2009 20:57 - Merlin
Magus: prosím...zkus si vždycky přečíst příspěvky co posíláš, respektive, než je pošleš. Spoustu věcí jsi v tomhle tématu rozpoutal sám, svým "rádoby nadvěcným pohledem". Na jednu stranu to omlouám tvým věkem. Na druhou stranu, když už se do toho chceš plést, tak nějak normálně. To co si myslím o Fritszovi je jedna věc( a to nejsem alnagova podržtaška...). Ale popravdě mi začínají trošku vadit některé tvé příspěvky, které si bud nepromyslíš, nebo si neuvědomuješ jejich následek. I u toho platí pravidlo: když něco můžeš, neznamená, že to musíš!!!!
31.5.2009 21:43 - sirien
Jakub píše:
Sikma plocha? Bezpochyby. Ale tak moc sikma ne, pac mi pripada ze kdyz tak clovek mysli u nekterejch veci, snadno tak muze myslet i u jinejch.

Zaměňuješ příčiny.
Ono to totiž není tímhle: "Je to Fritzs, ale můžem", ale spíš "Protože se zrovna Fritzs chová zrovna takhle, tak nám bohužel nic jinýho nezbývá".

Píše:
ze strany kostky to vidím jako prohru, fritzs ji po dlouhém a usilovném snažení dokázal dotlačit k zákrokům, které v základu nikdy neměly v projektu co dělat. teď se může s dětským smíchem rozběhnout po louce rozkvetlých kopretin a do celého světa vykřičet, že měl pravdu, když mu to třeba udělá radost.

...a každému soudnému člověku dojde že to je smích psychopata který právě vzal nůžky a ustřihl šťěňátku ouško. Pokud si chce dělat tímhle vizitku, tak mi nezbyde než se nevěřícně smát jeho naivitě.
...a ze strany Kostky nejde o prohru, naopak. To je jako tvrdit že když vyhodíš výtržníka z lokálu je prohra obsluhy. Obsluha ale ve skutečnosti nijak nemůže za to, že tam ten výtržník přišel se záměrem dělat bordel a nechat se vyrazit.

Jistě, barman potom asi nebude vyřvávat štěstím, jak to tomu parchantovi nanadal a jak je to super a prozářilo mu to den. Na druhou stranu má docela právo cítit se spokojeně s tím že si s tím že vyřešil obtížný problém a lokál může vpohodě fungovat dál.

Píše:
Na jednu stranu to omlouám tvým věkem.

NE-SMY-SL.
Věk by ho omouval kdyby byl na fóru čtyřlístku. Tady je mezi námi, ok, chce tu být, nic proti, popravdě ho tu vidím i docela rád, ale když tu chce být tak stejně jako kdokoliv jiný - práva, povinnosti, přístup, zodpovědnost... každý svého štěstí strůjcem.
Věk je příliš laciná omluva.
31.5.2009 21:54 - Sethi
tukanče píše:
barman potom asi nebude vyřvávat štěstím

chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, že to není batman... nějak mi to nedávalo smysl.

a jako vítězství (tj. "naopak" od prohry), to rozhodně nevidím. kostka měla nějaký princip, jedním z jehož základů byla, řekněme, volnost projevu, a tahle epizoda vedla k tomu, že musela kostka z té pozice zacouvat. neříkám, že je to špatně, stejně jako si nemyslím, že byla špatná premisa - ta ale stála na tom, že se lidé dokážou pohybovat na určité úrovni, což, jak se ukázalo, byl bohužel chybný předpoklad.

jakékoli mezery v argumentaci, větné skladbě, pravopisu či slovní zásobě svádím na intoxikaci brufenem.
31.5.2009 21:57 - Merlin
Sirien: já si ho omlouvám pro sebe..jinak bych byl radikálnější....
31.5.2009 22:18 - andtom
ušijakořídítka píše:
kostka měla nějaký princip, jedním z jehož základů byla, řekněme, volnost projevu

