Střípky

York
16.10.2018 12:24
RPG day v knihovně (3. 11. v Praze)
Repostuju informace, které Selhan repostnul na RPG fórum.



ODBÍJA 13. HODINA
Gamemaster: Michal Cáp
Žáner: Survival horror
Systém: zjednodušený Warhammer 40,000 RPG/D100

Počet hráčov: 2-5, na výber budú predpripravené postavy
Hra nie je vhodná pre úplných začiatočníkov, znalosť sveta Warhammer 40,000 nie je nutná. Hra bude pomerne brutálna, naturalistická a dokonca môže obsahovať čierny humor.

Slobodný Obchodník Erazmus Alcazar Adorno konečne zomrel. Plameň prastarého rodu opradeneného desivými príbehmi, ktorý sa tisíce rokov kúpal v krvi nevinných a vytrhol moc a bohatstvo zo srdca temnoty ďaleko za Hyadeskými zámkami,konečne vyhasol. A poslednou vôľou posledného Adorna, zároveň potvrdenou Adeptom Ministorum ako vôľa a súd Cisárov, je posledné zúčtovanie s jeho pozostalosťou.

Uprostred toxických Pustín Ničoty na Hrozivej Sarcosse, svete nekromatov a technoheretikov, stojí prastaré krematórium. A k nemu sa ako svorky mrchožrútov zbiehajú tie najtemnejšie duše Impéria. Dekadentní šľachtici, mocichtiví reprezentanti Imperiálneho Adepta, šialení kazatelia, kacíri, zúfalí secesionisti a omnoho horšie veci. Rivali, odvrhnutí služobníci, starí nepriatelia a veritelia čiernej duše rodu Adorno čakajú na svoj kus hnijúceho mäsa.

Čo zanechal kanibalským pozostalým? Aký je Erazmov odkaz večnosti smiechu krutých bohov? Čo vyjaví, až bude odbíjať 13. Hodina?

PRIMETIME ADVENTURES
Vypravěč: Vojtěch Šána
Účást: 3-5 lidí

„No a v tu chvíli prorazím branku campingovým vozem a jedeme přímo na ně. Křičím směsicí strachu a napětí a pot se mi leskne na pleši. Kamera se otočí a zachytí bandu neonácků v uniformách, jak všichni strnou před dodávkou.“

Latinskoamerická telenovela, brakový horor nebo epická sci-fi sága? Primetime adventures dají možnost Vám, hráčům, stát se tvůrci vlastního seriálu. Hráči společně seriál tvoří a pak si zároveň rozebírají hlavní postavy. Průvodcem v dění je jim producent, kterého pro tento oneshot zastanu já. Hra je vhodná spíše pro pokročilé hráče RPG. Vše připravíme na místě a bude to šílené, jako vždy u tohoto systému.

MYŠÍ HLÍDKA: ČERNÁ SEKERA (obsazeno)
Vypravěč: Ivo Denemark
Účast: 2-5 hráčů

Myší hrdinové bojují proti nástrahám přírody, lesní zvěři a zákeřným lasičkám. Ač malí vzrůstem, tak velcí odvahou. V tomto příběhu, odehrávajícím se v roce 1115 myšího letopočtu, se dozvíme, jak se tlapka starého moudrého Čakana poprvé dotkla Černé sekery. Vše začalo příchodem Čakanovy vzdálené příbuzné, který způsobil, že se vydal na dobrodružnou výpravu přes moře k neznámým zemím za mýtickou zbraní vykovanou legendárním kovářem Okujem.

Malebné RPG s výborným backgroundem a propracovaným světem. Hra je vhodná pro i začátečníky. Postavy budou vyřešeny na místě.

APOCALYPSE WORLD (obsazeno)
Vypravěč: Tomáš „Tomislav“ Mužík
Účast: 2-5 hráčů

Něco se světem je špatně a já nevím co.
Nikdo netuší, jak k tomu došlo nebo proč. Možná to ani nikdo nikdy nevěděl. Ti nejstarší stále mají vzpomínky z dětství: města v plamenech, hroutící se společnost a její následný pád, rodiny zoufale se snažící prchnout a podivné noci, za kterých žhnoucí obloha svým krvavým svitem měnila noc v den.
Svět se změnil. Rozhlédni se kolem sebe a nemůžeš to přehlédnout. Už není jako býval. Rozhodně ne. Když pak zavřeš své oči a otevřeš svou mysl: něco je špatně. Na hranicích vnímání je cosi kvílícího, všudypřítomného, plného nenávisti a hrůzy. A nikdo před tím, před tímto psychickým maelströmem, nenajde úniku.

Apocalypse World je skvělá hra Vincenta D. Bakera, která se dočkala mnoha napodobenin. Nyní si máte možnost zahrát originál, který je rychlý, intenzivní a podivnější, než jste si kdy dokázali představit.

ZELENÉ PEKLO
Vypravěč: František Sniper Neznaj
Systém: DnD 5e
Účast: 3-5

Královskou svatbu se nemůžete nechat ujít. A to že vaše loď ztroskotala v bouři vás přece nezastaví...
Souboj s časem, městskými intrikami i nástrahami divočiny. Co víc si přát od správného dobrodružství v DnD?
Hra je vhodná i pro začátečníky.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.052608013153076 secREMOTE_IP: 34.237.245.80