Sparkle
7.5.2012 08:48
Hraní Das Schwarze Auge 5e - povede Tarfill
- sobota 03. června 2017

  • Hunter
  • LokiB
  • sirien
  • Mildar
  • captain66
Proběhlé Sirienovy one-shoty:

19. BŘEZNA / NEDĚLE: AS: Pleasure bringers (Šaman, Vojtěch, Šroty, Naoki, Tomislav)

2. DUBNA / NEDĚLE: Star Wars (Fate) (Šaman, Huner, Mackintoush, Demonica, Tony)

23. DUBNA / NEDĚLE: Sabotovaná mise (Fate) (Shako, Šaman, Sroty, LokiB, Hunter)
18.4.2017 11:34 - Vojtěch
Shako: I present to you... the Mindjammer :D

500 stránek sci-fi pravidel a settingu na základě Fate.
18.4.2017 11:51 - Hunter
sirien píše:
Nebo výsadkový, pokud ste magoři.

Hlasim se za magora, ja naboostene exoskeletove powerarmory rad :-D

Prvni ukol je jasny...
Sehnat kafe a PAK ten armor...
18.4.2017 11:58 - LokiB
Hunter ... no, mozna kafe, pak psychiatra, a PAK ten armor ...
18.4.2017 13:53 - Jarik
spíš sežene psychiatra, pak ten armor,... a pak možná kaf*...
18.4.2017 14:51 - sirien
Shako: Much to learn you have, young padawan.

Dost nanic... co vim náhradníka nemáme :/ Kdy to tak budeš vědět? (PS - tohle je Tvůj 3. pokus pro tenhle scénář, rád bych upozornil, že nemám ve zvyku své scénáře obehrávat donekonečna; tenhle budu hrát počtvrté a pokud se nepletu, tak to je můj osobní rekord, takže pokud to missneš...)


Hunter: mňo... prosím. Posádka Tě bude mít za šílence a já si s radostí vychutnám jakýkoliv Tvůj pokus projít z místnosti do místnosti skrz ty dveře designované pro lidskou posádku. Popř. interagovat s čímkoliv v interiéru. Včetně tlačítka na kávovaru.
18.4.2017 15:08 - Šaman
Jestli nebude káva, ani psychiatr, tak se ten skafandr bude hodit k relaxaci. Hraní na kytaru je pro všechny, kteří nemají dovednost umění aspoň na 2, povolené jen mimo prostory lodi… :)

Shako: Já myslím, že zrovna Fate v čisté podobě je velmi gamisticky použitelné. A když se použijí třeba upravená pravidla pro globální honičky alias posuvníky, tak by se s tím dala odehrát hra velmi podobná třeba deskovkové Galactice. Jen více oriantovaná na postavy a nějaký příběh.
18.4.2017 19:21 - Hunter
sirien píše:
dveře designované pro lidskou posádku.

Coze? Co je tohle za lod! To neni zadna bitevni lod! Ti zatraceni civilove se dostanou vsude a vsechno podelaj! I blby dvere neumej udelat dost velky!
Aneb, aspekt u pana bezpecaka? :-) Lodmistr by me bavil nakonec asi vic, ale jak jsi zminil vysadkovy armor, tak vsechno pada, chci ho!

... ad psychiatr... to, ze mam male modylky power armoru, bitevnich a vysadkovych armoru od konce 21. stoleti v kajute vedle rakouskeho kavovaru neznamena, ze bych si o tom potreboval promluvit. Proste to, hmm, potrebuju k vykonu sluzby. Takze az se neco posere, jako ze ty civilove vzdycky neco podelaj, pro jeden si dojdu a vyjasnim jakykoliv cizacky krizi, zac je toho plasmamet!

EDIT: Dojdu si pro pravej vysadkovej armor, mavat jim pred xichtem funkcnim modylkem nebudu! Ale to kafe by se siklo...
18.4.2017 19:37 - LokiB
Píše:
I blby dvere neumej udelat dost velky!


Jen bych upravil formulaci na "Ani blby dvere ...", pani prezidentka si na takovychto vyjadrenich zaklada, to vite, politici :).
A dale - je toto vase oficialni vyjadreni, ktere muze byt zaneseno do prislusného záznamu, aby vasi stiznost po priletu odpovedna mista resila a pripadne si z ni vzala ponauceni?
18.4.2017 19:38 - sirien
Hunter: V tom případě bys možná měl otevřít ten článek s podrobnostma a se staty postav ;) (jinak rozdělení postav dodělám snad dneska, Sroty psal, že večer dá vědět - rovnou pošlu podrobnější backgroundy)

Ohledně toho, co to je za loď - základní/hrubý design interiéru lodi stále odpovídá válečnému křižníku, kterým Hornet byl, protože přestavět vnitřní konstrukci lodi by bylo značně těžší, delší a zejména nákladnější, než postavit novou loď obdobné velikosti. - Ne, skutečně neexistuje žádný příčetný důvod, proč bys chtěl, aby se Ti lodí procházela posádka v těžkých powerarmorech - těžké powerarmory sou věci do kterých navlečeš mariňáky, když se je chystáš vysadit někam na povrch nějaké planety, měsíce nebo tak něčeho.

