Alnag
4.8.2010 19:12
EDGE: Letní one-shot (Alnag)
Na 22. 8. (neděle) odpoledne plánuji takový letní one-shot session, zřejmě s nějakou hrou Robina Lawse (Gumshoe nebo pokud mi dorazí do té doby Skulduggery tak možná to...)

Možné hry:
  • The Esoterrorists (Profane Miracles) - Magie funguje, ale tuhle skutečnost se veřejnost nesmí dozvědět. A tak, když milionář vstane z mrtvých, mají agenti Ordo Veritatis mají plno práce to ututlat.
  • Fear Itself (Crook's End) - Kamarádka vás pozvala na návštěvu venkovského sídla svého otce. Ne ale proto, abyste propařili dny a noci. Michaela má strach a potřebuje společnost lidí, kterým věří.
  • Mutant City Blues (Food Chain) - Proti-mutantská jednotka je povolána k zásahu proti probíhajícímu teroristickému aktu. Jared Whitten, registrovaný mutant vyzařující radiaci a schopný výbuchu drží autobus plný pasažérů a žádá bizarní věci, aby je propustil.
Zjišťuji předběžný zájem a možnosti mezi lidmi, které bych rád na tomto hraní viděl. Pokud jste přihlášeni a nemůžete psát do diskuze, nespíš nejde o opomenutí.

Účastníci: (Počet míst je omezen.)

  • Geralt
  • Meldin
  • Nerhinn
  • Noir
Hlasovat může jen přihlášený uživatel.

Co byste si nejraději zahráli (jen pro účastníky)

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
The Esoterroristskladné body1
Fear Itselfkladné body2
Mutant City Blueskladné body0
Autorská citace #1
4.8.2010 19:36 - Nerhinn
Autorská citace #2
4.8.2010 22:19 - Geralt
Určitě rád přijedu a připojím se, bude-li volné místo.
Autorská citace #3
4.8.2010 22:49 - Alnag
Super. Ještě si zahlasuj a je to :D
Autorská citace #4
5.8.2010 13:39 - hRob
Rád bych se zase objevil a zahrál si, ale asi až při nějaké další příležitosti... I když totiž riskuji, že na mě Alnag pošle své gorily, tak se musím doznat, že mi Robin Laws vůbec nesedl. Respektive nesedí mi to milieu, ve kterém se pohybuje...
Autorská citace #5
5.8.2010 14:15 - Nerhinn
Škoda :(
Autorská citace #6
7.8.2010 11:08 - hRob
Jo, škoda, ale vyjde to jindy. A co jinak, co teď hrajete dlouhodobě?
Autorská citace #7
7.8.2010 13:38 - sirien
chjo. To budem zrovna končit Conventicon :(

(hRob: Mage)
Autorská citace #8
12.8.2010 21:19 - Alnag
Tři věci:

1) přihlásil se mi na hraní ještě Meldin (takže jsme čtyři, to mi přijde ideální)
2) rád bych začínal v cca 14:00 a končil cca 20:30 (průběh hry to může mírně ovlivnit). Pokud máte s časem nějaký problém, řekněte to hned nebo mlčte navždy... :)
3) hlasoval nám tu někdo, kdo hrát nebude, tak prosím napište (vy co hrajete), co je vaše preferenční volba do diskuze, ať v tom mám jasno. Pokud by to bylo nerozhodně (ale to byste se ve třech museli hodně snažit), nechávám si právo rozhodujícího hlasu...
Autorská citace #9
12.8.2010 21:59 - Geralt
Favorité na hru podle pořadí:

1. místo: Esoteroristé
2. místo: Fear Itself
3. místo: Mutant City

Časové pásmo víc než vyhovuje.
Autorská citace #10
12.8.2010 22:02 - Meldin
Díky za pozvání. Všechny varianty vypadají lákavě. Moje preference jsou následující:

1.Fear Itself
2.The Esoterrorists
3.Mutant City Blues
Autorská citace #11
12.8.2010 23:04 - Nerhinn
1. Fear Itself, 2. The Esoterrorists, 3. Mutant City Blues.
Autorská citace #12
12.8.2010 23:12 - Geralt
Aspoň teď můžu odkliknout ke zveřejnění připravený článek k Ordo Veritatis a nebude se to jevit jako chabě maskované ovlivňování, co si vybrat. ;)
Autorská citace #13
17.8.2010 21:18 - Alnag
Pár slov k Fear Itself a ke hře. Aneb co si připravit předem...

Fear Itself je hra, která by měla emulovat mystery/horor žánr. V tomto případě je to lehce líznuté takovým tím teenage hororem, ale jenom základní zápletkou, jaké si to uděláme, takové to bude...

Systém hry je velmi jednoduchý a podobný jako v Esoterroristech. Je tam jen méně dovedností a méně bodů k rozdělení, protože nejste zkušení vyšetřovatelé, ale vystrašené nicky.