To právě hrozně dráždilo: Jó tak oni tam mají volnost projevu? Opravdu? Podíváme se na to, trošku to podráždíme .... hm, tak víc ... a ještě víc ... a po dostatečně dlouhém snažení může přijít euforie: Cháchá, nemají, nemají, kiš-kiš, nemají ...
31.5.2009 22:22 - Sethi
andtom píše:
To právě hrozně dráždilo: Jó tak oni tam mají volnost projevu? Opravdu? Podíváme se na to, trošku to podráždíme .... hm, tak víc ... a ještě víc ... a po dostatečně dlouhém snažení může přijít euforie: Cháchá, nemají, nemají, kiš-kiš, nemají ...

ano, řekla bych, že to je velmi přesný popis situace, včetně hloubky závěru. těžko bych to vyjádřila lépe.
31.5.2009 22:32 - sirien
Ale v tom se strašlivě pletete.

Kostka tenhle princip pořád má. NIC SE NEZMĚNILO. Principem Kostky bylo a je, že se každý může vyjadřovat jak chce, s tím, že bude dodržovat nějakou úroveň. Požadavek na zachování netikety je tu také takřka jediným pravidlem.
Kolektiv na Kostce si vytvořil určitá pravidla chování, způsoby jak se vůči sobě vyjadřovat a každý ho tu přirozeně dodržuje. Fritzs ho záměrně porušoval, naschvál jednal proti zaběhlému vyjadřování atd. Tak prostě šel z kola ven.

Nic to nemění o tom, že tu stále je stejná volnost v projevu jako byla. Probohy ani před půlrokem by snad nikdo z vás nečekal, že se tu bude trpět trollující spamer rozhazující urážky ne?

Sethi: Stejně jako s výtržníkem v baru - není to výhra, není to prohra. Byl tu problém a je vyřešen. To je všechno. Není to důvod slavit, je to důvod cítit se spokojeně že jsou věci zase jak mají být. No big deal.
Ostatně tu Alnag rovnou vyzval k tomu aby se jeho rozhodnutí komentovalo. Jakou větší volnost projevu bys probohy očekávala? Na enworldu, RPGnet nebo kdekoliv jinde by dostal ban už dávno a žádný moderátor by o ničem ani nediskutoval.
31.5.2009 23:00 - andtom
Sirien: Klídek, šlo přece o popis vnímání za postavu Fritzse. Deep immersion ;)
31.5.2009 23:05 - sirien
Píše:
Deep immersion

to znám. to je když Dalcor hraje retardovanou NPC a nechá si přitom minerálku vytejkat koutkem pusy :D
31.5.2009 23:09 - Colombo
sirien: to mě nikdy nenapadlo...
při tom hrát retardovanou postavu...
31.5.2009 23:19 - sirien
To bylo kouzlo okamžiku na Southconu přede dvěma nebo třemi lety.
Taky tam začal popisovat jednoho lupiče nebo vesničana nebo koho, koukal přitom na druhou stranu místosti, ten popis byl docela funny... a pak nám došlo že kouká a popisuje Jersona :D
1.6.2009 07:44 - Magus
Merlin- to me teda zajimá co konkrénte sem rozpoutal...??
Takze vek mne neomlouva souhlas....ale pred cim by mne omlouval...?? Pred pracopisem...
1.6.2009 07:48 - Jerson
Siriene, pleteš se - jednak to bylo před čtyřmi nebo pěti lety, a pak nepopisoval retarda, ale nějakého vysničana s ustupujícími vlasy. A reakce Jirona (či nevím koho, prostě na mě neviděl, byla "To popisuješ sám sebe, že?")

Na funkčnost systému umožňujících svobodné vyjadřování myšlenek bych měl jeden ukázkový příklad o pánovi se smetákovým knírkem, ale v tomto boji nepřišlo o život padesát milionů lidí, tak nebuu porovnávat neporovnatelné.
1.6.2009 08:00 - Magus
Andtom: ušijakoridítka hmm to bylo dobry...=D
1.6.2009 08:24 - Sosáček
Jerson: on popisoval tebe (nebo sebe, kdo vi, jste voba stejny :D) a toho retarda s mineralkou optom zvlast (nebo predtim? mozna den predtim). kolega netvrdi ze to byl jeden incident, nebo tak.
1.6.2009 09:57 - Fritzs
Alnag:

Alnag píše:
Myslím, že je na čase ty spojené nádoby zase trochu víc oddělit.