Kromě toho žádné takové věci na téhle civilní lodi samozřejmě nejsou, protože k čemu by byly dobrý. Napsal sem to jen pro dokreslení settingu. ;)
18.4.2017 20:22 - Jarik
Ještě, že hrát nebudu.
V tomhle bych po žádné vesmírné lodi chodit nechtěl.

18.4.2017 21:13 - Šaman
Power armor, Field armor, Exo-skelet armor… Cožeto?
Já si na cestu sbalil jen náhradní ponožky a tričko s Lennonem a nápisem "People for Peace" na zádech.
Jsem odborník na chování supravodivých křemičitanů ve statickém magnetickém poli, ne nějaký Rambo!
18.4.2017 22:08 - Shako
Připadne mi, že ostatní už se tak trošku našli a vžili do svých postav. Tak pokud si šroty vybere něco z dvojce lodník/vědec, tak já si klidně zahraju to druhé (o něco raději stále lodníka).

EDIT: Početl jsem ty "pravidla" k misi. A problémy, které by mě zastavili od hraní budu házet pryč klidně vidlema. Tak by to mělo klapnout..
18.4.2017 22:40 - Sroty
Ahoj všem, omlouvám se za zpoždění, zradil mě kalendář.
Co se týče mých preferencí - vzhledem k tomu, že jsem nejspíš poslední, kdo si vybírá, napíšu, co bych opravdu chtěl, a co bych opravdu nechtěl. Vše mezi tím má stejnou váhu.
RÁD bych si zahrál "zeleného mozka" Bezpečáka.
Opravdu NERAD bych hrál Boatswaina.

Tolik, abych uspokojil Sirienův požadavek.

P.S: Klidně budu hrát toho vědce.
18.4.2017 22:53 - sirien
Jarik: Áá...no... tak něco, +-. O něco robustnějc působící, ve skutečnosti. A samozřejmě s pořádnou ochranou hlavy - mít power-armor jak kráva a k tomu tenoučkou přilbu poněkud postrádá smysl (i když chápu, že to je umělecky vděčné). A nemá to žádné "augmentations", lidská síla pro manévrování takovejhle věcí nehraje roli (proto se to řídí přes Pilotování a ne přes Atletiku). Ta zbraň ale naopak té kategorii bitevních zbraní docela odpovídá :)

A neboj, on v tom Hunter po lodi taky chodit nebude. Protože když už ne on, tak minimálně zbytek posádky bude aspoň trochu příčetnej. A taky protože na té civilní lodi nic podobného není k dispozici, samozřejmě.


Šaman: well... to taky, ale je to nejspíš jen jedna z těch minoritních expertíz, které si pocestě pobral :)

Ok... zjevně se Šroty zdržel příliš a pokud to nebudou dvě jeho nega-volby tak dostane buď boatswaina nebo vědce, protože brát vám vaše oblíbené volby by už nadělalo pěknýho bordelu :D
18.4.2017 23:58 - sirien
Dobře.

Takže to rozdělíme následovně:

- LokiB dostane vládního PR úředníka
- Šaman dostane studenta MIT
- Sroty dostane Bezpečáka
- Shako přeměnil priority, takže dostane Vědce
- Hunter dostane Boatswaina (2nd choice... a myslim že detailní background se Ti bude líbit :) Navíc má nejlepší skilly na řízení exoskeletu. Kterej teda na lodi neni, ale můžeš se utěšovat tím, že si ho můžeš představovat :) )

Do PM vám pošlu detailní backgroundy :)
19.4.2017 00:17 - LokiB
Ok. Snad se s tím nějak poperu.
19.4.2017 00:35 - Shako
sirien píše:
- Shako přeměnil priority, takže dostane Vědce


Potvrzuji, že jsem se nechal ukecat od GM a pustil lodníka. Pro dobro posádky a lodi, samozřejmě. Ale stále trvám na to, že se chci pohádat o tom, kdo bude mít jakou hodnost. A podpořím každého kapitána, který mě povýší na prvního důstojníka. :-D A pokud se neshodneme, tak chci soub.. ehm, los. ;-)
19.4.2017 02:47 - sirien
Ok, poslal sem vám bacgroundy postav, tak to je vcelku komplet :) Pokud něco, tak napište a můžeme ujasnit / doladit.


Ohledně historie settingu - detaily nejsou příliš důležité.

Země je rozdělena na několik "magavelmocí" - efektivně různé pseudo-federace rozdělené podle širokých kulturních celků (západní okruh, čínský okruh, muslimský okruh...) a tyto mají i rozparcelovaný Mars, Sluneční soustavu a své vlastní kolonie - i když příslušnost kolonií, zejména těch víc vzdálených, je relativně diskutabilní.

