Sebranka - články

Pathfinder RPG Council of Thieves

Zápis z hraní dobrodružné kampaně Council of Thieves v pravidlech Pathfinder RPG. Může obsahovat spoilery, takže pokud tuto kampaň chcete hrát, nečtěte.
Napsal Dalcor

Council of Thieves

Hráčské postavy

Fibriso – Zanafar, Half Elf female Rogue

Drizzt – Kyras Daybreaker, Half Elf male Cleric of Desna

Bazi – Harry Křivák – Human, male Monk

Thracus – Esus Gal, Human male Barbar

Lucinka – Essedea, Human female Barbar

Lukáš – Haroes „Vrč“ Voochius, Human male Fighter

Šárka – Inanna, Half Elf, female Druid

Ilya - Brenly Blackbottle, Halfling male Sorcerer

Session 1: Council of Thieves 1: Bastards of Erebus

Děj:

Budoucí hrdinové se scházejí na žádost Janiven ve Viziově taverně, kde hledají novou práci. Všichni jsou nějakým způsobem nespokojeni se svou současnou situací v bývalé metropoli Cheliaxu, Westcrownu. Janiven pronese plamenou řeč o historii a svobodě, což je de facto zrada proti koruně. Je třeba se postavit za životy obyvatela spravedlnost pro občany Westcrownu. Její řeč přeruší přibíhající mladík, Morosino, se zprávou, že šef skupiny a milenec Janiven, Arael (a majitel taverny) byl zadržen hlídkou a že je jdou hellknights zatknout. Spiklenci unikají tajným východem do podzemí a skrze bludiště stok, kde jsou vyznačená tajná znamení, kudy jít. Ctějí dosáhnou úkrytu v ruině Arodenovi svatyně, kde nově vznikla odbojová skupina Osvoboditelé Westcrownu. To se jim nakonec s pomocí Janiven (nebo spíše s pomocí všímavosti druidky) podaří.

Během noci se dozvědí, že Arael byl předán do jurisdikce Řádu skřipce, což je odnož Pekelných rytířů – Hellknights. Vzhledem k neoblíbenosti řádu a zároveň vyjmutí Araelova případu z jurisdikce města by jeho osobození nemělo Osvoboditelům způsobit ve městě vetší problémy. Půlčík Blackbottle v noci zjistí, že 10 zbrojnošů řádu, v čele s rytířem Shanwenem z Shanwenu, poveze Araela do řádového sídla – Citadely Rivad - vzdáleného přibližně 20 mil od města. Je tak dost času naplánovat přepad. Ačkoliv se Janiven snaží zabránit krveprolití, je brzy jasné, že zborjnoši, zneuctění tím, že jim den předtím unikli spiklenci s Viziovy taverny, budou bojovat do konce svých sil. Což ovšem netrvalo zase tak dlouho. Kyras všechna těla (a končetiny) srovná do vyrovnané řady (podle velikosti) a dá jim poslední pomazání. Osvoboditelé se pak rozhodnou, že vyrovnaná těla a poslední pomazaní (v rozporu s asmodeovým učením) bude jejich „obchodní značka“.

Session 2 Council of Thieves 1 The Bastards of Erebus

Děj

Po návratu do útočiště v Arodenově svatyni Janiven představí půlčíka Brenlyho ostatním členům dužinky - na jeho otázku, jak se tato dáma jmenuje, se mu dostane odpovědi od Harryho – Jávenim (nikdo už jí jinak neřekne) –, kteří velice brzy zjistí, že jeho dovednost vypátrat tajné informace díky schopnostem hypnózy se rovnají jen jeho apetitu (později zjistí, že i sexuálnímu). Arael navrhuje, aby se alespoň týden příliš neukazovali, než opadne humbuk, který ve městě dělají neoblíbnení rytíři. Poté by se měli v rámci zvyšování slávy ve městě vypořádat se skupinou banditů sídlících v Erastilově kostele, jejichž jméno je Bastardi z Ereba.

Zatímco někteří členové družiny si jdou heldat práci – ať už řezníka, či oblíbeného vyhazovače - rychlý výdělek v podobě nelegálních zápasů ztroskotal na neschopnosti Esa porazit svého protivníka. A to přesto, že Blackbottle dokázal ovlivnit sázky! Dámy měly zajímavý výstup s operním pěvcem Thesingem Umbero Ulvaudem při vracení vypůjčených ořů (a ustájených těch, které sebraly hellknightům, ze kterých druidka setřela kouzlem značky řádu). Nakonec navštívily operní představení Únos staropanenské princezny s nepřekonatelným Thesingem v hlavní roli. Dámy lístky dostaly jako volňásky za nespecifikované služby Thesingovi. Místo romantického zážitku však byly spíše na komendii, když Zanafar zařídila, aby návštěvníci některých lóží během hry v klidu a nahlas chrápali. Vrč, pátrající po obecných informacích o bastardech, mezitím zjistil, že nejen oni trápí občany Westcrownu. Harry se mezitím snažil vetřít do tieflingského pdosvětí. Naštěstí rychle pochytil slang, když se ho zájemci ptali, zda umí vázat lamy, pochopil, že mluví o lámání vazů. Družina se tak rozhodla vydat zničit skupinu gobliních brigandů, kteří oslavují svého Gobliního krále. Zanafar odhalí na obhlídce tři stáže, které útočící Osvoboditelé rychle a potichu eliminují, aby se vrhli na hlavní uskupení brigandů nacházející se v ruinách hospody U kašny. Jaké je jejich představení, když na ně vybehně více jak patnách goblinů a jejich králem není nikdo jiný, než krysodlak. Naštěstí se s protivníky rychle vypořádali. Těla naskládali ke kašně a celý zadržený kontraband předali obchodníkovi, ze kterého chce magistrátní úředník sedřít kůži, neboť mu odmít vydat svoji hezkou dceru do posluhy.

Inanna se po boji rychle vrátila domů, kde musela nakrmit šestero liščat. Ty musí zachránit, neboť jejich matka v operním zvěřinci zemřela. Inana si tak našla rychle dobrou práci jako ošetřovatelka v této instituci.

Osvoboditelé se pomalu chystají na Bastardy z Ereba

Napsal Dalcor 20.09.2010
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.03828501701355 secREMOTE_IP: 35.171.22.220