Už bylo na čase. Zcela oddělit, Buď A, nebo B a nic mezi tím. V tomto s tebou souhlasím, jelikož tyto dvě nádoby vedle sebe nemohou existovat. Přeber si, čím to je...

Alnag píše:
A tak tě žádám, abys už na d20.cz a ani na její projekty (s výjimkou těch, kde ti to jejich správci explicitně povolí) nadále nepsal.


Hej, tys to vyřešil chytře. To vlastně není ban, že? Takže budeš dál tvrdit, že tady se nebanuje, předpokládám...

Alnag píše:
Jsem si vědom toho, že dosavadní politika tohoto webu byla jiná a více tolerantní.


Ne nebyla. Vždycky to tu fungovalo tak, že zde existoval jeden správný názor a pokud jsi jej náhodou nezastával, tak jsi byl prudič.

Alnag píše:
Chápu, že z toho nemusíte mít radost a ani já ji nemám.


Mám upřímnou radost, že nemáš radost. Doufám, že máš zkažený aspoň celý týden :))

Alnag píše:
Pravděpodobně bych tady mohl napsat půl stránky o tom, proč jsem se takhle rozhodl.


Což neuděláš, jelikož by jsi musel přiznat, že jsi mi v konečném důsledku zakázal přístup za prosazování nevhodného názoru. A že ti při poznámce o "spojených nádobách" ruply nervy, jelikož upřímně, kdo si tady ze "spojených nádob" o kterých jsi psal v půl roku starém blogu, co vezme. Že bych vám nakonec opravdu nastavil zrcadlo? Škoda, že ste se do něj nedokázali podívat.

Alang píše:
Myslím, že Fritzs nakonec dostal to, proč si sem přišel. Důkaz, že jsem zkažený a zlý tyran, že tady existuje cenzura a že nejsme o nic lepší, než ten druhý projekt. To je tímto okamžikem skutečně pravda. Nedá se k tomu říct nic, než že jsem si až do nedávna nedokázal představit scénář, kterým by k tomu bylo možno dojít. Ale zdá se, že přeci jen existuje.


Tento projekt nikdy nebyl lepší. Asi ani nebyl nikdy horší. Ale minimálně se včil už nemůžeš ohánět tím, jak je tady všechno úžasné a jak na RPGF dostaneš ban, když nesouhlasíš s moderátory.

Zajímavý poznatek: An RPGF jsou bany odstupňované, permanentní je až po třetím hrubém porušení pravidel. Tady ne.

sirien:

Velice mě překvapuje tvoje nadšená reakce na můj ban (i když předpokládám, že budeš tvrdit, že to vlastně v konečném důlsedku ban není). Obzvláště, když uvážím, jak těžce jsi nesl svůj ban týdení a jak jsi nebyl schopen unést svůj ban tříměsíční. Že bych za někým zašel s flaškou tequily, jako onehdy ty...? ne, nestojí mi to za to...

Sirien píše:
Kolektiv na Kostce si vytvořil určitá pravidla chování, způsoby jak se vůči sobě vyjadřovat a každý ho tu přirozeně dodržuje. Fritzs ho záměrně porušoval, naschvál jednal proti zaběhlému vyjadřování atd. Tak prostě šel z kola ven.


Fakt dobré. Dokazuješ, že můj dojem, že Kostka je pro uzavřený kroužek lidí, je pravdivý... moc hezké.

Sirien píše:
Nic to nemění o tom, že tu stále je stejná volnost v projevu jako byla. Probohy ani před půlrokem by snad nikdo z vás nečekal, že se tu bude trpět trollující spamer rozhazující urážky ne?


