EDGE - články

Hraní D&D 4e: Na hraně

Organizační informace a zápisky z hraní D&D 4e: Na hraně. Updatováno s informacemi o settingu, postavách, první session a hláškami (tedy zatím jednou).
Napsal Alnag
Obsah článku:

Úvodní text

Pršelo jako takřka každý den. Dnes však z nebe padaly provazce neutuchajícího deště, mezi kterými kličkovali poslední chodci. S nastupujícím šíráním večera se ulice Hrany začínaly vyprazdňovat, jen zamyšlený lampář nevnímající kapky přecházel od jedné lucerny ke druhé a oživoval drobná tančící světélka plynových lamp.

Krátce na to, co cíl vykročil na ulici, se z průjezdu, vynořil krokem jedoucí černý kočár. Chodec mu věnuje letmé ohlédnutí. Také temný stín na střeše se pohnul, nenápadně kopírující směr kroků sledovaného. Pak staccato deště prořízne výkřik. Jak se tělo hroutí na chodník, rozstříkne se jedna obrovská louže vody.

Kočár ujíždí obrovskou rychlostí pryč.

Běh po břidlicových střechách.

Riskantní skok přes širokou ulici a podkluzující tašky.

Míhající se kola vozu a šipka z kuše, jen těsně minoucí jeden z komínů.

Kotoul a dunivé přistání na kočáru...

...

Na opuštěném nábřeží řeky stojí opuštěný kočár s otevřenými dvířky. Rudá růže leží v kaluži krve, která ve všudypřítomném dešti rychle odtéká, aby se přidala k dravému proudu řeky. Z dálky zní píšťalky hlídky. Ozývá se dupot nohou a plískání rozstřikujících se kaluží.

V Hraně se zas nic zvláštního nestalo…



< Úvodní text >
Kdo, kdy a kde
Napsal Alnag 27.10.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 119 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.049729824066162 secREMOTE_IP: 3.145.55.169