ShadoWWW
3.8.2015 16:56
Otevřené hraní D&D 5e v Brně
!!!
DOČASNĚ PO DOBU ŘÁDĚNÍ KORONA VIRU OTEVŘENÁ HRANÍ NEPROBÍHAJÍ!!!
!!!

Kdy? Každou středu od 18:00, konec podle potřeby

Kde?
  • Skříťova skupina hraje v čajovně Probuzený slon, Braří Čapků 14.
  • ShadoWWWova skupina hraje v čajovně Za Zrcadlem, Jaselská. - Tato skupina je momentálně již plná.
Co se hraje?
  • Skříťova skupina hraje dobrodružství Waterdeep: Dungeon of the Mad Mage
  • ShadoWWWova skupina hraje Baldur's Gate: Descent Into Avernus.
Co si vzít s sebou? Dobrou náladu a případně kostky, ale nejsou nutné (jsou k zapůjčení).
Pokud jste si někdy přáli zkusit zahrát Dungeons & Dragons, neváhejte přijít.


Doprovodné materiály pro hráče:
Překlad pravidel Příručky hráče 5e.
Deník postavy

Pro PJ:
Ostatní materiály



Poslední aktualizace záhlaví: 17. 10. 2019
15.3.2020 22:40 - Janca
Zdravim vas, je ve ctvrtecni skupine jeste volno? Mela bych zajem se pridat, a tedy jsem uplny zacatecnik. Nebyl by to problem? Diky :)
15.3.2020 23:45 - fiska
tak pokud by jofroger mohl ve stredu a Janca ctvrtek, bylo by to idealni :)

momentalne je teda trochu potiz v tom, ze se nemuzem fyzicky sejit (alespon myslim, ze nikde nebude nic otevreneho jeste nejaky cas), takze bud muzeme pockat az to vsechno odezni... nebo pokud by vam (alespon ctvrtecni skupina) nevadilo docasne online, trochu jsem se dival a osahaval roll20 :)
(na detailnejsi domluvu se vam jeste brzy ozvu at to nespamujem tady)
16.3.2020 08:40 - cyrasil
fiska píše:
tak pokud by jofroger mohl ve stredu a Janca ctvrtek, bylo by to idealni :)

momentalne je teda trochu potiz v tom, ze se nemuzem fyzicky sejit (alespon myslim, ze nikde nebude nic otevreneho jeste nejaky cas), takze bud muzeme pockat az to vsechno odezni... nebo pokud by vam (alespon ctvrtecni skupina) nevadilo docasne online, trochu jsem se dival a osahaval roll20 :)
(na detailnejsi domluvu se vam jeste brzy ozvu at to nespamujem tady)


Za sebe bych asi klidne pockal (minimalne do toho pondelka, do kdy zatim plati ta karantena) a online hrani zacal resit az by se ty zakazy zacaly trochu vic protahovat.
16.3.2020 19:44 - fiska
edit: zpetne zjistono rozlozeni skupin
streda-- Morien, Log 1=0, jofroger, +1 od DM (zaridi si jejich DM)
ctvrtek-- cyrasil, Janca, Qrow, wosaka
16.3.2020 22:36 - Janca
Parada, pocitam tedy se ctvrtky :) Kde bychom se schazeli? A mam si postavu uz vytvorit nebo to pak, jak se sejdeme?

A asi bych taky jeste pockala, kdyz tak muzeme pak domluvit online, prece jenom ten osobni kontakt je lepsi. Ale samozrejme, pokud se domluvi online uz ted, pridam se :)
16.3.2020 22:51 - cyrasil
Janca: minule to byla cajovna za zrcadlem, hrali jsme kratky one shot co fiska vymyslel, ale nestihli jsme to cele, takze to nejspis budem nejak dokoncovat. Postavy jsme si delali na miste (lvl 1 bez nejakeho rp backgroundu/povahy, byla to spise takova ukazkova hra pro novacky. Na priste si mame prejit na lvl 2).
17.3.2020 15:56 - fiska
Janca - ted jsem videl, ze tady nemas ucet a SZ ti tudiz neposlu :)

Abysme meli trochu jednodussi domlouvani co/kdy/kde a jak, tak bych vytvoril nejaky chat na FB (pripadne kdekoliv jinde - Discord, Telegram, Skype, ..). Kdyby ses tu zaregistrovala, mohla bys mi pak SZ poslat cokoliv, podle ceho te nasel a mohl do te skupiny pridat? :)
21.3.2020 09:24 - ShadoWWW
Protože po dobu řádění korona viru jsme museli otevřená hraní zrušit, pro zájemce nabízím pár možností, jak hrát bez nich.

Ozvěte se mi na PM. Zpřístupním vám všechny DnD knížky na DDB. Díky nim nebo zdejším překladům pak můžete hrát přes Skype, Discord nebo Roll20. Je to docela jednoduché. Stačí mikrofon, i když kamera je vždy lepší. Jako kameru lze použít web kameru, digitální foťák nebo i kameru v mobilu.

Nejlepší je použít Fantasy Grounds. Má nejpokročilejší možnosti automatizace výpočtů hodů, díky čemuž se během hraní nemusíte téměř vůbec zabývat herními mechanismy. Ale to už je většinou pro sehrané skupiny nebo pro ty, kteří to s hraním myslí vážně. Tam se vyplatí, když PJ má Ultimate licenci a koupený modul, podle kterého se hraje. Když si koupí i PHB, může ho nasdílet hráčům. Ti ho mají přístupný, když jsou připojeni ke hře (já osobně většinou spuštím server na požádání nebo před hrou, aby si hráči mohli udělat nebo přizpůsobit své postavy před samotným hraním).

