Dobrej clanek, je v nem dost povedomeho :-).
Ten posledni priklad ma primitivni (ale jak ucinne :-) reseni ze strany DM. Jako DM bych nadskakoval nadsenim, kdyby nektery hrac prisel s necim takovym a neskutecne bych se tesil na tu miliardu moznosti, ktere mi tim dal. Obavy? Ale kdez, usmal bych si rit (asi mam gnomi krev ci co :-).
Jako hrac DMovi mohu napovedet, pokud vypada bezradne, proste tak, ze moje postava se kriticky podiva na ono letajici beranidlo a zacne se ptat:
"Hele, ono je to sice pekny, vis, ale ze by na to tisice let vubec nikdo neprisel? No nevim. Spis bych rekl, ze bude v necem hacek, jinak by toho tady poletovalo mraky. Radsi bych si to jeste rozmyslel. Je to dobry napad, ale s tim uzivanim bych byl opatrny. Je to velky a dlouhy, jak se s tim vytocime v chodbach? Taky to bude delat randal pri praci, ke vsemu to sviti magii na sto honu. Kdyz s tim poletis vepredu, tak tam budes sam, my se vedle tebe nevejdem, a pritom ti protivnik uhne proste tak, ze si lehne na zem a bodne te zespodu, tohle neni kun, takze se nemusi bat kopyt. Taky staci, abys prehlidl nizky strop nebo tram a uz se valis a beranidlo je nekde fuc. Nebo budou dvere slabsi nez si myslis a misto abys je jen vyrazil, tak prolitnes sam do mistnosti s kdovicim. A jeste jedna vec - prej jsou v podzemi i nadrze s vodou, dvere do stok a podobne, a jestli vyrazis neco, co stoji mezi mnou a milionem litru fekalii, tak ti to beranidlo nacpu do riti v tomhle zivote nebo v tom pristim!" :-)
Jestli DM po tomhle nebude mit tisic a jeden napad jak ten powerplayeruv napad vyuzit ku prospechu celeho deje bez nebezpeci zruinovani jeho dobrodruzstvi tak, aby byl powerplayer spokojen a zaroven neprerostl pres hlavu, tak fakt nevim. A ani powerplayer nemuze mit namitek, az se nektera z predpovedi splni, protoze na to upozornil preci uz predem jeden z hracu :-).