Tipy a triky

sirien
4.10.2017 01:01
Autorská citace #1
4.10.2017 01:01 - Šaman
Poprvé jsem se s touto tematikou ve hře setkal ve fantasy bordelu a tam byly popisy velmi explicitní - PJ nám popisoval několik trpaslic s pěstěným vousem s copánky, nebo jaké tetování mají po celém těle barbarské otrokyně. Přitom ani nedošlo k tomu lehkému pornu, i když po splnění mise (získat nějaké informace od bordelmamá) některé postavy využily nabídku slevy (což už se nepopisovalo :)

Takže myslím, že když je někdo zvyklý podrobně popisovat, klidně ať to dělá. Jen není potřeba sklouznout až k pornu. Někdy stačí popsat drahé šperky a hedvábné (ne)šaty aby bylo jasné, že jde o lepší společnici.


Ten crossgender mě docela zajímá. Já s ním třeba nemám problém, ale je fakt, že oproti běžné hře, když popisuji něco genderového, mluvím o postavě ve třetí osobě. Ale všichni zloději, které jsem hrál, byly zlodějky. :)
Autorská citace #2
4.10.2017 08:59 - LokiB
Pamatuju si, jak jsme v mládí při začátcích hraní RPG tuhle část hry také objevovali ... tam, kde se to v příběhu hodilo, tam k intimnostem a sexu docházelo, zůstávali jsme ale u soft-přístupu. Nicméně kolem toho dokázalo být celkem dost zábavy.
Jak jsme postupně vstupovali do manželství a pořizovali si potomstvo, tahle část z her v podstatě vymizela. řekl bych, že se lidé ohledně intimity více uzavřeli do sebe a projevovalo se to i při hraní.
až zas později, po dalších deseti letech se to uvolnilo a vrátili jsme se k přístupu z mládí ... tedy ne že by to byl vyhledávaný obsah hry, ale když to do dané pasáže příběhově a logicky patří, tak se tomu nevyhýbáme a opět bez explicitních popisností do hry zařazujeme.
trochu výjimkou byla jedna scéna, která se odehrávala na lodi, cílem celého scénáře bylo odhalit záškodníka a jako součást byla situace, kdy bylo potřeba ho zajmout během sexuálních hrátek, které měl s jednou profesionálkou, která se shodnou okolností na lodi také plavila. S tou se postavy spřátelili a domluvili na záškodníka past. Následná scéna obsahovala i domluvené násilí v rámci intimností a byla ozvláštněna tím, že záškodník ovládal magickou změnu vzhledu. Takže když postavy vtrhly v signalizovaný okamžik do příslušné kajuty, spatřily na posteli dvě identické ženy v pozicích dominantní-submisivní ... a cílem bylo i v danou chvíli poznat a správně, která z žen je ta spřátelená a která přeměněný záškodník.

pro zajímavost ... ad překlad Book of erotic fantasy, že ponecháš na konci fantasy místo fantazie, to je spíš osobní přístup, nebo je lore, že autoři tu slovní hříčku v angličtině mysleli skutečně víc na "fantasy" než na "fantazii"?
Autorská citace #3
4.10.2017 13:35 - sirien
Šaman: ten článek mluví spíš o popisech toho co děláš nebo Ti je děláno než o popisech toho co vidíš nebo kdo jak vypadá.

Jinak bych nerad diskusi k tomuhle článku urval ke crossgender, to se už ve velkém řešilo tady odtud dál (dost pro NPCčka), tady (pro PCčka) a i na dalších místech. Pointa tady je, že když máš hrát sexuálně laděné chování postavy vůči jiné postavě a hraješ jí vlastně vůči hráči opačného pohlaví než je pohlaví oné postavy, tak tam vzniká další třecí plocha mezi identitou hráče a postavy a další jeden krok interpretace navíc.


Loki: Tady je hezky vidět to stupňování ve vztahu k tomu jak moc jsou do věci zataženi hráči přímo. Sex mezi NPC je vlastně jen otázka popisu "vnějšího" dění do nějž postavy vstupují. Zajímavější by bylo jak by se podobná scéna odehrála, kdyby onu profesionálku hrála hráčka nebo kdyby šlo o léčku a onou postavou kterou se někdo snaží zajmout byla postava hráče.

(fantasy... ber to jako autorský quirk :) Utek mi tam anglicismus, žádný záměr v tom neni)
Autorská citace #4
4.10.2017 13:42 - LokiB
V tomhle ohledu jsou hráči v mojí skupině dost "stydliví", resp. málo extrovertní a exhobicionističtí (bez negativních konotací významu toho slova) ... takže do odehrávání podobných scén za PC by se jim nechtělo a já vím, že nemá smysl je nutit ... nebylo by to pro ně zábavné
Autorská citace #5
4.10.2017 15:22 - Element
Moje zkusenost je, ze hodne zalezeli na veku skupiny. V nactiletych letech byl cringy AF pouhy erricuv pokus o flirt s vypravecem servirkou. O deset let pozdeji ve skupine s vekovym prumerem okolo triceti, byl sex vedle nasili pomalu zakladni pilir tazeni a nepusobilo to vubec divne nebo nepatricne.
Autorská citace #6
4.10.2017 16:09 - sirien
Loki: tak jasně. On je ale docela velkej skok mezi popisem sexu dvou NPCček a přímo sexem PCčka. Tenhle článek je právě o tom postupu po té škále a o tom že je možné ten obsah k PCčkám vztáhnout, aniž by to nutně muselo jít do extrému.
Autorská citace #7
5.10.2017 17:43 - Jerson
Pokud vím, tak čistě dívčí skupina nemusí mít s popisem sexu velký problém. Na druhou stranu čistě dívčí skupina v klasickém RPG odehrávající sexuální prvky je tak zřídkavý jev, že nemá smysl ji (tu jednu skupinu) v článku zmiňovat, stejně si to nikdy nepřečte.

Na druhou stranu mám dojem, že holky chtějí do svých her dostávat sex mnohem častěji než kluci, protože tak či onak je to součást odehrávání vztahů, o které jim často jde.
Autorská citace #8
10.10.2017 15:54 - Log 1=0
sirien píše:
V čistě ženských - nemám tušení. Dejte vědět.

moje kamarádka píše:
No, v čistě ženských je tohle téma až nadužívané, mám pocit.
I když moje zkušenost je možná zkreslená, protože jedna kamarádka vždycky hrála nymfomanku.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.056989908218384 secREMOTE_IP: 35.175.236.44