[Archiv] Pavučina - články

[Pavučina] NPC

Obsah článku:

Banda okolo SenTera

wenové
SenTer v hospodě = wenové v hospodě... Daniel vám řekl, že se SenTerovi říká "dítě wenů", což je možná takový posměšek k téhle skutečnosti. Faktem zůstává, že SenTer jako jediný z těch, které znáte, ovládá tu jejich děsnou chveňuchveňuatilku a dokáže je od sebe rozeznat.
Daniel
Vcelku normálně vysoký tak 18ti nebo 19ti letý kluk s průměrnou postavou, jeden z nejbližších přátel SenTera, co jste si zatím všimli, minimálně v tom očividném významu slova "přítel" (člověk se kterým se často baví, často pije, často směje...). Sám o sobě pochází z obchodnické rodiny a nepatří k žádnému domu ani rodu, pokud je vám známo, v blízké době si plánuje založit vlastní "živnost". Má prý "poměrně slušné" nadání pro materiální magii, což prý znamená hlavně hrubější manipulace s hmotou... čarovat jste ho nicméně zatím neviděli. ...Se SenTerem ho vídáte docela často, i když zdaleka ne pořád, obvykle v Díře, nicméně Diana ho jednou zahlédla i v sídle Recewen. ...chodí s Naomi.
> Daniela si pamatujete z mejdanu. Doprovázel Naomi když odcházela, nicméně se pak vrátil.
> Zatímco SenTer odčarovával Dysamonu, David hlídal vchod do toho domu tam.
character sheet píše:
Neřešil jsem ho, bude tam mít několik skillů + a ++, podstatné u něj je že má kouzlo pro ovládání hmoty (procházení zdí, zpevňování, ničení...)
Naomi
Menší asi tak šestnáctiletá tmavovláska s modrýma očima co si normálně obléká poměrně hezké a kvalitní ramínkové tmavomodré šaty pod kolena, ven přes ně nosí hnědý chundelatý kabát. Má drobnou, ale hezkou postavu a je docela příjemná, i když slovo "extravertní" nepatří k těm, které by ji popisovaly.
Naomi ovládá mezi mágy poměrně vzácné nadání pro léčivou magii, což ale na SenTerův nátlak (a podle toho co říká tak i pro vlastní dobro) před světem tutlá jak jen může.
...chodí s Danielem
...V rozhovoru se SenTerem jste ji moc neviděli, většinou v doprovodu Daniela, ale i tak s ním moc nemluvila. SenTera oslovovala "sire", ale tykala mu
> ukázala se na mejdanu, ale odcházela ještě v době, kterou si jste schopní vybavit. Nebyla střízlivá, ale ani nebyla nijak příliš zťatá
character sheet píše:
Také jsem neřešil. Určitě má nějaký aspekt odrážející mizerii ze které pochází a to, že ona sama je velmi... tak nějak křehká, jak fyzicky tak psychicky.
Určitě ovládá několik kouzel souvisejících s vitalitou, nějaké přímé léčení, léčení zaměřené na esoterickou stránku bytí (Duše...), nejspíš není schopna moc zasahovat do psychiky, ve smyslu nálady a deprese, ale je schopna dávat dohromady skutečné psychické poruchy.
Gren ze Zired
Vysoký blond týpek, vyšší než SenTer, docela štíhlý, tak 20ti letý, takové Dlouhé bidlo. Vlasy má v na poměry Proganu v docela dost pečlivém sestřihu na délku tak pěti centimetrů, upravené úplně narovno, až nepřirozeně, jakoby nějakým gelem (v Praze by s tím sestřihem zase tak moc nevinikl). Gren se kolem SenTera nemotá tak často jako David, když spolu mluví tak obvykle kratši dobu, jakoby věcně (věcně... ne že by se nebavili i o normálních věcech, ale je to takové - proberme tohle, a ne pojďme kecat o ničem) na druhou stranu jste asi zaregistrovali, že když se k SenTerovi přitočí, tak mu SenTer většinou věnuje pozornost co nejdřív, klidně na čas přeruší předchozí dialog. Gren nepatří zrovna k středobodům party, ne že by byl neoblíbený, ale buď není zrovna společenský, nebo se do téhle společnosti nechce až tak moc zapojovat. S vámi moc nemluvil, jedině když jste ho oslovili, a ani pak se nesnažil rozhovor udržet, i když nemůžete říct, že by ho přímo dusil.
...Quasit se od Mily Zired dozvěděl, že Gren je v rodu Zired trochu výjimečný - je to energetik a víceméně válečník v rodu zaměřeném na spirituálno a přivolávání.
character sheet píše:
Jsem - opět - neřešil :) . Mezi aspekty bude zcela určitě "z rodu Zired", nejspíš dvakrát, a zrovna u něj možná bude aspekt přímo jej svazující se SenTerem, nějaká formulace vyjadřující přátelství, nebo možná svázanou budoucnost nebo tak něco
