Dukolm:
URL článků: S těma URL to je očividné dilema :/
Ta úplně první varianta se mi asi líbí nejvíc, ale jak moc můžeme spoléhat na ten Java Script, zvlášť u mobilních zařízení?
Každopádně tohle bych možná odložil než zjistíme, co všechno vlastně budeme chtít s těma článkama dělat (např. možná nějaké křížové reference tím tagem co jsi psal? Dokážu si představit "tag" kam člověk napíše kus URL a nabídne mu to články které tomu odpovídají - pak na některý klikne a rovnou to vypíše požadovaný A HREF tag - např. chci udělat odkaz na postavu Jacka Norrmana, vepíšu "norrman" a ukáže mi to Deník Jacka Norrmana, kliknu na něj a mám tam rovnou A HREF="bla-bla-bla-denik-jacka-norrmana" Deník Jacka Norrmana /A - to by teda byla vymazlená vychytávka, otázka je jak užitečná a jak náročná na vytvoření)
Klíče a klíčenky Intuitivně bych preferoval klíčenky kam lze věci přidávat a odebírat namísto stromové struktury, ale možná to je tím že osobně mám tendence preferovat dynamičtější a později variabilnější řešení před statickými. Otázka asi je na případy užití, což budou místa kde chceme dát nějaké třídění dle klíčů, ale nechceme ty klíče vypisovat všechny, tj.:
- výpisy diskusí v levém sloupci
- možná rozdělení klíčových sekcí v kategoriích u článků?
Technicky může dojít k překryvu např. u snahy vypsat články k WoD, které zasahují jak do pravidel, tak do prostředí (podobná sitauce se může asi vyskytnout i jinde), otázka opět je jak moc užitečné to případně bude nebo nebodue.
Struktura :/ Slibuju, že se už v blízké době opravdu naučím pracovat s nějakým rozumným grafickým editorem :/
Druhý tab Nightfall gSpraadsheetu
Pravý (zelený) sloupec je statický - jde o "prostor uživatele" kam bych osobně radši nešahal a nechal každého ať si tam věci nastaví, jak sám chce a pak mu je v této podobě zobrazoval všude kam projde (včetně toho, že když si přepne z Aktualit na Záložky a pak změní sekci, tak panel přehledu zůstane přepnutý na Záložkách)
Horní (modré) pole je základní orientační prostor - logo d20 s linkem na home a ouška horizontální lišty která tvoří hlavní rozcestník sekcí celé Kostky, takže by byl zcela neměnný, neměnitelný a statický napříč celým Nightfall.
Aktuálně panuje mezi mnou, G a Sh shoda na tom, že z tohodle prostoru musí nutně zmizet všechna horizontální menu vyjma hlavního - tj. žádná lišta projektů nad logem, žádná pod-lišta sub-sekcí a žádné boxy Aktualit, kterých si lidé stejně nevšímají a berou místa jak sviň.
Střední (červený) sloupec je hlavní prostor sekce, kde se zobrazuje všechen obsah - jako takový je logicky nejvíc variabilní.
Momentálně panuje relativní shoda na tom, že vnitřní podoba všech obsahových sekcí (jakékoliv články či diskuse) by měla být identická; lišit se pak bude jen Komunita (její ouško může být připadně graficky lehce odlišené?) a případně filtr klíčů, pokud tam bude.
Levý (oranžový) sloupec by pak tvořil kontextové menu sekce - tj. měnil by se spolu s červeným sloupcem, ale jeho formát by byl statičtější, napříč Kostkou by dával stále ten samý pohled se stejnou logikou, jen s odlišným obsahem (na Home by ukazoval diskuse, v sekci článků Sborníky atd.)
Aktuálně panuje mezi mnou, G a Sh shoda na tom, že by levý sloupec neměl být uživatelsky variabilní (jak řekl Gurney: stačí, že mám tlačítka napravo, abych je měl všude to bych nevěděl kam dřív klikat)
=========================================================================
Aktuální rozpory a dohady:
Obsah hlavní lišty
Gurney chce, aby tam byly sekce Články, Diskuse, Překlady, Komunita... další dělení na klíče uvnitř sekcí. Kromě toho chce specificky vytáhnout sekci Překlady a v ní mít direct výpis všech nám dostupných překladů.
Já s tím nesouhlasím a chci aby horní lišta byla tříděná podle typu obsahu, nikoliv formátu obsahu - tj. nechci tam ani ouško Články, ani ouško Diskuse, namísto toho tam chci ouška Pravidla, Hraní, Klíče, Komunita... dělení na články a diskuse bych chtěl až uvnitř sekce a to stylem řádkového výpisu:
Klíč | Články klíče | Diskuse klíče |
--- | Archivní článek | Archivní diskuse |
Kromě toho nad tímto samotným výpisem bych chtěl vidět vždycky tři super-kategorie námi protíženého obsahu (v podstatě asi nějaké sborníky nebo tak něco), např. v sekci "pravidla" by to byly ty Překlady, Recenze a Hry v Kostce, u Hraní by to bylo "Pro nováčky", "Pro DMy" a "Pro Hráče" atp.
Note: osobně jsem nedomyslel co udělat s články a diskusemi typu Kultura / Střípky, nicméně na liště zbývá pořád jedno ouško a nebál bych se tam dát třeba sekci ZAJÍMAVOSTI