Východisko: Vaše postavy jsou velice blízko vaší životní realitě. Myslím, že by nebylo od věci, kdybyste je pojmenovali podle sebe a hráli je také v duchu toho, jací jste. Vaším pojítkem je, že se znáte z malé internetové komunity věnované volnočasové zábavě. Odtud znáte i Michaelu Srbovou, mladou dívčinu a jedinou dceru Jakuba Srba, vdovce a nedávného výherce velkého jackpotu ve Sportce. Jakub Srb byl kdysi stíhaný kvůli nějakým korupčním skandálům, ale to už je dávná minulost... a nebo ne?

Hra doporučuje, abyste postavu založili na nějakém stereotypu. To znamená, že svůj charakter trochu přiohnete, aby byl stupidnější než jste normálně (protože i v hororech se postavy chovají obvykle trochu připitoměle než bychom čekali.) Stereotypy viz samostatný článeček.

Rizikový faktor: Druhým atributem postavy je tzv. rizikový faktor, který objasňuje, proč postava neuteče, když by mohla. Když čelíte situaci, která by spouštěla rizikový faktor pak jej musíte buď naplnit nebo čelit ztrátě stability... rizikové faktory pro toto dobrodružství budou na výběr před hrou.

Nejhorší věc, kterou vaše postava udělala: Pro tohle dobrodružství to není tak stěžejní, ale snažte se, aby to bylo něco víc než jen "ukradl bratrovi z prasátka pětku". Příklady zahrnují - částečně zodpovědný za smrtelnou nehodu své milé, zabití v sebeobraně, zpronevěřil peníze, incest, ilegálně si stáhl RPG příručku a podobně...

Vlastnosti: se dělí na obecné (do nich rozděluje každý z vás 60 bodů) a vyšetřovatelské (každý 12 bodů). U vyšetřovatelských platí, že cílem je pokrýt pokud možno všechny dovednosti, takže to asi udělejte až na hře.

Vyšetřovatelské akademické:
- Historie
- Humanitní vědy
- Jazyky
- Právo
- Přírodopis
- Okultní znalosti
- Rešerše
- Sociální vědy
- Kvízové znalosti

Vyšetřovatelské sociální
- Detekce lži
- Byrokracie
- Policajtština
- Lichocení
- Flirtování
- Ztělesnění jiného
- Vyslýchání
- Zastrašování
- Vyjednávání
- Znalost poměrů
- Uklidňování

Vyšetřovatelské - Technické
- Vyšetřovatelské postupy*
- Fotografování
- Přírodní vědy

Obecné
- Atletika
- Řízení
- Zlodějna
- Zdrhání
- Zdraví
- Infiltrace
- Mechanika
- Lékařství
- Připravenost
- Rváčství*
- Vycítění potíží
- Střelba*
- Cvokař
- Stabilita

1 bod Stability je zdarma. Vlastnost s hvězdičkou může mít druhá postava max. na polovině hodnoty první postavy. (Tzn. jen jeden z vás ji umí dobře). Na obecné vlastnosti platí navíc limit, že vaše druhá nejvyšší hodnota může být maximálně polovina té nejvyšší (s výjimkou zdrhání, to se nepočítá ani tam ani tam...)
Většina vlastnosti je popsána v pravidlech pro Esoterroristy, ty které ne vysvětlím při hře.
Autorská citace #14
23.8.2010 07:32 - noir
Ještě jednou díky za hru - čím víc o ní přemýšlím, tím víc zjišťuju, jak moc se mi líbila. Jen mám ještě jeden dotaz, k něčemu, co mi tam úplně nesedělo: Co ty sedm let staré růže? Co měly znamenat?
Autorská citace #15
23.8.2010 08:37 - Meldin
Nejseš Noire trochu moc zvědavej? Buď rád, že jsi přežil :-)
Autorská citace #16
23.8.2010 09:25 - Alnag
Noir: Ty růže byly pro Boženu (v rámci toho obtěžování), byly ze stejného data jako ten restriction order. (Plus mínus, ale to určení bylo taky plus mínus...) :)
Autorská citace #17
23.8.2010 09:34 - Geralt
Noir by nejspíš přežil nás všechny dohromady - ty jeho pancéřované ledviny mu propůjčují ohromnou odolnost. :)

Každopádně hra byla moc fajn a díky za ni! Líbí se mi, že hodně staví na mystery a rozkrývání tajemství, hororu mi tam přišlo přesně tak akorát na vykreslení atmosféry.

Jestli už se to může odkrýt takhle veřejně: byl ten Michaelin pokoj opravdu zvláštní nebo to byla pouhá souhra náhod?
Autorská citace #18
23.8.2010 09:46 - Alnag
Geralt: Nestala se tam žádná vražda a ani pod ním ani nad ním ani nikde blízko. Takže duchové se promenovali spíš jinde...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079759120941162 secREMOTE_IP: 54.226.226.30