Skilly bude mít asi docela bojové, od nějaké rvačky přes ostražitost, skrývání, odhad protivníka... Gren je energetik, nejspíš bude mít tuhle schopnost rozdělenou do několika specializovanějších skillů (typu "energetické údery" "pole a štíty" a tak). Bude mít slabší magické skilly než SenTer, ale stále patří mezi ty opravdu silné. Vzhledem k tomu že je z domu Zired bude mít nejspíš i nějaká ta "ziredovská" kouzla spojená s esoterikou nebo přivoláváním...
Grais Menší, mladší (16? 17?)... velmi hlasitý, ale docela zábavný, snaží se být středem pozornosti a docela se mu to i daří, není to až tak křečovité, dokud se moc neopije. Nicméně nemá moc výdrž, takže když se opije, tak se obvykle někdo jiný postará o to aby se napil ješt trochu a odpadl.
Graisovým alentem je manipulace s prostorem.
character sheet píše:
Ani Graise jsem neřešil. Bude mít nějaké společenské skilly, nějaký aspekt typu "mág z nižší třídy" (myšleno společenské) a z kouzel u něj bude výrazná asi hlavně manipulace s prostorem která bude někde na čtyřech +
Irvei Těžko říct, může jí být tak dvacet dva? Dvacet pět? Nebo jen osmnáct... Nosí šedé jednoduché šaty, tmavě hnědé vlasy má stažené takovým tím pleteným provázkem který nosí jako čelenku. Působí děsně smutně, straní se společnosti, většinou vydrží celý večer s dvěma, třemi skleničkami pomalu upíjeného červeného vína. Je těžké říct odkud je, ale žije v sídle Recewen.
Irvei je postava která se bohužel do hry nestihla moc dostat, protože na ni nevyzbyl prostor, tak se o ni podělím alespoň tady: Irvei je syrotek z jedné rodiny vybité na konci (možná už po konci) války s Prastarými, už po uzavření Portálu Prastarých, v rámci jednoho z mála tehdejších mezimágských sporů, které měly vyplynout na povrch až později. Irvei provázela v životě dost smůla, vyrůstala na ulici, bez přátel, všechno se musela naučit sama. Smutek který ji obklopoval ji dovedl až k tomu že se její magie obrátila ke smrti a spiritismu, vlastně je jednou z mála, možná jedinou, z Proganských mágů zabývajících se smrtí, která není nekromant jen podle názvosloví a stylu, ale která je nekromantem v naprosto esenciálním významu toho slova - sama svými schopnostmi napůl éterická, schopná mluvit s mrtvými, zvedat mrtvá těla k životu nebo vysávat život z ještě žijících. Irvei není narozdíl od nekromatnů z rodu Sines (Recewen) nebo Vrai (Imor) zlá, není sadistická, není posedlá smrtí... ona se prostě jen dostala do stavu kdy je živá jen napůl.
Irvei se setkala se SenTerem když jí bylo šestnáct, a nastěhovala se k domu Recewen docela záhy potom, protože SenTer v té době již pomalu koukající do budoucnosti docela brzy odhadl potenciál který se v ní skrývá.
character sheet píše:
Nemá :) . Bude mít takové spíš depresivní aspekty, vyvážené jedním nebo dvěma které to lámou. Bude mít dost pouliční skilly a bude mít docela slušné magické skilly umožňující jí manipulovat s mrtvými a nemrtvými, mluvit s mrtvými a také přecházet mezi hmotným světem a světem spirituálním, který jej kopíruje.
Riera ze Sines Doufal jsem že Riera jako SenTerova bejvalka vyvál nějaké pěkné scény s Dianou, ale tu šanci jsem bohužel prošvihl a Riera se objevila až v době kdy o SenTera Diana ztratila zájem. Podle toho co ste slyšeli, tak je otázka jestli je riera jen bejvalka, nikdy ten vztah prý nebrali až tak vážně, takže je otázka jestli to občas netáhnou dál. Je to vyšší hnědovláska, vlasy si protkává rudo-zrzavým melírem, nosí kalhoty a něco jako jsou v Pavučině běžně trička, je vysoká a docela štíhlá a buď má velmi slušný přirozený talent nebo si dává dost záležet aby vypadala a pohybovala se sexy.
Je trochu živelnější a mezi lidmi kolem SenTera i docela oblíbená. Jejím nadáním je psychokineze v různých projevech - telekineze, pyrokineze...
character sheet píše:
Opět neřešen. Zcela určitě má aspekty "z rodu Sines", bude mít skilly na sociální interakci a její magie je založena na telekinezi, pyrokinezi, krynokinezi, Ohnivé energii (jako Energie u ostatních mágů, ale polarizovaná k živlu)
Další
...tahle banda má víc lidí. Ne všechny byl ve hře prostor potkat a ty které jsem nestihl ani popsat holt musíme oželet...