Píše se nejspíš něco jako 24. století, není úplně podstatné. Důležité je, že historie nebyla zrovna utopistická:

Proběhla "třetí světová válka" - reálně období několika desítek let velmi drsných provázaných lokálních konfliktů co střídavě vznikaly a zanikaly - představte si něco jako mix Iráku s Arabským jarem a Sýrií doplněný o nějaké ty pseudo-společenství jako ISIS atp., až na to, že napříč celým světem vč. Evropy a S. Ameriky - prostě dvě generace naprostého bordelu.

Postupně vznikly ony megamocnosti, což bylo provázeno hromadou vnitřních i vnějších pnutí. Následovala chvíle klidu kdy proběhla vesmírná expanze, jenže ta vůbec nepřinesla vysněné výsledky - Země se přelidňovala, ekonomiky se přehřívaly, spodní sociální třídy rostly a stávaly se víc a víc závislé na dávkách atp. a o něčem takovém jako přemístění významnější části populace ze Země do vesmíru nebyla vůbec řeč a ekonomický profit kolonií je tak nějak +- nula od nuly.

Období klidu se drželo hlavně protože všichni řešili interní problémy. Bohužel, v problémech ostatních viděli možnost ulevit sobě, takže si megamocnosti opět začaly vzájemně podrážet nohy.

Došlo ke dvěma nezávislým vývojům: pozemskému a vesmírnému. Na Zemi začalo docházet k sérii eskalujících sociálních bouří (tak nějak u všech megamocností nastejno). Ve vesmíru se kolonie začaly vztekat, že na ně Země kašle a ždíme je. Postupem času se tyto dvě věci spojily - resp. vedení separatistů ve vesmíru se spojilo s vedením různých hnutí odporu na Zemi. Výsledkem byla prapodivná občanská válka, která byla spíš takové nasazování armády proti davům v hodně drsných policejních zásazích plus hromada terorismu, masových demonstrací atp., přičemž megamocnosti dál šťouchaly jedna do druhé tím, že se navzájem kritizovaly a podporovali protestující u těch druhých.

Nedávno došly všem nervy, pohlaváři megamocností si udělali summit, shodli se, že to tak dál nejde, přestali si vrážet kudly do zad a poměrně bez skrupulí celé období uzavřely sérií masivních vojenských operací (v podstatě protestující zamlátily do země a kolonie nechaly převálcovat flotilama bitevních lodí).

V Západní federaci následovalo několik let politického bordelu, kdy odpovědní lidé odstoupili, aby je nahradili jejich různí pobočníci atp. V posledních volbách na to ale tvrdě doplatili a opozice v čele s dnes prezidentkou Jistoreovou vyhrála v sérii voleb napříč celou federací.

Prezidentka je poměrně dost charismatická a silná osobnost (něco jako Obama zkřížený s Margaret Thatcher nebo tak něco) a ihned vyhlásila politiku znovusjednocení - tlustou čáru za minulostí, velký balík "postupných, ohleduplných, avšak razantních reforem" atd. To přineslo značné společenské uvolnění a dost lidí jí fakt začalo věřit, že by mohla i něco užitečného dokázat.

A pak jednoho dne vyhlásila misi Hornetu v rámci snahy "přestat hledět do minulosti a začít se soustředit na budoucnost". Hledání "Nové Země" od ní byl dost populistický tah s apelem na naivitu, který jí nebyl moc blízký, navíc celá mise dostala totální bash od všech ostatních megamocností. Prezidentka nicméně misi udržela v chodu a to i přesto, že jí to stálo nehorázných politických bodů a komici si dělají srandu z toho, že každé vyslovení slova "Hornet" přebarví jeden její vlas na šedivo. Nikdo neví, proč to dělá (objektivně, teda, její stoupenci samozřejmě hájí její tvrzení a její odpůrci mají kdejakou konspirační teorii) - jestli tomu fakt věří, jestli má nějaké tajné info nebo jestli fakt jde o nějakou konspiraci.


...a to je v podstatě to, kde se nacházíme na začátku hry a všechno info, které sem chtěl před hrou předat :)
19.4.2017 08:43 - LokiB
To maj z toho, když si do válečných a napjatých let dávají volby ... magoři. Ehm, tedy, pardon, vítězství rozumu a krok kupředu na cestě k lepší budoucnosti byl učiněn a je třeba nepolevit. Nikdo přeci nechce, aby se vrátily ty nedávné časy. Nebo ano?
19.4.2017 11:16 - Naoki
Píše:
Dost nanic... co vim náhradníka nemáme :/ Kdy to tak budeš vědět? (PS - tohle je Tvůj 3. pokus pro tenhle scénář, rád bych upozornil, že nemám ve zvyku své scénáře obehrávat donekonečna; tenhle budu hrát počtvrté a pokud se nepletu, tak to je můj osobní rekord, takže pokud to missneš...)

Došel jsem zatím k tomuto. Uvolnili se mi rodinné povinosti takže pokud se nikdo jiný nepřihlásil, tak bych mohl být náhrodníkem (s tím že ale konec do 8mi abych stihnul bus... anebo že bychom hráli na zličíně, to bych mohl pak do 9ti :D)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.089990854263306 secREMOTE_IP: 18.190.156.80