My aktuálně hrajeme přes Fantasy Grounds Unity. Podívat se na nás můžete v naší hře Stíny nad Brnem.

Pokud byste měli jakýkoliv dotaz, tak se klidně ptejte...
21.3.2020 09:47 - Lurker
ShadoWWW píše:

Pokud byste měli jakýkoliv dotaz, tak se klidně ptejte...

Není to sice k tomu, co píšeš, ale mě strašně vrtá hlavou to hraní v čajovnách?

Nekoukaj tam na Vás lidi divně? Nerušíte se s ostatníma hostama navzájem? Není obsluha naštvaná, že jim tam sedíte čtyři hodiny nad jedním zhongem?
21.3.2020 10:09 - ShadoWWW
Čajovny v Brně, konkrétně Za Zrcadlem, TeaVoli a Probuzený slon, mají samostatné salonky nebo oddělené prostory, kde nikoho nerušíme. Třeba Za Zrcadlem je zpola čajovna a zpola herna deskových her; zajdes na čaj a u něj si zahraješ buď vlastní, nebo některou z desítek jejich her k zapůjčení. Tak před deseti lety to bylo jiné. To byly brněnské čajovny hipsterské podniky, kde sis maximálně mohl vypůjčit knihu o čajích a kromě čaje si objednat tak maximálně colu. Moje historka o tom, jak jsem tehdejší majitelce Za Zrcadlem nabízel knížky DnD 4E zdarma a ona to s opovržením odmítla (takže skončily v Mahenově knihovně na Kobližné) dnes působí jak z jiného světa. Dnes jsou čajovny mnohem otevřenější hraní her.

Obsluha i nabídka se samozřejmě liší a každému vyhovuje něco jiného. Když naše skupina šesti sedmi lidí vstoupila do Za Zrcadlem, tak jsme byli vřele vítáni, protože jsme vždycky dohromady udělali velkou tržbu.
21.3.2020 10:15 - Lurker
Aha. Evidentně není čajovna jako čajovna.
Díky za odpověď.
21.3.2020 10:27 - sirien
ShadoWWW píše:
DnD 4E zdarma a ona to s opovržením odmítla

zjevně má vkus :p


EDIT: jinak jako když tam je trochu oddělenej prostor kam gamery uklidit, tak to budou ty čajovny vždycky vítat, protože taková parta gamerů sou skvělí zákazníci:
- je to pravidelná parta - to je stálej příjem pro podnik a zpravidla aspoň trochu nadprůměrný dýžka pro obsluhu (stranou toho že většina obsluhy má ráda známé tváře v podniku).
- sou tam dlouho; tzn. nejenže si objednaj víc než jeden čaj, ale obvykle si k tomu přihoděj i nějaký ty kešu nebo jiný krekry v nabídce (popř. panini atp. pokud se nabízí i nějaký skutečnější jídlo)
- věnujou se nějaký vlastní aktivitě která nemá ráda rušení, takže obsluhu neotravujou co deset minut, ale spíš co hodinu udělaj nějakou hromadnější obědnávku
- pokud to neni extra skautská partička, tak nejspíš protočej i jednu dvě (možná tři) vodnice...
21.3.2020 10:57 - ShadoWWW
Sirien: Je to přesně tak, jak píšeš. :)
23.3.2020 11:41 - yen
Ahoj všem!

rád bych se zeptal zdali existuje skupina hrající DnD 5e v Brně, která by byla ochotná přijmout jednoho dalšího hráče?

Stolní RPG hraju s pauzami už asi 15 let. DnD jsem naposledy hrál v době, kdy vévodila 3.5e, takže už nějaký pátek jsem DnD nehrál. Moc rád bych se k němu ale vrátil.

V mezičase jsem hrál různé RPG. Od DrD+, přes Cypher, Savage Worlds + párkrát jsem zkusil spíše vyprávěcí RPG. V tabletop rpg teda nejsem nováčkem, ale 5e jsem ještě neměl možnost vyzkoušet.

Moje představa je taková, že bych v ideálním případě rád našel skupinu, se kterou bych si mohl zahrát delší tažení. Nemám nic proti one shot dobrodružstvím, ale upřednostňuju kontinuální hraní.

Předem díky za jakoukoli odpověď.

Y
23.3.2020 11:57 - ShadoWWW
Teď kvůli korona viru se přesunula hraní na internet. Jak pomine toto šílenství, tak se lidé určitě zase vrátí ke stolům.
23.3.2020 12:03 - yen
ShadoWWW píše:
Teď kvůli korona viru se přesunula hraní na internet. Jak pomine toto šílenství, tak se lidé určitě zase vrátí ke stolům.


Ahoj,

ano, rozumím. Pročetl jsem si vaše vlákno a koukám teď na Stíny nad Brnem.

Spíš jsem chtěl vysondovat, jeslti by bylo výhledově místo a vůle přijmout nového hráče.

Díky!

Y.
5.6.2020 10:15 - Morien
Zdar,
tak nejhorší s Coronou už máme za sebou, podniky už fungují, ale tady je stále nějak mrtvo. Před krizí se plánovalo otevřené hraní na středu. Platí to ještě? Už si nepamatuju kdo se to hlásil na DMko.
15.6.2020 15:18 - Zipo
Zdravim,

Nenachádza sa v Brne nejaká skupina ktorá by uvítala nováčika do svojich radov? :) Predom diky za odpoveď.
25.6.2020 09:14 - Wolf
Shadowww: Ahoj, jak to vypadá s obnovením otevřeného hraní?
8.7.2020 11:34 - pilchowski
Jestli nekdo v Brne ma trapeni s mistem, kde hrat, nabizim moznost vyuzit prostory klubovny v sirsim centru mesta. Vic info pres zpravy.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1007068157196 secREMOTE_IP: 54.84.65.73