Fibrisovi se to trpělo... chápu, kamarád.

Pipux:

Víš proč sem ti ryl to tvého projektu? Víš proč jsi odsud odcházel naštvaný? Protože tvůj projekt je neskutenčě špatný. Špatný, špatný a špatný, špatný v jádru i v kůře. Zcela špatný.

Ovšem víš, co je nejlepší? Na pokrytecké Kostce ti teď už nikdo neřekne, že to děláš špatně a proč to děláš špatně i když lidi jako Alnag a Sirien musí vidět, co děláš špatně. Víš proč? Protože jim to jednak nestojí za námahu a za druhé "sbírají body" pro Kostku a tak nemůžou riskovat, že by ses díky kritice naštval a šel svůj Icanael dělat jinam, což by byly v jejich očích "body dolů".

Řeknu ti jedno, buď to pošli někam jinam, nebo to piš do stolu, jelikož v současné formě to nikdo nikdy nebude hrát a na internetu je už dost špatných výlevů na to, aby se to této žumpy musel lít ještě další.

-----------------------------------------------------

Loučím se s Vámi a přeji hezký den!
1.6.2009 10:25 - andtom
Jenom technická poznámka. Navrhuji sem už dál nepsat. Poslední slovo je potřeba ctít tím, že je ponecháno posledním.
1.6.2009 10:27 - Jerson
Bych Fritzsovi něco napsal, konkrétně vyvrácení pár bodů včetně příkladů, ale to už bude zbytečné, pokud sem už nebude psát.

Takže si tyhle argumenty nechám v záloze pro případ, že by tu Fritzse někdo obhajoval.
1.6.2009 10:28 - noir
Protože sem chodím jen občas, tak si nedělám nárok na to, abych pochopil smysl hádky, ani pozadí, ve kterém je spousta nepřátelství. Nejsem ani ničím kamarádem. Jen chci napsat, že Fritzsovi příspěvky, jichž jsem si tady všimnul, byly většinou hodně nesmyslné a ještě víc verbálně agresivní - nevyjadřovaly ani tak názor, jako spíš skálopevné přesvědčení, že ti, kdo nesdílejí jeho názor, jsou neschopní.
Banovat za to mi přijde jako nesmysl, nicméně za úmyslné pokusy dostat ban je to logická odměna.
1.6.2009 10:31 - Quentin
Píše:
Víš proč sem ti ryl to tvého projektu? Víš proč jsi odsud odcházel naštvaný? Protože tvůj projekt je neskutenčě špatný. Špatný, špatný a špatný, špatný v jádru i v kůře. Zcela špatný.

Ovšem víš, co je nejlepší? Na pokrytecké Kostce ti teď už nikdo neřekne, že to děláš špatně a proč to děláš špatně i když lidi jako Alnag a Sirien musí vidět, co děláš špatně. Víš proč? Protože jim to jednak nestojí za námahu a za druhé "sbírají body" pro Kostku a tak nemůžou riskovat, že by ses díky kritice naštval a šel svůj Icanael dělat jinam, což by byly v jejich očích "body dolů".

Řeknu ti jedno, buď to pošli někam jinam, nebo to piš do stolu, jelikož v současné formě to nikdo nikdy nebude hrát a na internetu je už dost špatných výlevů na to, aby se to této žumpy musel lít ještě další.


