Tipy a triky

Autorská citace #1
7.3.2010 17:55 - alef0
Len dodám, že pass/fail cycle (ako sa to volá v origináli) je dielo Robina D. Lawsa a jeho priamy odraz vidieť v ešte jednej hre: HeroQuest, 2nd Edition, ktorý vyšiel v roku 2009 a Laws tam bol primárny autor.
Autorská citace #2
7.3.2010 17:59 - Alnag
Alef0 píše:
Len dodám, že pass/fail cycle (ako sa to volá v origináli) je dielo Robina D. Lawsa (...)


A podrobněji/obecněji se toho zřejmě dočkáme v Hamlet's hit points letos v létě.
Autorská citace #3
7.3.2010 18:02 - alef0
A dodám k dodatku, že áno, on už o tom písal aj na svojom blogu, kde rozanalyzoval Hamleta a ukázal body vetvenia a emocionálne konflikty.

Inak páči sa mi na tom to, že vždy keď je vidieť vetvenie, je treba zabrániť tomu, aby dej skončil v slepej uličke. Väzenie je úplne školský príklad. Rovnako, ale to je asi náročnejšie na improvizáciu, je treba predvídať vetvenia v prípade, že si hráči uzmyslia nejaké svoje vlastné riešenie. Tam je ten príklad so súbojom na dvore, kde sa mi strašne páči tá rada, že síce môžete zaraziť súboj, ale je lepšie ho umožniť a dať mu logiku.

Ja som si odniesol z toho článku to, že nikdy nerobte vetvenia, ktoré hovoria áno/nie, ale robte ich tak, aby aj ,,áno", aj ,,nie" viedli k dôsledkom a teda príbehu. Teda si klásť pri návrhu vetvení otázku ,,ak áno, tak X a ak nie, tak Y".

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.073877811431885 secREMOTE_IP: 44.197.113.64