sirien píše:
zavádět novou výchovu je doslova nahovno, když si vezmu že IT studium na střední škole za dva roky nenaučilo nikoho absolutně nic, kromě debilního baltíka.
A proto, že Sirienova Informatika na škole byla špatná rezignujem na snahu vzdělávat obyvatelstvo v informačních technologiích a mediální výchově. Výborná myšlenka, s tímhle přístupem to dotáhnem daleko :-)
sirien píše:
FB opravdu zprostředkovává informace o tom jak se mají a co dělají, nebo jen iluzi kontaktu.
Vynech to "nebo" a bude to sedět. Samozřejmě že je to virtuální kontakt, ale zároveň zprostředkovává relevantní informace. Nevím, proč by se to mělo vylučovat.
sirien píše:
Mám takové nehezké tušení že patří mezi lidi, kteří mi byli vzhledem ke své online tvorb za poslední půlrok hodně krajně podezřelí z toho, že od FB dostali nemalý cash za to že o něm budou moc pěkně psát a dělat mu nenápadnou reklamu...
sirien píše:
Očividně patří i k těm co si uvědomují, že FB tak úchvatnou platformou není a že má i své mínusy.
Zajímavý. Ale já nechtěl mluvit o jeho psaní a jeho názorech, to nebylo zrovna předmětem té diskuze. Sám ho zas tak moc nečtu (Reflex nesleduju vůbec), takže se s tebou nebudu ani přít o jeho pohnutkách.
sirien píše:
Mimo jiné je velmi zajímavé že by se profesionální novinář chtěl vzdát publikací na otevřených platformách ve jménu publikování na platformě uzavřené.
To je otázka, zda je blog otevřenější platforma než FB. A hlavně, co je lepší? Zrovna Čermák argumentoval nejvíc tím, že na FB s chutí čte diskuze pod svými články. Kdežto třeba na blogu či na idnesu to byl klasický hnůj plný nadávek a snad si i vymínil na redakci, že diskuze u jeho článků zrušili. A vůbec, mluvit o otevřenosti/uzavřenosti v době, kdy se chystá revoluce na zpravodajských serverech a bude se za obsah platit, to je možná škoda slov. "Zítra" může být vše jinak.