Na icaenel stejne nikdo nereaguje. Vypada to, jakoby ho psal pro sebe, tedy jak rikas do stolu. Ber to tak, ze mu jen d20 propujcila misto k ukladani. Proto do nej neryju, at si pro me za me pro svoji hru pise co chce. Alnag a ostatni nejspis nejsou ani tak pokrytecti jako lhostejni (muj odhad)
1.6.2009 10:39 - Jerson
Quentine, věnoval jsem nějaký čas (konstruktivní) kritice Iceanelu, dá se to dohledat v příslušných diskusích. Každopádně napsat "neskutečně špatný", aniž bych měl nějaký vlastní výtvor jako etalon mi přijde ... no, "podivné" je slabé slovo.
1.6.2009 10:42 - Quentin
Ja nerikam, ze se mi libi, co fritzs napsal. Jen branim sebe a trio.
1.6.2009 10:44 - Magus
Pipux neposlouchej to Iceanel je dobrej jen se zase snazi nastvat dalsi lidi.....
1.6.2009 10:54 - Magus
QuentinW:V čem je bráníš jako trio...??
1.6.2009 11:21 - pipux
Fritzs píše:
Víš proč sem ti ryl to tvého projektu? Víš proč jsi odsud odcházel naštvaný? Protože tvůj projekt je neskutenčě špatný. Špatný, špatný a špatný, špatný v jádru i v kůře. Zcela špatný.

Ovšem víš, co je nejlepší? Na pokrytecké Kostce ti teď už nikdo neřekne, že to děláš špatně a proč to děláš špatně i když lidi jako Alnag a Sirien musí vidět, co děláš špatně.

To se, chlapče, mýlíš ... já si svůj svět zlepšuji k lepšímu, pomalu ale jistě. Alnag ani Sirien mě přitom nemusí držet "za ručičku".

Přemýšlel jsem, jestli kostka potřebuje někoho jako ty. Kdyby to tady šlo do kytek hodně rychle, pak možná ... jenže je tu dost sebeuvědomělých lidí, kteří to tu dokáží udržet pohromadě. Takže ty katastrofické scénáře a křivdy budou asi jen v tvé hlavě.

Slova, která užíváš jsou jako malé nožíky ... zapíchnou se do kůže, ale nezraní. Postrádají totiž jakoukoliv hloubku.
1.6.2009 11:29 - Alnag
Co se Icaenelu týče... je fakt, že prostě nestíhám. Pořád si slibuju, jak si na to najdu čas, ale zatím houby. No uvidíme v létě.
1.6.2009 13:10 - sirien
Ty... vole.
Myslíte že si Fritzs uvědomuje, co napsal? Jako, jestli si to po sobě přečet a uvědomil si, jak to působí?

To... nemám sílu komentovat.

jen aby nedošlo k pár deziterpretacím které Fritzs hodil na mojí osobu...
-> Iceanel nečtu, stejně jako nečtu Ravenloft, Forgotten realms, Darksun a další projekty o světech. Sem tam mě tam něco přitáhne, ale jinak nic
-> Moje reakce na Fritzsův ban není nadšená, spíš mě deptá že jsme se dostali až tak daleko. Ale na druhou stranu - nepopírám že když teď otevřu Kostku a vim že tu není žádnej prázdnej prudič, tak mi tu je tak nějak příjemnějc. Občas je prostě nutné přejít od medikamentů k chirurgii.

Ty zbylé polopravdy a překrucování a čiročiré urážky včetně naprosto ubohého shození Pipuxovi práce mi ani nestojí za komentování. Myslím, že Fritzs odešel ve stejném stylu, v jakém tu přebýval...
1.6.2009 15:21 - Ebon Hand
Fritzsi,

myslím že trpíš obrovským komplexem, se kterým se nedokážeš sám vyrovnat.
Byl si v dětství pohlavně zneužívaný? Máš potřebu to světu vrátit?
1.6.2009 15:31 - Magus
Ebon hand =D=D=D=D Máš za avatara klauna po právu....
1.6.2009 15:32 - wraiths
Ebon Hand: No ty jsi to teda "rozstipnul" :).
Hele nechte uz Fritzse Fritzsem, nebo se vrati jak ten bilej pes z Japonska. Davate mu porad zaminku na nejaky reakce.
1.6.2009 15:33 - Ebon Hand
Myslíš jako Goro bílý Fritzs?
1.6.2009 15:38 - Magus
EH: už zase...
1.6.2009 15:43 - wraiths
Ebon Hand: hawk.
1.6.2009 16:10 - Sethi
wraiths píše:


taky jsem ji milovala.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.21026992797852 secREMOTE_IP: 3.233.219.31