ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

2.hra

 

,,…konečně jsme se jich zbavili‘‘ -řekl zadýchaně Adaktalon -  na první pohled špatně živený a udržovaný mladý chlapík, s vizáží vandráka.  Pod korunou ohromného prastarého dubu, jehož pravé jméno znají pouze bohové a bůžci tohoto ohromného pralesa, vedle Adaktalona stáli ještě další lidé.  Ohromný barbar jménem Muflon s ještě krvavým kopím v ruce, štíhlý Lambér – bojovník z východních hor, bard Marifon – muž jenž ve verších mluví, ale pro ránu nejde daleko a Drogon – mladík, který přes své mládí neustále tiše přeříkává motlitby k bohyni Asíje, ano, tu, k níž se nejraději otáčejí mrtvé oči zesnulých. Podivná skupinka…


Chvilku se dohadovali, kterým směrem se vydat dál, zda jít do nejbližšího města, či pokračovat pralesem dál nebo se stočit za severkou a jít směrem, kde Muflon s Lambérem věštili velké hory. Hlavně však nechtěli znovu skončit v okovech otrokářů. Nakonec dali na radu barda Marifona a vydali se cestou podél pralesa. Takto několik dní cestovali, snažili se po cestě něco ulovit neb jejich hlad byl veliký. Zvěře bylo všude dost, ale jejich umění lovu nebylo dobré. Nakonec ale narazili na stopy a nebylo pochyb, že jsou hobgobliní.  ,,Toho hobgoblina doženeme a zabijeme‘‘ řekli téměř jednohlasně Muflon s Lambérem. Spěšně se vydali po jeho stopách a skutečně po dnu a půl stopování konečně uviděli svou oběť. Válečný hobgoblin se skláněl nad srnou a umě jí tesákem vyvrhával. Rychle si mezi sebou domluvili taktiku a Muflon zuřivě vyrazil s kopím proti stvůře. Své kopí zarazil do ramene hobgoblina, jenže mrštný hobgolin se vymanil a dal se na útěk. Ani skrytý Adaktalon ho nedokázal nastraženou nohou zastavit. ,, ted po nás půjdou všichni hobgoblini co jich tu v lese je‘‘ - zavěštil si Drogon.
,, jsme v řiti bratři, opona se zavírá, já vidím jak hobgoblin naše játra požírá‘‘ vystrašeně zarýmoval bard.

To Muflon s Lambérem již více či méně umě porcovali srnu a debužírovali si na jejích ještě teplých játrech.

,, sereme ti na tvoje játra, tyhle jsou lepší a teď koukej popadnout tu kýtu a mizíme nebo se ti ta tvoje písnička rychle vyplní‘‘ pohrozil Muflon. Adaktolon ještě našel v trávě pohozené kopí a kámen soli, poklad nad kterým se všichni zaradovali.
Běželi až do tmy. Při noční hlídce bard Marifon uviděl kužel světla na obzoru, kdesi hluboko v pralese. Ráno rychle posnídali a dali se na další pochod.
,, hele támhle stoupá k nebi kouř,, ukazoval k obzoru Adaktalon.

Asi za půl dne dorazili blíž a Drogon s Adaktalonem to šli prozkoumat. Za chvilku se vrátili s tím, že je tam vypálená  uhlířská usedlost. Mezi milíři ležela bezvládná těla a nejhorší na tom bylo, že všechna byla bez hlav. Drogon tiše obcházel mrtvé a pozorně je zkoumal. Adaktalon na to neměl žaludek, a tak se nenápadně dobýval do jedné stodoly. Muflon mu nakonec pomohl vyrazit vrata a uvnitř našli užitečné věci a dokonce i zbraně, mezi nimiž byla ohromná sekera, které se barbar chopil. Z rabování je však vyrušil Marifon, který vedl za ruku vystrašenou holčičku -  ,,Byla támhle v křoví, málem jsem jí pochcal‘‘.

 

Ze zmatené výpovědi holčičky a z ohledání stop zjistili, že usedlost přepadla tlupa hobgoblinů s šamanem. Všechny hlavy mrtvých si šaman osobně narval do vaku a pak vše zapálily a zmizeli v lese. Podle stop jich bylo více jak třicet.

Nakonec se dohodli, že půjdou podat zprávu o tomto přepadení do nedaleké vesnice. Muflon si posadil holčičku -  Raju na ramena a vyrazily. Jako důkaz vzali sebou ještě jedno mrtvé tělo.

V malé opalisádované vesnici bylo živo, nic netušící vesničané právě oslavovali příchod jara a zdálo se, že nikdo nechce naše dobrodruhy vyslechnout.  Až  Muflon chytil jednoho muže pod krkem tak silně, že okamžitě zmodral. Tehdy je odvedli vystrašení ke stařešinovi, kterému vše vypověděli. Starosta svolal velkou radu v hostinci. Sešli se tam všichni muži z vesnice. Po dlouhých dohadech se ustanovilo, že na druhý den  vyrazí trestná výprava pronásledovat hobgobliny.

