Střípky

Sparkle
9.1.2012 03:38
PragoFFest 2012 - diskuse o pořádání opengamingů
Ráda bych návštěvníky d20.cz pozvala na letošní PragoFFest (dříve Pragocon), kde se v sobotu 4. února od 16:00 uskuteční diskuse či výměna zkušeností na téma opengamingy (=otevřená hraní RPG) pro veřejnost.

Pár let pořádám opengamingy pro oddílové vedoucí, z nichž mnozí do té doby netuší, co to RPG je. Vím, že existují lidé, kteří pořádali / pořádají také něco podobného - ať už to byl opengaming na conu, v DDM, DnD day apod. Ráda bych se s takovými lidmi setkala a povyměnila si zkušenosti.
Chci vést debatu hodně konkrétně, říci si co funguje a co nefunguje, jaké systémy a dobrodružství se osvědčily, jaký typ lidí přišel, jak se akce propagovala...
Ačkoli mám s pořádáním opengamingů zkušenosti, nepovažuji se za velkého guru a pokud se tam objeví někdo, kdo mi vysvětlí jak to dělám blbě a ukáže mi, jak to dělat líp, budu jedině ráda. :)

Pokud máte jakékoli materiály, které jste na opengaming používali (dobrodružství, mapy, pomůcky...), vezměte je na debatu s sebou třeba na flashce. S Vaším svolením sesbírám tyto materiály, po akci je zkompiluju a vyvěsím na web, aby to mohli využívat další lidé, kteří by někdy chtěli opengaming pořádat.

Tím se dostávám k tomu, že na debatu jsou zváni i lidé, kteří opengaming ještě nepořádali, ale chtěli by si jej zkusit.


Takže ještě jednou - 4. 2. 2012 od 16:00, v rámci festivalu http://www.pragoffest.cz/ Modrá škola Praha Háje.

Těším se na Vás!
Hlasovat může jen přihlášený uživatel.

Přijdete na letošní PragoFFest?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Anokladné body4
Ješte nevímkladné body2
Nekladné body6
Autorská citace #61
18.2.2012 23:09 - sirien
Sparkle: Pro mě jako pořadatele je tohle naprosto irelevantní poznámka a pohled na věc.
Já dělám program pro návštěvníky dané akce a celou strukturu podřizuju návštěvníkům.
Pokud nemáš o akci zájem a chceš přijet jen na OG ve smyslu, že si tam chceš prostě jen přijet zahrát, pak máš v programu (který je dostupný online ještě před samotnou akcí) místo srazu a prostě dorazíš na T mínus třicet na con, abys měla patnáct minut na registraci a patnáct na zorientování se na akci a nalezení místa srazu. (viz Shako)
Pokud chceš přijet na con aby sis zahrála jen jedno konkrétní RPG (konkrétní systém, s konkrétním Vypravěčem atp.), pak si buď doraž dřív a dohodni si to, nebo si to dohodni předem přes nějaký jiný kanál (fórum, mail...) a pak doraž přímo na hru podle toho jak jste se dohodli - to je situace která jde z mého pohledu pořadatele už naprosto mimo mě.

Jerson: Přemejšlim že když budou lidi tak bych se zase vrátil částečně k organizaci a dělal na FF sérii gamingy včetně PGF, takže by tenhle problém odpad. Uvidíme.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.0502769947052 secREMOTE_IP: 34.238.138.162