Střípky

Alnag
26.3.2025 16:58
Materiály ke hře The Esoterrorists.
Autorská citace #1
26.3.2025 20:40 - Necromancer
Tak by mě zajímalo, jak se tohle vlastně stane a dá se proti tomu vlastně něco dělat?
Autorská citace #2
26.3.2025 21:20 - Log 1=0
Jednoduché vysvětlení - spambot. Jeho příspěvek je pryč, nebo neviditelný, ale diskuse se zobrazí jako oživená.

Dá se s tím něcodělat - jain. Je třeba mít pořádný spam filter. Což Kostka přijde mi i má, minimálně se to neděje moc často. Ale není 100%, což asi nikdy nebude, protože ty mrchy se je učí obcházet.
Autorská citace #3
27.3.2025 12:38 - Šaman
Když jsem to naposledy (rok a více z5) studoval, tak myslím, že u prázdné (neexistující) diskuze chybí podmínka být přihlášený, nebo vyplňovat captchu. Asi je to na stránce se článkem - buď je tam odkaz na existující diskuzi (a v ní je to proti botům ošetřené), nebo je tam formulář na první příspěvek (opakuji - myslím, že tomu tak před lety bylo).

Jenže článků ke kterým není založená diskuze je málo, proto tento problém nenastává častěji. Bot musí najít jehlu v kupce sena.

---
Edit: Tak jsem to zkoušel teď u Čokoládového pokladu, kde diskuze zatím není. Když se odhlásím, tak Captchu to chce (nejsem z bezpečných IP), ale boti asi běžnou captchu obejít umí. Je tam formulář pro přidání příspěvku i když nejsem přihlášen.

Zatímco u diskuze mě to nenechá bez přihlášení vůbec přidat příspěvek. Není tam formulářové okno k vyplnění, jen odkaz na přihlásení, nebo registraci.
Autorská citace #4
27.3.2025 12:46 - sirien
...a já vám co čtvrt roku opakuju, že možnost připomenout si nějakej hezkej starší článek co jste určitě minuli vám nejen neškodí, ale přímo prospívá!
Autorská citace #5
27.3.2025 12:50 - Šaman
Necromancer jen žárlí, že boti dělají jeho práci :D
Autorská citace #6
29.3.2025 14:39 - Necromancer
Šaman: A taky, že kdybych to dělal já, tak dostanu vynadáno, ale když to dělaj boti, tak nikdo nic neřekne... :-/
Autorská citace #7
29.3.2025 15:48 - LokiB
A to je hezký, když je člověk ještě v mentálním rozpoložení, že "nechce dostat vynadáno" :)
Autorská citace #8
30.3.2025 00:32 - sirien
Necro: bot dostal permaban a dokonce bez předchozího admin varování, já myslím že nějaká kousavá poznámka o tom, že můžeš nekromantit i postem co má hodnotu k tématu a ne jen laciný "rise!" je proti tomu docela levná sranda :)
Autorská citace #9
3.4.2025 11:21 - Shako
To je ale clickbait! Alnagu, styď se. :-D Chtěl jsem se podívat na českou příručku ke stažení, kterou jsem kdysi minul a místo toho je tam jen osobní deník.
Autorská citace #10
3.4.2025 11:27 - LokiB
Inu, u článku z roku 2008 ... tehdy byla taková clickbaitová doba :D

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06144905090332 secREMOTE_IP: 18.97.9.168