,, výpravě bude velet tady Fousáč,, řekl vážně stařešina a pokynul na muže,  jež sotva pod tíhou oslav stál. Pak porada skončila. Večer  trávily dobrodruzi v hostinci, leč bez peněz jim hostinský nechtěl ani nalejt. V tu chvíli bard Marifon vyskočil na stůl a poručil : ,, všem džbánek medoviny hostinskej přines  a vy všichni slyšte příběh, který skutečně se v daleké zemi stal, a já sám slavný bard Marifon ho pravdivě pro Vás navždy zvětšnil.‘‘
,,Nejdřím mluv a pak pij‘‘ -  pokynul mu hostinskej a bard se nadechl a spustil.
,,Budu Vám vyprávět příběh o mágově chlupatém srci …
…Jeden mladý čaroděj byl znechucen tím, že se všichni jeho vrstevníci zamilovávali a byl přesvědčen, že tím ztrácí důstojnost. Rozhodl se proto, že on tak nikdy nedopadne. Kouzlem si vyjmul srdce z těla a ukryl ho do truhly, kterou skryl u sebe v domě. Jak stárnul lidem kolem začalo připadat divné, že se neožení a začali si šuškat různé věci.
Na jedné oslavě se mág seznámil s krásnou ženou, která byla ve všech ohledech dokonalá a kdyby měl srdce, rozhodně by se mu velice líbila. Rozhodl se proto, že si ji vezme a uspořádal na její počest velkolepou hostinu.
Dívka, ale během hostiny vyslovila obavu, že mág nemá srdce, protože se chová chladně. Ten ji proto vzal k truhlici a ukázal ji své srdce, které ale za tu dobu zarostlo dlouhými černými chlupy a celé se scvrklo. Dívku to strašně vyděsilo a aby ji mág uklidnil, vložil si srdce zpět do hrudi. Srdce už ale bylo v truhle tak dlouho, že si osvojilo jisté zvrácené choutky.

Když si hosté na hostině všimli nepřítomnosti hostitele, vydali se ho hledat. Našli ho jak klečí nad mrtvou dívkou a olizuje a hladí srdce, které ji vyjmul z hrudi. Potom si vyřízl z hrudi své vlastní a za okamžik zemřel s jedním srdcem v každé ruce…
Strhující příběh měl veliký ohlas a za chvilku již tekla medovina proudem.

Ráno však nejlepší muži ozbrojeni kopími se loučili se svými nejbližšími. Muflon obejmul holčičku Raju a slíbil jí že, jí sám přinese hlavu toho velkého hobgobliního válečníka.

 

…několik dní a nocí se hnali po stopách hobgoblinů. Pátý den za soumraku na ně narazili na okraji velkého pralesa. Strhla se hrozná řež.

Marifon burcoval svou bojovou písní a sám tasil svůj mečík. Vesničané, z nichž někteří  byli ještě děti, se vrhli pod vedením Muflona, Fousáče a Lambéra do útoku. Drogon se ještě snažil dát požehnání své bohyně.

Z tábora hobgoblinů vylétly šípy a pak se již srazily meče a kopí.

Krev stříkala na všechny strany. Mrtvý byly v mžiku na obou stranách. 

Když už to vypadalo marně, tak se Fousáč s Lambérem a Muflonem probojovali až k Hobgoblinímu kapitánovi. Muflon se na něj zuřivě vrhl a zasadil mu pár těžkých ran, tou poslední ho srazil k zemi, odhodil zlomené kopí a vrhnul se po něm holýma rukama. Bojovali v prachu na zemi. Fousáč však život kapitána po chvilce ukončil, vrazil mu své kopí do hrdla, když ho Muflon svíral na zemi.

V tu chvíli byla převaha veliká. Naneštěstí několik hobgoblinů uteklo včetně šamana. Pytel s hlavama nebohých uhlířů však měli.


Do vesnice se jich nevracela ani polovina, ale ti co přežili, se vraceli s vítězným pocitem. Muflon nesl na kopí naraženou hlavu kapitána. Dva mladí vesničané Sporek s Parybou se dohadovali, kdo zabil víc hobgoblinů a tak, když vstoupili branou do vesnice bylo veselí z vítěztví veliké. Drogon pomohl pohřbít padlé a znesvěcené uhlíře, jimž vrátili hlavy.

Barbar Muflon přinesl malé holčičce Raje slíbenou hlavu nabodnutou na kopí. Raja barbara pevně obejmula, oči se jí zaleskly a nahlas mu  přísahala, že už ho nikdy neopustí!  To jí však slíbit nemohl a proto jí hned vážně řekl.
,, Rajo já musím jít dál, ale věř, že se pro tebe v den tvé plnoletosti vrátí. Tady Fousáč tě vezme do svého domu a bude na tebe dávat pozor. ´´
Ve vesnici se ale ještě nějaký čas pozdrželi, ale to už je jiný příběh…

 

< Strana 2 >
Strana 1 Strana 3
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.09757399559021 secREMOTE_IP: 18.232.66.188