Sathel píše:
Tak je to David nebo Daniel?
Naomi
Působí uzavřeně. Moc nemluví o sobě, ani o jiných. Na dotaz, odkud zná SenTera odpověděla krátkým příběhem. Její rodina měla dům postavený na území, jež si nárokuje Dům Recewen. Před několika lety to vypadalo, že to s její rodinou dopadne špatně, někdo, kdo nepatřil k Domu Recewen, jim začal vyhrožovat a požadovat výpalné. Naomina rodina byla v úzkých a SenTer jim pomohl. Naomi tuto situaci interpretovala takto: "SenTer šel náhodou okolo a pomohl nám, od té doby je mu má rodina zavázaná".
Daniel. Daniel. Daniel. Daniel. Daniel...
Přesněji o Naomi: Její rodina měla dům na území, které formálně náleželo Domu Recewen, jenže ten se o něj s počátkem Války s Prastarými přestal starat, území si "přisvojil" jakýsi budižkničemu, který na něm pak vybíral (kapku vysoké) nájemné. Dům Recewen měl trochu hodně jiných starostí, než aby ho tohle území, obývané víceméně chudšími mágy, nějak zvlášť zajímalo, spíš než že se na něj vykašlali to bylo spíš tak, že si na něj po konci Války už vlastně ani nikdo v Domě Recewen a spřátelených Rodech nepamatoval.
Naomina rodina neměla na to, aby platila ono "nájemné", takže je šli vyhodit, k čemuž se tak nějak mimochodem nachomýtl SenTer, který si bůhvíjak vzpomněl, že mu to území vlastně patří a že na něm onen výběrčí nemá co pohledávat (možná že jen blufoval a náhodou měl pravdu, možná si Dům Recewen na ono vlastnictví pamatoval, ale prostě se o něj kvůli jiným záležitostem a nezájmu nestaral...)
< Banda okolo SenTera >
SenTer Recewen Dysamona&Roy
Napsal sirien 05.12.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06237006187439 secREMOTE_IP: 3.145.88.130