Amazing Adventures - články

Amazing Adventures - Dodatky

Obsah článku:

Aldrik z Bree

 

  • Aiss píše:Klášter ubytovává významného hosta, pána Aldrika z Bree. Důvod jeho pobytu není jasný, ale prý už je tu poměrně dlouho. Nejsem si jistá, jestli vůbec vychází ze svých komnat - přinejmenším si nevybavuji, že bych ho někde potkala.
  • Na místě byl i notář pověřený čtením závěti - pán Roderik z Bree. Na mou otázku, zda je nějak spřízněný s pánem Aldrikem z Bree, mi Vendamir řekl, že je to jeho neuznaný syn. Spercheios měl s Aldrikem v Sarbatoin nějaké obchodní jednání, a co jsem si pamatovala, Aldrik nevypadal výsledkem setkání právě potěšen. Zajímalo by mě, zda je náhoda, že právě jeho neuznaný syn čte Spercheiovu závěť.
  • Výbuch roztrhal nebohého notáře na kousky a kněžku i velitele stráže odhodil z pódia pryč.
  • S obavami se ohlédla - nad troskami toho, co dřív bývalo dřevěné pódium, se teď tyčil krvavý kolos. Tvary mohly být vzdáleně lidské, přelévaly se v rudočerné směsi a tieflinka nakrčila nos, když ucítila smrt a rozklad.
  • brzy se náměstím rozlehla nová vlna vyděšených výkřiků, když se před nimi zvedla zeď z hlíny a kamenů a změnila tak náměstí v dokonalou past. Nebyla cesta ven.
  • A když už se zdálo, že panika nemůže být větší, objevily se na střechách dvě temné postavy. Viděla, jak natahují temné spáry a vyzobávají životy bezbranných obětí, získávají sílu.
  • Muži pána Durmena nalezli v Roderikově kanceláři dokumenty, které stvrzovaly převod Hladové Tlamy a pozemku kolem jeskyně na pána Spercheia. Původním vlastníkem byl pán Aldrik z Bree - možná obchod, co uzavírali v Sarbatoin.
  • Jak se zdá, jeho největším zájmem je získání ruky paní Bereviky z Krkavčí Skály. K tomu mu snad mohl Spercheios pomoci - snad byl součástí platby i prsten, který získal od Gaerwyn, prsten, který Gaerwyn našla v divočině - prsten, který měl dokazovat, že jeho vlastník, Dover, už není mezi živými.
  • Paní Alandra mi pověděla o původu tvorů, kteří nás napadli na náměstí při čtení závěti. Tajemné Oni, pokroucené bytosti stižené prokletím krve. Prý mnohdy slouží jako prodloužené ruce rozličných temných entit. A jejich přítomnost nikdy nevěští nic dobrého.
< Aldrik z Bree >
Alandra Berevika
Napsal Nerhinn 11.01.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 28 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094763994216919 secREMOTE_IP: 34.201.19.151