ADnD Modřany - články

Hra - Ostrovní království

Obsah článku:


 

7.hra
Postavy se kryjí u boudy v docích a nemohou se rozhodnout, zda ji vzít rovnou útokem, ču zkusit nějakou lest. Nakonec se rozhodnou, nejdřív si lumpy prohlédnout. Opustí doky a přístavu pošlou Gorkovi pohůnky zpět domů.

Samir se vypotácel z hvozdu a po odpočinku na Hrubé skále dohnal družinu v hlavním přístavu Almgorthu, kde se k nim ještě připojil mladý hejsek Arrik.

Blíží se velké svátky Ilmišah.

Avšak oni stále nezapoměli na svůj úkol. Opět vyrazili do Gozigova skladiště a zkusili nabídnout k prodeji vzácné dřevo, ačkoliv již žádné neměli.
Kolman, předstírající chudého na duchu, mimo řeč zmínil Zubu a pak již jen za rohem čekali, co se bude dít.
Posel ze skladiště skutečně po chvíli pádil informovat bose a Sinupret jej bez problémů dosledoval až k jejich hlavnímu stanu. To je utvrdilo, že jsou na správném místě a rozhodli se to s chlápky ve skladišti vyřídit po svém.
Plán byl jasný, vyčkají na západ slunce, skřípnou ty lumpy, někoho zajmou a dostanou z něj informace.
Vtrhli do skladiště a okamžitě se strhla strašná řež. Boj byl velmi krvavý, zejména lump s hákem místo pravačky všem hodně zatápěl, nakonec souboj rozhodlo hlavně Luperovo šermířské umění a Dayakovi drtivé údery. Postupně pobili většinu lumpů. Jen jediného přístavního dělníka, který byl v boudě zastrašili jedním úderem. Sami utržili četné rány.
Poslední pobočník lotra s hákem odhalil bezvýchodnou situaci a šikovným manévrem prorazil přes dvojblok Arrika a Sinupreta. Vrhl se do vln noční zátoky a pokoušel se uplavat. Sinupret jej ještě na rozloučenou trefil vrhací sekerkou do ramene, po které se lump ponořil pod hladinu a již jej nespatřili.
Prohledali skladiště, nabrali co bylo cenné, obrali mrtvé lotry, kde je zaujal zejména amulet se zlatými drápy na krku lotra s hákem a tetování dračího spáru u všech ostatních lumpů. Zatížené mrtvoly vrhli do vln zálivu a zmizeli ze skladiště včetně námezdního dělníka, kterého ušetřili i on si nabral cennosti.
Bohužel někteří byli velmi posekaní a potřebovali ošetřit.
Rozdělili se, válečníci si společně pomáhali při cestě zpět a zloději kryli ústup. Ulice již byli zaplaveny nočním životem, všude se pohybovala spodina, děvky, dobrodruzi, námořníci i vandráci. Sinupreta, ačkoliv se tvářil velmi nenápadně zachytila stará svraštělá žena a nabídla mu předpovězení budoucnosti. Rychle se jí vytrhl a poslal jí do horoucích pekel. Ze tmy se za ním nesl její krákoravý hlas: "Však zalituješ, i tebe budoucnost dožene!"
U chrámu Ilmišah uslyšel Kolman bolestné sténání trýzněné osoby, to ozvěna temného rituálu přicházela větracím průduchem z kobek, srdce se mu sevřelo a kousek démona v něm se opět probudil. Z ničeho nic ochutnal krev šokovaného Dayaka a hned upadl do vidění. Připomělo mu to jeho vlastní osud, opět viděl stůl s přikurtovaným mužem, který je mučen, jsou mu vyřezány rituální symboly přímo do kůže a skrz něj jsou přivoláváni démoni.
Ostatní zasáhli a odvlekli jej z dosahu temného chrámu.

Ve svém oblíbeném hostinci U Zlatého chudáka rozjeli pořádný mejdan, už tam byla i muzika. Příprava na svátky Ilmišah je v plném proudu.
Gnómský doktor měl plné ruce práce s ošetřením raněných válečníků.
Alkohol tekl proudem a i na vilné děvy došlo. Denáry se kutáleli na všechny strany, ale Sinupret byl tu noc v přízni bohů, skvěle se mu dařilo v kostkách, když obral i světlovlasého barbara, do té chvíle nejlepšího u stolu a nakonec skončil v pokoji se spoře oděnou zpívající tanečnící nádherných křivek, po které toužil nejeden návštěvník Zlatého chudáka.
Ráno bylo pomalé a s kocovinou. Když se naši cestovatelé sebrali, byla na plánu dne návštěva u vážené kouzelnice Lavazary.
Prostorný pokoj jejího domu byl velmi příjemný a víno lahodné, jen její potetovaný sluha a ochránce budil respekt všech. Probrali všechny možnosti a nakonec na její doporučení nechali zavolat znalce místního podsvětí Ibrahima. Pro postavy byl šok, když přišel velmi noblesně oblečený skřet, ačkoliv vypadal trochu odlišně, než skřeti z pralesa, ale jeho znalosti je záhy utvrdili, že je to ten pravý. Za zlatý medailon s trojitým drápem jim odhalil co věděl o Dračím kultu, jak dohledal eventuelní mrtvolu mistra Zuby a hlavně, co asi vyvádí Goziga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Strana 7 >
Strana 6 Strana 8
Napsal Ebon Hand 30.01.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 130 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.08134388923645 secREMOTE_IP: 18.221.98.71