Tipy a triky

Alnag
19.10.2009 14:23
Vypravěč: (Významně si rovná poznámky, aby naznačil, že je čas přestat probírat poslední epizodu Zoufalých manželek a začít se věnovat dnešní hře.) Dobrá tedy, minule se věci dost zkomplikovaly. Kdo chce zrekapitulovat minulé sezení?

Skupina: (Prázdné pohledy bloumající místností v naději, že se toho někdo ujme) Uh...
Autorská citace #1
19.10.2009 14:23 - Nerhinn
Mám takový problém... už dlouho se snažím odhodlat se k zápisu ze hry, ale pokaždé je mezi překážkami následující: Líbí se mi nápad v každém zápisu zmínit každého spoluhráče alespoň jednou, ale je tu jeden společník, kterého má postava když už ne přímo nenávidí, tak nesnáší. Rozčiluje ji prakticky čímkoliv, co udělá, takže nejrealističtější by bylo, buď mu věnovat pár šťavnatých odstavců, ze kterých by averze přímo kapala, nebo jej nezmiňovat (v rámci zachování si příčetnosti) vůbec.
Tak jako tak, kdybych ho měla zmínit, buďto bych se pokusila o neutrální tón, či tedy onen pravdě víc odpovídající negativní. Přijde mi pak ale, že v takovém případě by to postrádalo smysl, zmiňovat jej. Nebo ne? Myslíte, že když bude moje postava nadávat na něco, čeho si na sobě její společník váží (debilní pánbíčkář, pitomej Mirek Dušín), bude to stále "posilovat vazby mojí postavy s ostatními"?
Autorská citace #2
19.10.2009 14:24 - sirien
Nevim, já v zápisech s pomlouvánim ostatních postav z pohledu svojí postavy (a naopak) nikdy problém neměl, naopak, když to ukáže vztahy ve skupině, tak proč ne...
Autorská citace #3
19.10.2009 14:49 - Jarik
Nerhinn>
Neboj se toho. Nikdo nnei tak cestnej, aby jsi mu to nemohla ve svych textech osladit... treba se nad sebou zamysli :)
Proc nenapises o tom, jak se chova. Najdi neco spatneho i dobreho. Hraje si na "svateho", najdi neco co mu vlepi policek - ze se tak nezachoval. Na druhou stranu muzes zaroven vyzvihnout i jeho kvality.
Priklad: "Nemusel by mi porad rikat co smim a co ne. Ja nejlip vim jak se o sebe postarat. Zkuzenost mi radi, abych nevynechala jedinou skulinku v protivnikove satstvu. A ze to jemu vira zakazuje a mentoruje tu nademnou? Tak at. Jeste jsem nenasla lepsi zpusob jak se uzivit."
Autorská citace #4
19.10.2009 14:58 - Nerhinn
Jarik: Problém je v tom, že je to deník. Do deníku si nepíšu věci s nadhledem. Deník je můj, je to můj kamarád a já před ním pomluvím ty, kteří mi ublližují (třeba tím, že mě vytáčí k nepříčetnosti). Vztah mojí postavy k onomu společníkovi už je natolik vyhrocený, že není objektivní - už prakticky není nic, co by mohl udělat, aby ona to viděla jako pozitivum. I kdyby jí zachránil život, ji to naštve, protože teď se ke všemu bude cítit mu zavázaná.
Autorská citace #5
19.10.2009 15:11 - Jerson
Můj deník ze hry byl plný námitek vůči ostatním, i když je pravda, že jsem neměl nechat v úmyslu ho někoho číst - i když na to také došlo, protože ho moje postava ne vždy dokázala uhlídat. Nicméně nikdo si ty námitky nevzal příliš osobně, tedy doufám, i když jeden další člen skupiny taky nebyl moc oblíbený a v zápisech je to znát.
Autorská citace #6
19.10.2009 15:41 - andtom
Nerhinn píše:
Do deníku si nepíšu věci s nadhledem.

Jestli mohu: situace je dle mého pro všechny včetně čtenářů zachráněna, když právě to odcitované je v deníku patrné z nějaké obratně vpletené vsuvky - že osoba píšící deník ztratila nadhled nad tím, jak pohlíží na postavu X. Nezaujatý čtenář potřebuje dostat tuto nápovědu, že osoba píšící deník je již alergická úplně na vše na postavě X a není schopna ani ochotna se pokusit cokoliv co udělá postava X uznat jako správné.
Něco jako: "Ráno vstávám a už vím, že X něco podělá nebo mě naštve. Vlastně X nemusí ani pohnout prstem, pouhá jeho přítomnost je pro mě k zešílení. Může si třeba lehnout ke zdi a koukat do ní a stejně mně bude neskutečně štvát. Jak já ho z hloubi duše nesnáším!"
To už čtenáře trkne, že osoba (Tvá postava) píšící deník je k postavě X těžce neobjektivní, zaujatá, čili její líčení postavy X je potřeba brát s notnou rezervou.
Můj názor: deník to udělá zajímavějším, jen to chce pěkně ukočírovat. Pro Tebe jako pisatelku je to těžší, ale pokud se dílo zadaří, výsledek je mnohem zajímavější, než kdyby jsi se tomu v deníku vyhnula.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.054718971252441 secREMOTE_IP: 35.168.113.41